Najprv, jedna sa o masinu HP ml 110 G3,Xeon 3065,3GB RAM, 2x 500GB HDD v RAIDE a 250GB systemovy, ups, zalohovacia mechanika. Ako OS je Windows Server 2003 Standard CZ s SP2 a vsetkymi updatmi.
Na serveri bezi Domenovy radic, DNS server,VPN a file server.
Nedavno sa zacal objavovat problem, ze sluzby "dns.exe","dfssvc.exe" a "ntfrs.exe" zozrali cely vykon CPU. Domena sa stala nefunkcnou, klientom trvalo prihlasovanie neskutocne dlho (radovo pol hodinky).
Aj samotne prihlasenie cez trvalo neuveritelne dlho a tak to riesil tvrdy restart. Nasledne po otvoreni event viewera bolo par tisic chyb, ktore ukazovali na sluzbu "Userenv" a ID problemu 1053 ktore znamena, ze sluzba nevie najst zadanu domenu, rovnako nejde RPC a nacitanie Group Policy bolo zastavene. Pri pokuse otvorit cez MMC Uzivatelov a pocitace v domene sa zobrazi hlaska, ze "The server is not operational". Tato ista hlaska sa zobrazi pri snahe otvorit group policy, domain nad trust a ostatne sluzby suvisiace s domenou.
Tymto som sa dopracoval k stavu, ze po restarte servera vsetko bezi jak ma az kym z nicoho nic vypadne domena, nasledne DNS server, nasledne replikacia dat atd.
Nasledne som zacal hladat problem v DNS serveri, nakolko domena je s DNS velmi spriahnuta. DNS server sa konfiguroval automaticky pri vytvarani samotnej domeny, cize zony a podobne su nastavene korektne. V moznostiach DNS som nastavil, aby operoval len cez lokalnu IPcku, pouzival len DNS na lokalnej ip, cize sam seba. V nastaveni TCP/IP je len jeden DNS server a to samotny server, teda 127.0.0.1.
Stretol sa s tymto uz dakto? prebehol som uz snad cely net a zatial posledne riesenie v nastaveniach DNS servera funguje cca 12hodin.
Pri tychto chybach sa stane samotny server vlastne nepristupnym a nefunkcnym. A koli aplikaciam beziacich na serveri si nemozem dovolit neustale vypadky. Ako posledne riesenie ma napada nainstalovat dalsi DC server, priradit ho domeny a preniest medzi nimy role. Nasledne povodny server preinstalovat a akciu opakovat.
Any idea?