mrznutie PC

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
elmond
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 23. Okt, 2008, 13:46

mrznutie PC

Príspevok od používateľa elmond »

Konocne sa mi podarilo rozbehat PC:
Intel c2d e5200 (2.5) 2x1GB corsair WD 500GB, ASUS p5Q-pro, ASUS eah 4850 top (512)cooler master 520w( http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=11576767" onclick="window.open(this.href);return false; ). Moj problem spociva v tomto. Zapnem PC a slapem v pohode a zrazu zamrzne ( mam ho doma 1 den ani to nie a proste stacil mi zamrznut uz asi 10x v roznych casovych intervaloch)
teplota MB je 40
teplota pracaku 37/36
teplota GPU (DidsOI) 56
(MemIo) 66
(shader) 62
teplota zdroju 45
rychlost otacok ventilatora procaku 2.1

Na zistenie teploty som pouzival everest ult.
Zo starym pc som mal rovnaky problem, myslel som ze je to koli chybnym sektorom na disku ale tento disk je cisto novy, otazka znie ,moze to byt tym ze nemam predpatovu ochranu a napetie v sieti moc kolise a zdroj to kazi?
Moze to byt vysokou teplotou danych komponentou, nieje moc vysoka teplota pri necinosti GPU (56~66)????
A poprosim,ak sa najde dobra dusa o radu v ohlade regulovania otacok, je to potrebne na grafike na zdroji alebo na procaku?
Posledna otazka, PC pri skladani (v jednej firme ) sa rychlo spustil (s complet inst ) ale akonahle som ho doniesol domov pusta sa pomalsie? pripojil som monitor, multi, 2 mysi, reproduktori, klavesnicu ( v tej firme je to riesene pripojenym viacerych pc na jednu klavesnu,mys monitor a moznostou prepinania medzi PC, cez switsch??^^),preco je tomu tak?
Moc krasne dakujem za opdpovedte a snad som neumiestnil forum do zlej temi..

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Používateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00

Re: mrznutie PC

Príspevok od používateľa gammaray »

Ano umiestnil si to inde ako si mal, ale neva. Presunute z Programy a problémy s nimi do Hardware vseobecne :-)

Teploty mas v poriadku.
Zdrojom by to nemalo byt, postacuje s rezervou na tvoju zostavu. Skusil by som otestovat pamete. Nehodi ti tesne pred restartom modru obrazvku kde sa nieco odpocitava a nasledne ti to resetne ? Sa mi zda tam pise "Dumping down physical memory" , tympadom by to boli zle RAMky. Skus ich otestovat memtestom.
PC mas pretaktovany ?
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
elmond
Nový používateľ
Nový používateľ

PC nieje pretaktovany a hentu tabulku mi nehadze. dnes som kupil predpatovu ochranu, uvidim ako to pomoze.
Ten program sa ako pouziva? mne hlasi chybu :/ teda hned po spusteni toho memstestu..
Nejaky program ktorym mozem sledovat otazky ventilatorov? kde sa da v catalyst control center menit rychlosti otacok ventirlator na grafike..vdakaaa
amd64
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 29. Sep, 2008, 16:03

Príspevok od používateľa amd64 »

ramky by bolo dobre otestovat pod DOS-om a nechat to bezat ak sa ti chce aj celu noc.
elmond
Nový používateľ
Nový používateľ

no dakujem :) ale otazka ,kde stiahnem program na to prosim vas a este jedna otazka ..(som zufaly, Pamete maju byt osadene na doske P5Q pro kde? v 1 a 3 slote alebo 1 a 2 slote? )
amd64
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 29. Sep, 2008, 16:03

Príspevok od používateľa amd64 »

1 a 3 :)
elmond
Nový používateľ
Nový používateľ

ja to v iem ale som zufaly kua, preco sa to tak pomali spustia, loading prebehne rychlo ale akonahle je napisane welcome,strasne dlho to trva MFG..nema sa nieco menit v biose?

Návrat na "Hardware všeobecne"