Nemyslim si, ze by CCC alebo RivaTuner dokazalo regulovat ventilator Toxic-u.
Plus co tak postudovat predtym, nez sa o nieco pokusam ?
Sapphire has chosen to remove the temperature based fan control mechanism from their cooling solution. The fan will always run at the same speed, no matter if you run an idle system in Antarctica or under full load in the middle of the Saudi Desert. When asked, Sapphire replied that they "noticed that on many systems the problem is that the fan always starts and stops - at different temperatures. So we decided to always run at the same quiet fan speed".
Tj ventilator na 4850 Toxic nie je regulovatelny softwarovo => cas na zakupenie hardwaroveho regulatora ventilatorov.
Tak to si ma moc nepotešil,myslel som,že ked má fan 3pin,nebude problem,no neva,skusim neskor totok: http://www.tichepc.sk/produkt/SCYTHE-Ka ... -2363.html
Faugusztin-Vedel by si mi poradiť s O@C Ati,lebo mam skusenosť len s NvIDOU ,neviem ako na to,vobec nemám páry
Nemožem najsť takty pre 3D level,jak sa taktujú Atiny??najlepšie cez Rivaruner 2.20
Vopred dík za info..
Neviem,preto tu píšem.
Možno áno,pretože mi to nejde cez rivatuner,ani att nemože nájst driver level,alebo co,pri nvidii som mal na výber 2D/3D,a nemal som problem pretočiť jadro o 70Mhz pamate o 120Mhz bez zvyšovania napatia,no pri Ati skončim o 20Mhz na jadro/pamate netaktujem.. konec monitor sa vypne komp slape,no musim reštartovať PC
Tu na fore(myslím Ati 4850/4870)už niekto písal že cez ATT mal lepšie OC než cez Ccc
Kto mi vie poradiť???pls
Naposledy upravil/-a SUBOSVK v Pi 21. Nov, 2008, 17:00, upravené celkom 1 krát.
Nazdar Crux-dobra recenzia-podla nej som vyberal grafu..
Máš ty pravdu,ale test bol robený s Catalystom 8.8,no teraz je už 8.11(10.decembra-8.12)a od 8.10 je možnost softverovej regulacie-no na 3pine asi nemožna,čo je na prd,ked 3pin má vačšina Ati 4850
Ako Pretaktujem ATI 4850 Toxic,aby mi nehodilo Bsod pri 700/1150MhZ???