ZMRZNUTIE PC, PIPANIE Z DOSKY ATD..

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
jozef18
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 22. Nov, 2008, 20:16

ZMRZNUTIE PC, PIPANIE Z DOSKY ATD..

Príspevok od používateľa jozef18 »

nazdar, mal som taky problem s pc, ako to povedat jednoducho..nesiel tak ako by mal ist pc s takymi komponentami(napr. pri instalaciach, kopirovani suborov, odrarovavani..) sa neskutocne spomalil, az tak ze ked som klikol na plochu lavym tlacidlom mysi..cakal som zhruba polminutu kym zareagoval...vymenil som dosku, HDD..skusal som ramky ine..procesor nie, ale ten to bude tazko, to by nesiel pc vobec, grafiku som tiez neskusal, ale hry idu v pohode..takze to tiez nebude ona...no a zostava zdroj..ale myslim ze ten to moze byt najmenej, pretoze bud ide, alebo nie. lenze sem tam, hlavne ked pustim daku hru, alebo kopirujem subory...proste pri zatazi z neho ide taky ale fakt neprijemny "tikot", neviem ako to inak popisat, po 15 min prejde a potom uz len tak tichucko to tika..niekedy aj 2 dni to nerobi..neviem co to znamena. takze som z toho fakt zufaly. predavac v obchode mi vravi, ze aby som flashol bios kedze to je nova doska a moze mat nejaky ranny bios co nie je vyladeny, tak som siel na GB stranku, stiahol najnovsi, dal na kluc a cez qflash v biose som flashol-vsetko ok napisalo, dal som load optimized deafults...pc siel ptm dalsie 2 hod, a nic sa nestalo..samozrejme to brutal spomalenie zostalo...cize flash nepomohol, takze fakt neviem co to uz moze byt. no ale co ma uz uplne dostalo, dnes mi ide pc 10 min, zrazu zamrzol, a z dosky hrozne pipanie(bolo velmi rychle)vsetky tie ledky zacali svietit na cerveno..tak som rychlo dal reset..neslo, drzal som power,vypol sa no hned sa sam zapol, pritom to stale pipalo..tak som musel vypnut zasuvku. o 10 min som ho zapol, no sam sa hned aj vypol ale nasledne sa sam aj zapol, a odvtedy som nanom a ide win....pls poradte co s tym, co bude zle, ako to odstranit, som uz naozaj zufaly...DAKUJEM ZA AKUKOLVEK POMOC :smutny: ..zostava: c2d e6750, 2x1gb a-data ee, gf 8800gts, gb ep45-ds4, samsung 640gb, fortron bs2, win xp sp3
jozef18
Nový používateľ
Nový používateľ

Re: ZMRZNUTIE PC, PIPANIE Z DOSKY ATD..

zabudol som napisat ze toto vsetko robi pri cistej instalaci windowsu...(palicky prebiehaju tak 10-15 krat)-a sekaju sa akokeby(pritom kamosovi co ma ten isty procesor, proste podobny comp len trochu slabsi ledva raz prebehne a ma to) potom cierna obrazovka, konecne modra windows logon, potom ukaze spousteni systemu..a KONECNE mi ukaze prihlasovacie accounty...a to ked zakliknem tak mi brutal pomaly nabieha zas plocha, ved viete co sa vtedy deje...
Používateľov profilový obrázok
xvalky
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 06. Máj, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa xvalky »

ked si vsetko menil a cisty windows, skus nakoniec predsa len ten zdroj, mozno dava nejake kolisave napatie alebo co a zbytok pc sa s tym takto vyrovnava. takze skusit vymenit co si este neskusal. inac neviem co by to tak mohlo byt... :?
Spoiler: ukázať
desktop: MB: Gigabyte 965P-DS3, CPU: Core 2 Duo E6600@3.06GHz, RAM: 4x1GB Kingston HyperX 800 CL4, VGA: Sparkle Calibre 8800GTS 640MB + AC Accelero Xtreme 8800, HDD: Samsung SP 320GB F1, 2x Samsung SP 1TB F1, PSU: Seasonic M12 500W, LCD: Samsung 226BW 22" Wide, SH-S223Q LS, Esi Juli@, Logitech G5, Logitech G11, QcK mini steelpad, Antec P182, 2x Noctua NF-S12-800, Noctua NH-U12F, 3x Silentmaxx HD-Silencer rev.2
netebook: Asus Eee PC 1000H
jozef18
Nový používateľ
Nový používateľ

no je to krute...napr. teraz nic nerobim len som dal instalovat office enterprise..akonahle zacal instalovat, tak nemam sancu nic ine robit len sa prizerat..lebo vsetko reaguje po minute...horsie jak 133mhz sdram
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa stanomx »

takze... neviem ako si na tom s vedomostami..o pc, ale skus si pozret teploty a popri tom CPU-Z a aj na grafike, a tak
mozno si nepozornostou nenasadil chladic na tvoje C2D dobre... ak je to vsetko v poriadku je dost mozne ze to bude zdrojom... ale vyskusal by som aj inu grafiku,
Skus tam dat nejaky "insejsi" windows.... myslim tym (ak pozivas pirat ver.), lebo dost casto su taketo -nelegalne kopie operacnych systemov- upravene, zavirene a tak. Alebo (hovorim z vlastnej skusenosti) si pri instalacii vypoj internet... aby tam proste nebol pristup na net. Ja som poznal aj taketo ze hned ako som sa pripojil k internetu (so starym vytacacim aDSL modemom) tak mi totalne zavirilo cely komp.. proste mal som znamu IP adresu (alebo DNS ci co to vlastne je)... a robilo mi to pri Win. XP home SP1 (myslim bez firewallu).
Takze:
1.)skus ten windows bez netu
2.)odskusaj iny zdroj (stacil by aj FORTON 400W.... a up)
3.)skus tam hodit hocijaku inu graficku kartu (aj integrovanu.. ci nejaku 6600)
Ale skusaj to v tej postuposti ako som ti napisal. (je to setrnejsie... postupovane podla zavaznosti problemu)
jozef18
Nový používateľ
Nový používateľ

takze, windows mam sice stiahnuty z fora isteho, ale je odkusany odtial vsetkymi ludmi a je stopercentny.
cpu-z:

Kód: Vybrať všetko

http://megaupload.cz/images/vykon.bmp.jpg

http://megaupload.cz/images/procesy.bmp.jpg
gpu-z:

http://megaupload.cz/images/gpu-1.bmp.jpg

http://megaupload.cz/images/gpu-2.bmp.jpg
everest teploty:

http://megaupload.cz/images/everest-teploty.bmp.jpg
je pravda ze win som vzdy instaloval s pripojenym netom, takze to posudit neviem, ale ziadny vir nemam v pc podla vsetkych overenych anitvirovych a anitspywarovych programov..
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

tak.. ked si myslis ze to windowsom neni.... tak skus iny zdroj a grafiku. postupnost krokov 2. a 3.
inac ten screen z GPU-Z je nejaky divny... neukazuje tam to co by malo.... :?
jozef18
Nový používateľ
Nový používateľ

a myslis ze by zdroj mohol sposobovat spomalenie pc ked zacnem kopirovat subory(ale len na disku, napr. ked kopirujem na phone je to okej a nespomali sa), alebo instalovat?? alebo graficka, ked hry idu pohode?
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

no vsetkto ostatne si skusal.. takze je tam moznost..... zdroj.... a grafika :-) (grafika moze byt pokazena niejakym sposobom iba v 2D rezime...)
Používateľov profilový obrázok
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

jozef18: si myslíš že sme na blšáku? Očividne si si pravidlá fóra ani neprečítal tak to láskavo urob, to že ty sem prídeš riešiť tvoj problém s nelegálne nadobudnutým windowsom, to považuješ za korektné a správne. Pripomínam, že ak o tvoju IP požiada príslušný úrad, našou povinnosťou je tvoju IP odovzdat. Co sa bude diat potom, uvidíš sám ... ;) PC budeš mať opravený raz dva.

LOCK

.

Návrat na "Hardware všeobecne"