Inštalácia Win XP a Linuxu na notebook

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
zvoncek9
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 13. Mar, 2008, 14:00

Inštalácia Win XP a Linuxu na notebook

Príspevok od používateľa zvoncek9 »

cawte vospolok kupil osm si notas bol k tomu aj operačny system nuž chccem tam aj linux len akosi to neche bootnut mam doma aj xpčko a ani to mi tam neche dat neda sa nečo urobit aby mi tma sli vsetky operačne systemiky???

//Snake: upravený názov témy do zrozumitelna, nabuduce si daj viac zalezat
Intel core 2 QUAD Q9450 3.040 Ghz ventik Pošahany BOX... zatiaľ Motherboard ASUS P5Q Deluxe grafa GAINWARD 9600 GT 750/1950/999 CORSAIR DDR2 2x2048MB 912MHz TWIN2X C4DHX Tech. HDD Maxtor 250 GB a Hitachi 320 GB Zdroj forton blue storm II 500 Watt napalka LG niQdy si taku nekupujte :)) ASUS 4 EVER
Fester182
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 05. Nov, 2007, 08:00

Re: linux win xp

Príspevok od používateľa Fester182 »

Nechce ti nabootovat dane medium ?
-mas nastavene bootovanie v biose ?
-je cd/dvd bootovatelne ? (prepokladam ze hej)

ak tam chces linux a XP tak najprv si nainstaluj XP a potom linux neviem ake distro chces pouzivat ale ak si zaciatocnik tak ti osobne odporucam ubuntu (ubuntu 8.10)
PS4 + OPTOMA HD 141X
Ked ta tlaci topanka, tak ju nevyzuvaj, skus ju rozchodit
zvoncek9
Používateľ
Používateľ

ono taketo veci viem len raz som instalol ako debil aktivator na 64 bit vistu a nevem ci to preto alebo prečo ale roste ked bootne xpčko nacitava instalaciu a take veci a tesne predtyma ko to dorobi skoči taka kravina ves ze sa vyskytla chyba a take somariny a cdčko je v pohode so srvicepackom tri a je dobre sksusal som aj na inych kompoch tam sto slo a mam pocit ze sa mi niečo pokazilo s tym boot diskom nevies ci sa ten da sformatovat?? a ak ano tak ako alebo to je mozno v tom disku kde je asus zaloha alebo niečo take heh prsoste som to posral a teraz frčim na originalke akuratne s ami podarilo nainstalovat aj tu ubuntu no z bootovanie pris spusteni počitaa to nesli sputit musel som to instalovat cez vistu normalne ked bola spustena myslim ze s tym bootom bude niečo lebo aj ked mi ju wo wine nainstalovaloo nechcelo to ist proste musel som tam pustic cez nejaku vec tam bolo velkymi pismenami ze ASCI tusim alebo niečo take a vtedy to doinstalovalo a teraz mi to bootuje uz uplne v pohodke aôe iba tu ubuntu osobne somz a mandrivu ale tu osm len teraz rozbehal nevem ako na to xpčko hlupe kurnik :(
Intel core 2 QUAD Q9450 3.040 Ghz ventik Pošahany BOX... zatiaľ Motherboard ASUS P5Q Deluxe grafa GAINWARD 9600 GT 750/1950/999 CORSAIR DDR2 2x2048MB 912MHz TWIN2X C4DHX Tech. HDD Maxtor 250 GB a Hitachi 320 GB Zdroj forton blue storm II 500 Watt napalka LG niQdy si taku nekupujte :)) ASUS 4 EVER
Fester182
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 05. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Fester182 »

ked daco napises tak si to precitaj prosim ta po sebe niekedy ;)

no neviem co s tym mas ze ti nebootuje ani XP, to s tym bootovatelnim diskom od asus ako si to nazval to urcite nebude. mohol by si este raz opisat situaciu ale tak trosku zrozumitelne ? :dance:
PS4 + OPTOMA HD 141X
Ked ta tlaci topanka, tak ju nevyzuvaj, skus ju rozchodit
zvoncek9
Používateľ
Používateľ

no ono ked mas komp mas tam nejak 30 mega na bootovanie teda aspon co som videl ja a este mam 10 gb na zalou asusu alebo nevem proste na čo to ten komp využiva a ostatok je zvysok oboch hdd jeden system druhy je normalne na data teda by som chcel vediet ci mozem formatnut ten boot disk nechapem co tomu moze byt ves v xp by mi mohol tento notas pravdepodobne vydrzat dlksie heh na baterke a potrebujem ho aj k sformatovani disku pretoze 150 gb a 150 gb sa mi moc nepači ves ked clovek preinstalovava a vo viste mi nechce fungovat partition magick tak by sa mi to xp faktik siklo heh
xearo
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 06. Dec, 2006, 02:00

Re: Inštalácia Win XP a Linuxu na notebook

Príspevok od používateľa xearo »

Nazdar
Clovece fakt precitaj si po sebe co pises.Tak ak som pochopil ubuntu mas naistalovany nie?Ak ano tak stiahni si tento programek gparted ten ti vsetko pekne porozdeluje naformatuje ;)
zvoncek9
Používateľ
Používateľ

Re: Inštalácia Win XP a Linuxu na notebook

uz som to poriesil tmy ze som si kupil 500 gb externy disk setko nan skopčil a porozdeloval pri instalacií visty hehe

Návrat na "Operačné Systémy"