Zdravim chcem sa opytat..mam taky problem v poslednej dobe mi strasne zlenivel comp t.j je strasne pomaly instalacia akehokolwek programu trva vecnost a neviem co stym ??? skusal som aj reinstall ale nepomohlo uz som zufaly tak prosim o rady
a moja zostava :
CPU: Intel Core 2 Duo E4500
MB: Gigabyte G33M DS2R
RAM: 2x 1GB Kingston 667MHz
Grafa: Nvidia GF 8600GT
Zdroj: Eurocase 450W
HDD : 250GB Samsung
Zabrzdeny comp..co stym??
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Re: Zabrzdeny comp..co stym??
1. precistit system od zbytocnosti(tune up utilities, atf cleaner)
2. scan spyware a virusova podobnych veci(ad-aware, spybot, nod...)
3. zmazat veci, co nepotrebujes, odinstalovat stare a zbytocne programy(napriklad ak mas xyz roznych prehravacov a codec packov), hry a pod...
4. defragmentovat systemovy disk
5. odstranit zbytocnosti z aplikacii spustanych pri nabehu windows
6. udrzovat na systemovom disku(C) tak 5GB volneho miesta
7. pretaktovat CPU a RAM
ak nepomoze, reinstall systemu. ak sa ti to aj potom bude zdat pomale, kupa noveho a rychleho disku(WD 6400AAKS napriklad), pripadne kupa vacsieho mnozstva a rychlejsich RAM(moc to neprida, ale DDR2 su teraz takmer zadarmo)
edit... aha, takze reinstall su skusal no tak v tom pripade si treba pozriet, ci mas dobre nastavenu systemovu zbernicu(neviem, kolko ma mat tamto, ale asi 800MHz), zmerat rychlost disku a pripadne kupit novy...
ako myslis to vp oslednom case? predtym to islo dobre? menil si nejake nastavenia?
2. scan spyware a virusova podobnych veci(ad-aware, spybot, nod...)
3. zmazat veci, co nepotrebujes, odinstalovat stare a zbytocne programy(napriklad ak mas xyz roznych prehravacov a codec packov), hry a pod...
4. defragmentovat systemovy disk
5. odstranit zbytocnosti z aplikacii spustanych pri nabehu windows
6. udrzovat na systemovom disku(C) tak 5GB volneho miesta
7. pretaktovat CPU a RAM
ak nepomoze, reinstall systemu. ak sa ti to aj potom bude zdat pomale, kupa noveho a rychleho disku(WD 6400AAKS napriklad), pripadne kupa vacsieho mnozstva a rychlejsich RAM(moc to neprida, ale DDR2 su teraz takmer zadarmo)
edit... aha, takze reinstall su skusal no tak v tom pripade si treba pozriet, ci mas dobre nastavenu systemovu zbernicu(neviem, kolko ma mat tamto, ale asi 800MHz), zmerat rychlost disku a pripadne kupit novy...
ako myslis to vp oslednom case? predtym to islo dobre? menil si nejake nastavenia?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Hardwerom to nebude urcite. Skvor mas spomaleny PC od roznych zlepsovakov ako ja newiem napr, PC Booster a pod. Zapametaj si... ZIADNY SOFTWER TI NEZRYCHLY PC IBA HO SPOMALY... mam to odskusane. A problem moze byt aj ze mas nakazeny Windows. Tak ak mas daky dobry antivirus (Avast, Norton, Kaspersky) tak preskenuj CELY HDD. A na spyware pouzi Spyware Terminator (len spyware, nie antivirus).
A registry vycisti s CCleaner ... a ostatne ako pisal M1ch4l
A registry vycisti s CCleaner ... a ostatne ako pisal M1ch4l
- Sparco12
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Nov, 2007, 08:00
to M1ch4l ..no mylim to tak ze sa to zacalo prejavovat pred tyzdnom cca ziadne nastavenia som nemenil ani som nemal cas lebo nebyvam teraz casto za pc a dostanem sa akurat tak za net to je vsetko a v compe nemam ziadne zlepsovaky ako pisal kolega nizzsie takze nevim ocom hovori a pri reinstalle sa formatuje disk takze pochybujem ze by tam nieco ostalo a este som dal pomale formatovanie.