neustale BSOD
neustale BSOD
zdravim,
takze pravidelne, ked je trosku vytazeny pc, tak mi naskakuju BSOD s hlaskou dumping physical memory to disk. Takze som myslel, ci to nebude v ramkach, lenze skusil som ine pamate a robi to stale. Moze to byt asi este maticna doska, ale skor by som to tipoval na graficku kartu, ktora v poslednom case trosku hapruje ( pri dlhsom hrani hier cca 1 hod sa vypne monitor a treba resetnut pc ). Moze byt teda chyba aj v grafickej karte?
takze pravidelne, ked je trosku vytazeny pc, tak mi naskakuju BSOD s hlaskou dumping physical memory to disk. Takze som myslel, ci to nebude v ramkach, lenze skusil som ine pamate a robi to stale. Moze to byt asi este maticna doska, ale skor by som to tipoval na graficku kartu, ktora v poslednom case trosku hapruje ( pri dlhsom hrani hier cca 1 hod sa vypne monitor a treba resetnut pc ). Moze byt teda chyba aj v grafickej karte?
SONY Vaio T13 + PLEXTOR M5Pro 128GB
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Re: neustale BSOD
Mas nieco pretaktovane? mas aktualne ovladace? si skenoval s dakym antivirom?
Pri taktovanie CPU ti RAM nemusia byt stabilne.
Hod sem screen (odfot) to co ti vypise v tom BSOD. Alebo napis kod v podobe 0x000000XX (0x000000XX , 0x000000XX...)
Pri taktovanie CPU ti RAM nemusia byt stabilne.
Hod sem screen (odfot) to co ti vypise v tom BSOD. Alebo napis kod v podobe 0x000000XX (0x000000XX , 0x000000XX...)
no robilo to pretaktovane, robilo to na default hodnotach a dokonca aj podtaktovane, bios pise presne to co som napisal vyssie, teda Dumping physical memory to disk a za tym to pocita do 100, teda v podobe napr.: Dumping physical memory to disk: 45
ten screen skusim urobit, len ci stihnem
ten screen skusim urobit, len ci stihnem
-
- Pokročilý používateľ
stihnes, chod do Control Panel > System > Advanced > Startup and Recovery > Settings > Automatically restart (vypnut)
A preco mas RAMky na 999MHz? take sa predavaju? neviem o nich len 667MHz, 800MHz, 1066MHz atd
A preco mas RAMky na 999MHz? take sa predavaju? neviem o nich len 667MHz, 800MHz, 1066MHz atd
su to 800MHz pamate, ktore mam taktnute na 999MHz. Tu na fore si vacsina ludi dava do podpisu takty, na ktorych bezia, samozrejme teraz pri problemoch idem na default.
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
tebe tie pamate nemusia tolko zvladnut...mozno im treba pridat voltaz,zmenit casovanie atd...s tym sa treba pohrat
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
-
- Pokročilý používateľ
Otestuj pamete pri tom takte RAM s memtest . Stiahni si ho z http://www.memtest86.com/ napal na CD (ako ISO), restart a pusti bootovanie z CD. Ak ti ukaze test errori tak stlac Escape a daj takt RAM na defalt. Potom zvona daj test (10 min. staci)
tie ram by mali zvladat 800MHz a CL4 pri 2.1V, lenze na pc naskakovali BSOD aj ked sli na 750MHz 5-5-5-18 pri 2.1V. Ale chcel by som vediet ci to moze byt aj v grafickej karte.
-
- Pokročilý používateľ
Stale tu nevidim ziadnu fotku alebo kod v podobe 0x000000XX . Pri kazdom BSOD ti to vypise. Tak ze?
snazil som sa maximalne zatazit pc, ale uz asi 5 hodin ziadna BSOD nenaskocila, takze tak. Ten memtest neni velmi dobry test, nedokaze vzdy zistit nestabilne pamate, test isiel 1.5 hodiny a bez chyby.
-
- Pokročilý používateľ
Tak ak nezistil nic tak pamete su OK... hladaj chybu v starich ovladacoch alebo skus vypnut Backup program (ak mas nieco take) - to moze sposobit pad systemu... stalo sa to aj mne tak hovorim z vlastnych skusenosti ked som mal Tuneup 2008 kvoli Backup mi padal system.
takze BSOD tu bola znovu
screen: http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 0b06cf0f78" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT: na googli som si o tom nieco nasiel. Mal som vytvorit bod obnovi a obnovit, tak som to urobil, ale celkom nechapem aky to malo vyznam.
screen: http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 0b06cf0f78" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT: na googli som si o tom nieco nasiel. Mal som vytvorit bod obnovi a obnovit, tak som to urobil, ale celkom nechapem aky to malo vyznam.
skus pozriet toto:
http://forums.windrivers.com/archive/in ... 39438.html
ak ti ovsem stale hadze bsod s "ndis.sys"
v spravci zariadeni skus preinstalovat alebo updatovat "Network Driver Interface Specification"... tak sa to tam aspon pise.
tiez som riesil nieco podobne, a nakoniec to bol ovladac integrovanej zvukovky. a pomohlo ju iba zakazat a strcit tam inu...
alebo zakazat v biose integrovanu sietovku a dat tam nieco za 200Sk... samozrejme najprv vyskusat...
http://forums.windrivers.com/archive/in ... 39438.html
ak ti ovsem stale hadze bsod s "ndis.sys"
v spravci zariadeni skus preinstalovat alebo updatovat "Network Driver Interface Specification"... tak sa to tam aspon pise.
tiez som riesil nieco podobne, a nakoniec to bol ovladac integrovanej zvukovky. a pomohlo ju iba zakazat a strcit tam inu...
alebo zakazat v biose integrovanu sietovku a dat tam nieco za 200Sk... samozrejme najprv vyskusat...
Spoiler: ukázať
inak mas pravdu, bude to v sietovke, pretoze to robi ked stahujem vacsie objemy dat. Skusim s tym nieco porobit.
Hehe, bol som uplne mimo, ale nevadi, nieco som sa dozvedel
EDIT: ovladace nepomahaju, takze idem kupit nejaku druhu sietovku.
Hehe, bol som uplne mimo, ale nevadi, nieco som sa dozvedel
EDIT: ovladace nepomahaju, takze idem kupit nejaku druhu sietovku.
kupil som novu sietovku a zatial to vyzera tak, ze to pomohlo. Diky za pomoc