Efekt pri vysokej teplote
Efekt pri vysokej teplote
Neviem ci som to dobre napisal, ale chcel by som sa spytat hlavne tych, co maju skusenosti s elektronikou, ci by sa dala nasledujuca vec :
Mal by som majak alebo podobnu srandu (ako byva na sanitke, ale v oranzovom a mensom prevedeni), a chcel by som, aby sa zapol iba v tedy, ze procesor presiahne urcitu teplotu (povedzme 60 C). Za zapnutie sa povazuje roztocenie a svietenie, popripade nejaky zvuk. ci by to bolo zrealizovatelne, resp. ci by sa to dalo napajat zo zdroja.
Uvitam aj nejake schemy atD.
Mal by som majak alebo podobnu srandu (ako byva na sanitke, ale v oranzovom a mensom prevedeni), a chcel by som, aby sa zapol iba v tedy, ze procesor presiahne urcitu teplotu (povedzme 60 C). Za zapnutie sa povazuje roztocenie a svietenie, popripade nejaky zvuk. ci by to bolo zrealizovatelne, resp. ci by sa to dalo napajat zo zdroja.
Uvitam aj nejake schemy atD.
ze si to ty, tak ti poradim. . .
najjednoduchsie by bolo spravit termostat(chladiarensky), ktory ma vlastne cidlo, ktory zopne (relatkom,vykonovym tranzistorom)
to tvoje zariadenie===>>> to ale nesmie mat velky odber, lebo . . . a co by to malo spinat?? pokial normalny majak,tak tam musis dat rele a vlastny napajaci zdroj. . .
pokial nejake blikatko, tak staci tranzistor (schema=google )
tot moj skromny nazor
najjednoduchsie by bolo spravit termostat(chladiarensky), ktory ma vlastne cidlo, ktory zopne (relatkom,vykonovym tranzistorom)
to tvoje zariadenie===>>> to ale nesmie mat velky odber, lebo . . . a co by to malo spinat?? pokial normalny majak,tak tam musis dat rele a vlastny napajaci zdroj. . .
pokial nejake blikatko, tak staci tranzistor (schema=google )
tot moj skromny nazor
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..
Re: Efekt pri vysokej teplote
Prave toho sa obavam, aby som nieco ****** ....... ci by sa to dalo napajat zo zdroja.
Re: Efekt pri vysokej teplote
nefiem, ci som sa uz pytal . . .CrakeN napísal:Prave toho sa obavam, aby som nieco neodj**l ....... ci by sa to dalo napajat zo zdroja.
podla toho co budes napajat.. .Matl0_w1C napísal: a co by to malo spinat?? )
tot moj skromny nazor. . .
- PeqpeK
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 23. Mar, 2005, 20:00
kamarat ma doma taku sirenu a napajal ju z AT zdroja(mimo PC), ma to odber kolo 8A a zdroj pekne piekol, cize do kompu nevhodne jedine vlastny zdroj...
alebo mat dost vykonny zdroj a pc ktore malo zere, ale ja by som to z PC nenapajal
alebo mat dost vykonny zdroj a pc ktore malo zere, ale ja by som to z PC nenapajal
P5N-E SLI, E6400@3GHz 1,3V, 2x2GB DDR2, GTS250 1GB, BlueStormII 500, case, ventilatory, spina a ine drobnosti
ale ved tu ide o ten efekt . . .iwhy napísal:A tak btw riadne by ta to oslepovalo. Skor by som siahol po nejakom polovodicovom rieseni napr. ledky v kruhu ktore by napodnobovali majak. Urcite v nejakom starsom cisle radioamatera nieco podobne najdes.
ale aj podla mna je lepsie pouzit LED-ky, aj som robil podobny
majak z lediek. . .
Ved sirenu mas uz spravenu v nastaveniach BIOSu. Tam si daj warning on overtemp. a potom aj shutdown. Su aj utilitky nato aby ta to upozornilo vo win a nasledne sa spravne vypal PC.
Ale pokial chces nejaky "majak so sirenou" alebo take nieco, tak jedine s pouzitim LED. A to najdes niekde v starsich A-radiach...
Ale pokial chces nejaky "majak so sirenou" alebo take nieco, tak jedine s pouzitim LED. A to najdes niekde v starsich A-radiach...
Spoiler: ukázať