Ide o to že pánko si dal ku mne zložiť PC a poprosil ma či viem poradiť trocha s týmito vecami. Tak som mu povedal že nemám s tým skúsenosť, ale ma napadlo že sa spýtam tu...niekto mi bude vedieť trocha vysvetliť situáciu. Jednoznačne som to už pochopil a pochopil to aj on, takže ide do raid 1. Ako si hovoril rýchlosť bude dobrá a bude mať patričnú zálohu..asi tolko.
A ďakujem za vyčerpávajúce rady a poznatky... zatial ( ešte uvidíme že čo pánko vivedie ).
4x 1TB HDD Sata zapojenie do raidu
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Re: 4x 1TB HDD Sata zapojenie do raidu
jasna vec, taketo situacie poznam - ako vidis rad pomozem, len ta chcem upozornit aby to nedopadlo zle a aby ta potom neotravoval ze kvoli tebe mu odisli data, ze kvoli tebe je to cele nahovno a nema to vykon, ze kvoli tebe vyhodil 50.000,- do vzduchu a tak, poznas to.
aj bez specifikovania veci ktore som pisal na predchadzajucej strane si viacmenej myslim ze raid1 bude optimalne z hladiska rychlosti, pouzitelnej kapacity [50% celkovej kapacity], odolnosti voci zlyhaniu disku/diskov a jednoduchosti obsluhy.
strasne zdoraznujem nutnost zalohovat data. RAID samotny nie je vseliek na kazdy problem a ako vsetko v pocitacoch sa vie pekne dosrat. ZALOHOVAT, ZALOHOVAT, ZALOHOVAT. A POTOM ESTE RAZ ZALOHOVAT A JEDNU ZALOHU UMIESTNIT MIMO TYCH OSTATNYCH PRE PRIPAD POZIARU ALEBO VYKRADNUTIA.
aj bez specifikovania veci ktore som pisal na predchadzajucej strane si viacmenej myslim ze raid1 bude optimalne z hladiska rychlosti, pouzitelnej kapacity [50% celkovej kapacity], odolnosti voci zlyhaniu disku/diskov a jednoduchosti obsluhy.
strasne zdoraznujem nutnost zalohovat data. RAID samotny nie je vseliek na kazdy problem a ako vsetko v pocitacoch sa vie pekne dosrat. ZALOHOVAT, ZALOHOVAT, ZALOHOVAT. A POTOM ESTE RAZ ZALOHOVAT A JEDNU ZALOHU UMIESTNIT MIMO TYCH OSTATNYCH PRE PRIPAD POZIARU ALEBO VYKRADNUTIA.
ja som si teraz dava disky do raid pola. VIstu uz mam nainstalovanu, pekne som ich vytvoril , ale vo windovse nie su, intel matrix mi nejde nainstalovat, pise ze nemma minimalne poziadavky ... nejde ani z CD ani z NETU najnovsy
mam pritom COre 2 Duo .. a MSI p35 platinum ...
ked v biose disky necham na raid, alebo AHCI, tak mi vista nenabehen a hodi BSOD modru obrazovku
cize vo viste nie su disky vydiet ani raid pole ...
mam pritom COre 2 Duo .. a MSI p35 platinum ...
ked v biose disky necham na raid, alebo AHCI, tak mi vista nenabehen a hodi BSOD modru obrazovku
cize vo viste nie su disky vydiet ani raid pole ...
CPU:Intel I5-3570K,chladic: Gelid tranquillo 2 ,MB: MSI Z77A GD65 RAM: 2x4giga crucial 1600 , VGA: ATI radeon 5850,SSD crucial M4 128mb Zdroj: Seasonic 430 watt
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Mas originalne Windows Vista. Pretoze tie maju priamo v sebe ovladace pre Intel Matrix Storage, doinstalovavat potrebujes iba klienta. Ak ho tam teda nemas, tak mas asi nejaku vLite-nutu verziu Windows.
Este raz opakujem, po vytvoreni pola v RAID BIOS-e ti MUSI Windows Vista najst tieto polia ako disky. Samozrejme musis byt v rezime RAID, ostatne 2 moznosti (IDE a AHCI) ignoruju RAID radic.
Este raz opakujem, po vytvoreni pola v RAID BIOS-e ti MUSI Windows Vista najst tieto polia ako disky. Samozrejme musis byt v rezime RAID, ostatne 2 moznosti (IDE a AHCI) ignoruju RAID radic.
hm.. no tak to by som musle prinstalovat VISTU, lebo sa mi nepusit ked ich mam v nastaveni RAID ...
tak som to hodil v device manageri , pod vistou aspon ...
tak som to hodil v device manageri , pod vistou aspon ...
CPU:Intel I5-3570K,chladic: Gelid tranquillo 2 ,MB: MSI Z77A GD65 RAM: 2x4giga crucial 1600 , VGA: ATI radeon 5850,SSD crucial M4 128mb Zdroj: Seasonic 430 watt
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
No jasne ze toto treba robit priamo pri instalacii... A tvoj popis chybovej hlasky pri instalacii je dost povrchny, z toho sa neda nic vydedukovat ci vyhladat pomoc na google.
Mne slo len o to zapojit RAID mimo sistemoveho disku ..
VISTU mam uz na 1 disku ,a raid som chcel spravit z dalsich 2 diskov ...
aj som ich nastavil, ale akonahle necham v biose nastavene detekovanie diskov na raid , tak mi vista nenabehne ...
a ked mam teda disky v bise nastavene na IDE, tak vista nenajde ziadne raid pole ...
zatial som ho spravil vo VIste priamo cez disk manager ...
VISTU mam uz na 1 disku ,a raid som chcel spravit z dalsich 2 diskov ...
aj som ich nastavil, ale akonahle necham v biose nastavene detekovanie diskov na raid , tak mi vista nenabehne ...
a ked mam teda disky v bise nastavene na IDE, tak vista nenajde ziadne raid pole ...
zatial som ho spravil vo VIste priamo cez disk manager ...