Zdravím páni,
mám teraz skladať dve zostavy, jednu pre študenta, začínajúceho prácu v CAD a druhú do domácnosti, a na amatérske úpravy videa...
V oboch prípadoch sa PC budú používať na internet, filmy, hudba, skrátka klasické využitie...keďže ide o každú korunu, moja otázka znie, či, a ak ako, ovplyvní dané činnosti integrovaná grafika ? Konkrétne pôjde o X3100 alebo 4500, či alternatívu od nVidie...Myslím, že úpravu video to neovplyvní (kamera -> PC pomocou USB), tam ide o výpočtový výkon...ako je to s CAD programami ? Nemám v tom prehľad...
Vopred vďaka
CAD&Video vs. int. graf.
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Re: CAD&Video vs. int. graf.
ja ked som este skladal pocitace som strasne nerad riesil taketo budget veci. Povedz tym ludom ze nech mesiac pockaju, nech si prihodia potom 2000,- korun k sucasnej sume a budu mat kvalitnu dosku ktora sa im nevyblije za pol roka, na ktorej navyse budu vediet pretaktovat procesor [respektive im to spravis ty, ved si na spravnom fore] a hlavne tam za tisic korun pichnete nejaku pci-e grafiku ktora bude mat desatnasobny fillrate oproti tym integrovanym.
moj nazor je proste taky ze za 200.000 si renault thalia nekupim ked mam za 245.000 neviemco s klimatizaciou, navigacnym systemom a strsenym oknom. To si radsej poziciam sedem korun od kamaratov alebo rodiny, vezmem ten pocitac na splatky [bez nejakeho vyrazneho navysenia, nie 190% z Prvej Sukromnej Pozickarskej sro], zoberiem uver z banky ktory pri sume povedzme 30.000 preplatim rocne o 3400,- korun co zase nie je az take strasne... lebo tych 3400,- nemusim mat teraz ale v priebehu celeho roka dopredu.
... a ked mam zistit na velku noc, ze ta haraburda co som kupil na vianoce sa neda rozsirit, ze je pomala a chcel by som upgradnut toto a hento lebo som usetril styristo korun na harddisku ktory mohol byt o dvesto giga vacsi... tak ma to v konecnom dosledku bude stat viac penazi, viac namahy a cele je to nahouby a mozem sa na to akurat tak vyprdnut.
moj nazor je proste taky ze za 200.000 si renault thalia nekupim ked mam za 245.000 neviemco s klimatizaciou, navigacnym systemom a strsenym oknom. To si radsej poziciam sedem korun od kamaratov alebo rodiny, vezmem ten pocitac na splatky [bez nejakeho vyrazneho navysenia, nie 190% z Prvej Sukromnej Pozickarskej sro], zoberiem uver z banky ktory pri sume povedzme 30.000 preplatim rocne o 3400,- korun co zase nie je az take strasne... lebo tych 3400,- nemusim mat teraz ale v priebehu celeho roka dopredu.
... a ked mam zistit na velku noc, ze ta haraburda co som kupil na vianoce sa neda rozsirit, ze je pomala a chcel by som upgradnut toto a hento lebo som usetril styristo korun na harddisku ktory mohol byt o dvesto giga vacsi... tak ma to v konecnom dosledku bude stat viac penazi, viac namahy a cele je to nahouby a mozem sa na to akurat tak vyprdnut.
Re: CAD&Video vs. int. graf.
Dobre, vďaka za odpoveď aj keď si sa netrafil...
Ja presne viem o ťom ty hovoríš, a riešil by som to podobne, len som si nie istý podstatným dôvodom, čo týmto ľuďom prinesie PCI-E grafika ? Neodpovedal si mi na otázku, či ich integrovaná obmedzí, ak je to tak, ja nemám problém s daným rozpočtom sa popasovať a "zrobiť" to nejako...
Ja presne viem o ťom ty hovoríš, a riešil by som to podobne, len som si nie istý podstatným dôvodom, čo týmto ľuďom prinesie PCI-E grafika ? Neodpovedal si mi na otázku, či ich integrovaná obmedzí, ak je to tak, ja nemám problém s daným rozpočtom sa popasovať a "zrobiť" to nejako...