Vista bez média a legálnosť
Vista bez média a legálnosť
chcem sa spýtať, ako je to s legálnosťou visty, keď som ju dostal už predinštalovanú na notebooku a nedostal som však dvd.
jw možnosť len obnovy zo zálohy, ktorú mám samozrejme vytvorenú.
no ak chcem napr. recovery console, nemôžem lebo nemám médium.
otázka teda stojí takto:
ak si stiahnem presne tú verziu visty čo mám na notebooku z netu, vypálim ju na dvd a pri inštalácii použijem môj kľúč k notebooku, pôjde to?
a druhá otázka: bude to aj legálne?
otázka teda stojí takto:
ak si stiahnem presne tú verziu visty čo mám na notebooku z netu, vypálim ju na dvd a pri inštalácii použijem môj kľúč k notebooku, pôjde to?
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Vista bez média a legálnosť
Nie, nepojde. OEM kluc je platny iba pre Visty z recovery media, ak si stiahnus OEM instalacku tak sa ti pri instalacii nebude instalovat OEMBIOS.SYS ci ako sa vola subor zabezpecujuci automaticku validaciu.
Legalne to podla mna nebude. Bohuzial. Je iba na tvojom OEM dodavatelovi ako ti zapezpeci instalaciu systemu, ty iba mozes zatnut zuby a bud vysolit cca 3000 Sk za OEM OS alebo pouzivat klasicke recovery HDD/DVD, ktore akurat obnovi stav disku z image.
Legalne to podla mna nebude. Bohuzial. Je iba na tvojom OEM dodavatelovi ako ti zapezpeci instalaciu systemu, ty iba mozes zatnut zuby a bud vysolit cca 3000 Sk za OEM OS alebo pouzivat klasicke recovery HDD/DVD, ktore akurat obnovi stav disku z image.
však to.
ale keď sa mi poserie napr. iba ntldr, alebo bude treba fixboot a fixmbr, tak si môžem povedať" do ženského pohlavného orgánu" a obnovovať...a ništalovať vše odznova= dosť hodín roboty.
hmm..
ale keď sa mi poserie napr. iba ntldr, alebo bude treba fixboot a fixmbr, tak si môžem povedať" do ženského pohlavného orgánu" a obnovovať...a ništalovať vše odznova= dosť hodín roboty.
hmm..
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω
-
- Moderátor
Teoreticky by ti nejake to nelegalne medium malo stacit na recovery, len instalovat z neho by si asi nemal.
však jasné, čisto teoreticky si ho stiahnem, aby som mal poruke, ale updaty bodnú, takže z neho inštalovať.
na druhej strane sú tí výrobcovia bookov riadni ehm....blbci, keď ti neposkytnú médium.
na druhej strane sú tí výrobcovia bookov riadni ehm....blbci, keď ti neposkytnú médium.
-
- Moderátor
Media neposkytuju z velmi jednoducheho dovodu - zmluvy. Zober si napriklad Toshibu. Ty si naozaj myslis, ze trial verzia MS Office, McAfee, Google Toolbar, Picassa ci vyhladavanie Yahoo sa do default instalacie dostalo zadarmo ? Samozrejme ze nie. A nainstaloval by si si to, keby si mal instalacku Windows ? Samozrejme nie !
No ale vyrobcovia maju zmluvu s dodavatelmi tych aplikacii, ze na notebooku tie aplikacie budu a za to dostavaju $$$.
Takze uz poznas dovod, preco dostavas iba recovery particiu/recovery DVD a nie normalnu instalacku Windows.
No ale vyrobcovia maju zmluvu s dodavatelmi tych aplikacii, ze na notebooku tie aplikacie budu a za to dostavaju $$$.
Takze uz poznas dovod, preco dostavas iba recovery particiu/recovery DVD a nie normalnu instalacku Windows.
správne, no nemám ako office tak mc afee ani toolshit
medzi nami dievčatami, bola to len rečnícka otázka.
sú to kuy
medzi nami dievčatami, bola to len rečnícka otázka.
sú to kuy
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
na toto existuje norton ghost, kde si spravis image particie az ked si poinstalujes vsetko co bezne pouzivasImpulsive napísal:však to.
hmm..
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
narážam na to že stále je rýchlejšie nabootovať z média a zadať fixboot a fixmbr.
reštart, hotovo.
reštart, hotovo.
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
chalani ja mam odlisny nazor ako doteraz prezentovane negativne: moj nazor je prudko pozitivny.
> chcem sa spýtať, ako je to s legálnosťou visty, keď som ju dostal už predinštalovanú na notebooku a nedostal som však dvd.
legalnost produktu nie je podmienena pritomnostou fyzickeho media, legalnost jednojednoznacne preukazujes iba dokladom o nakupe licencie. Co v tvojom pripade znamena dokladom o nakupe notebooku vzhladom na to ze vista tam bola predinstalovana vyrobcom. K notebooku si dostal tu pritrublu nalepku so seriovym cislom a si cisty jak lalia.
> ak si stiahnem presne tú verziu visty čo mám na notebooku z netu, vypálim ju na dvd a pri inštalácii použijem
> môj kľúč k notebooku, pôjde to? a druhá otázka: bude to aj legálne?
moj nazor je opat pozitivny : nelegalneho pouzitia produktu sa dopustas vtedy ked porusis licencne ujednanie. V tomto pripade k tomu neprislo lebo produkt mas kupeny legalne [vid odstavec hore], pouzivas ten isty licencny kluc a autorsky zakon jednoznacne hovori ze si mozes spravit kopiu z legalne zakupeneho produktu. Neriesim technicky problem ze ked mas OEM verziu s OEM klucom a natiahnes si nejaku plnu verziu "neviemco" ktora nebude akceptovat tvoj OEM kluc...
> chcem sa spýtať, ako je to s legálnosťou visty, keď som ju dostal už predinštalovanú na notebooku a nedostal som však dvd.
legalnost produktu nie je podmienena pritomnostou fyzickeho media, legalnost jednojednoznacne preukazujes iba dokladom o nakupe licencie. Co v tvojom pripade znamena dokladom o nakupe notebooku vzhladom na to ze vista tam bola predinstalovana vyrobcom. K notebooku si dostal tu pritrublu nalepku so seriovym cislom a si cisty jak lalia.
> ak si stiahnem presne tú verziu visty čo mám na notebooku z netu, vypálim ju na dvd a pri inštalácii použijem
> môj kľúč k notebooku, pôjde to? a druhá otázka: bude to aj legálne?
moj nazor je opat pozitivny : nelegalneho pouzitia produktu sa dopustas vtedy ked porusis licencne ujednanie. V tomto pripade k tomu neprislo lebo produkt mas kupeny legalne [vid odstavec hore], pouzivas ten isty licencny kluc a autorsky zakon jednoznacne hovori ze si mozes spravit kopiu z legalne zakupeneho produktu. Neriesim technicky problem ze ked mas OEM verziu s OEM klucom a natiahnes si nejaku plnu verziu "neviemco" ktora nebude akceptovat tvoj OEM kluc...
-
- Moderátor
Ano, to je sice vsetko pekne a dobre... No ten seriovy kluc ti na standardne OEM medium nepojde, ide o kluc k OEM disku od vyrobcu notebooku. Moze to sice vyskusat, no asi mu ten serial odmietne.
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
ano, pravda - musis zohnat "nejaku taku" instalacku ktora ti bude akceptovat tvoj OEM kluc co mas na notebooku vytetovany zospodu. Ci to budu vsetky alebo ziadna bohuzial netusim - ja hentie Vistacke kraviny ohladne legalnosti strasne nenavidim a s prudkou radostou pouzivam Windows2003Server aj na notebookoch
vies co by som spravil na tvojom mieste? To iste co som spravil ja ked som minuly tyzden upgradoval disk v notebooku: vyladuj vsetky data von, nechaj len C:\documents and settings, c:\program files a c:\windows. Takto "ocisteny" disk som si napalil skompresovane na jedine DVD cez program R-Tools [alebo R-Disk?], pripadne pouzi hocico ine ako Partition Image, Norton Ghost atd, mas spravenu perfektnu zalohu z daneho konkretneho notebooku co uplne staci pretoze ten Vista OEM kluc aj tak na ziadnom inom legalne [a aj technicky bez crackov] pouzit nemozes. Ucel ktory potrebujes to splnilo bezo zbytku.
vies co by som spravil na tvojom mieste? To iste co som spravil ja ked som minuly tyzden upgradoval disk v notebooku: vyladuj vsetky data von, nechaj len C:\documents and settings, c:\program files a c:\windows. Takto "ocisteny" disk som si napalil skompresovane na jedine DVD cez program R-Tools [alebo R-Disk?], pripadne pouzi hocico ine ako Partition Image, Norton Ghost atd, mas spravenu perfektnu zalohu z daneho konkretneho notebooku co uplne staci pretoze ten Vista OEM kluc aj tak na ziadnom inom legalne [a aj technicky bez crackov] pouzit nemozes. Ucel ktory potrebujes to splnilo bezo zbytku.
- One-Half
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 17. Aug, 2004, 14:00
Napis mi vyrobcu a typ nootebooku.Pozriem sa ti v praci ci nemam recovery DVD na tvoj typ.Impulsive napísal:chcem sa spýtať, ako je to s legálnosťou visty, keď som ju dostal už predinštalovanú na notebooku a nedostal som však dvd.
otázka teda stojí takto:
CPU: E8500 @ 4000MHz 1,28 Vcore COOLER: Noctua NH-U12P 900ot.MOBO:Gigabyte EP45-UD3R RAM:Corsair Twin2X XMS2 DHX 2x2GB 4-4-4-12 800Mhz@5-5-5-15 1000Mhz HDD:WD 640GB AAKS 16MB SATA 2 DVD-RW:LG GSA 4167B VGA: Gigabyte ATI HD 4850 512MB AC S1+CoolerMaster 800ot. SOUND: Creative SB Live 5.1 MONITOR:LCD Samsusng 2043NW PSU:Corsair HX520 MOUSE & PAD: Razer Copperhead Blue & Steelpad S&S KEYBOARD: Microsoft Reclusa REPRO: Genius SW 5.1 HT Case: CoolerMaster Sileo 500 +2x Noctua NF-S12-800
FS amilo Xa 2529
kajfun...no teraz fšetko fičí, už konečne...kašlem na to.
spravím zálohu..
kajfun...no teraz fšetko fičí, už konečne...kašlem na to.
spravím zálohu..