Nez ma tu vsetci zbombarduju ze nech si precitam clanky o OC, ktorych je vsade dost tak vecte ze ich mam nastudovane a na dvoch mojich predchadzajucich doskach som vedel normal stabilne taktovat....
Moj problem je ze neviem presne rozoznat urcite polozky v biose v OC-menu...pretoze sa volaju uplne inak ako som bol zvyknuty....
A moje otazky:
1. CPU Vid control (od 0.800V do 2.310V) touto polozkou sa nastavuje priamo voltage pre cpu alebo navysuje uz prave aktualna hodnota cpu voltaze (ako na inych doskach ze +0,5%)?? V tom screenu je hore v nevysvietenom riadku ze CPU Spec Voltage 1,300v a cez cpu-z mi preblikuje 1,312-1,328V
2. HyperTransport Voltage prosim pekne toto je napatie soutbridgu ?? alebo coho preboha...treba tomu pridat pri OC??
3. NPT Fid control som zistil ze je nasobic....tu mam len otazku co je lepsie pri OC nechat tam AUTO alebo nastavit nasobic pevne ako mam na procesore teda 12,5x
ps. taktovat som uz skusal sam na tejto doske, dostal som sa na 3Ghz aj ked Super_PI test 32M prebehol na treti pokus ale vysledok bol horsi ako na defalut frekvencii, pri GTA4 mi zamrzol komp a zas 3DMark 06 presiel v pohode....takze chyba bude v nastaveniach biosu...inak chladenie mam dobre spravene mam AC Freezer 64 a v debny je celkom fajn prievan...teploty mi ani pri 3Ghz nepresiahli 43 stupnov....zbytok zostavy v podpise...prosim poradte niekto ...

prikladam screen z OC-menu