Integrovana grafika POMOC
Integrovana grafika POMOC
Ahoj. POtreboval by som s niečim pomôcť. Chcem sa opýtať že ak mám v notebooku Mobile Inte 4 Series Express Chipset Family ktorý s grafickou kartou, tuším GMA 45OOM a maximálna zdielana pamäť môže byť 1342MB, tak dá sa zvýšiť vyhradená videopamäť? Lebo momentálne mi v nastaveniach obrazovky vypisuje take niečo:
Celková graficka pamäť: 1342 MB
Vyhradená videopamäť: 128 MB
Systémova videopamäť: 0 MB
Zdieľaná pamäť: 1214 MB
Bol by som rad keby niekto poradil lebo chcem tú vyhradenú videopamäť zvýšiť na 256 MB, keďže som si kúpil GTA 4 a dosť mi to seká ale procesor a RAM-ka sú na vyššej úrovni ako sú MINIMÁLNE POŽIADAVKY na hru. Len by som potreboval zvýšiť tú VYHRADENÚ videopamäť. Dá sa to? POvedzte že hej.
Celková graficka pamäť: 1342 MB
Vyhradená videopamäť: 128 MB
Systémova videopamäť: 0 MB
Zdieľaná pamäť: 1214 MB
Bol by som rad keby niekto poradil lebo chcem tú vyhradenú videopamäť zvýšiť na 256 MB, keďže som si kúpil GTA 4 a dosť mi to seká ale procesor a RAM-ka sú na vyššej úrovni ako sú MINIMÁLNE POŽIADAVKY na hru. Len by som potreboval zvýšiť tú VYHRADENÚ videopamäť. Dá sa to? POvedzte že hej.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Re: Integrovana grafika POMOC
neviem či sa to mení v BIOSe alebo tá grafika si sama vyberá koľko MB zoberie z ram Zväčšenie pamäte tej gk inak nepomôže, má nízky výkon a ani ovládače nie sú veľmi na hry určené
Tej GMA 4500 nepomoze ani svatena voda.... nieto viac video-RAM
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
na GTA4 na tej parodii na grafiku co mas, zabudni. ani keby mala 8GB pamate, tak jej to nepomoze, ten paskvil a ani nijaka ina intel grafika totiz neni na nove hry, aj ked tak vyzera. a na hry neni ani notebook, takze sa nizkemu vykonu necuduj duplom.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
No spolužiak ma tiež notebook s integrovanou grafikou GMA 945 čo má 384 mb zdielanej pamäte a ide mu to v pohode pekne plynule.shiro napísal:na GTA4 na tej parodii na grafiku co mas, zabudni. ani keby mala 8GB pamate, tak jej to nepomoze, ten paskvil a ani nijaka ina intel grafika totiz neni na nove hry, aj ked tak vyzera. a na hry neni ani notebook, takze sa nizkemu vykonu necuduj duplom.
-
- Pokročilý používateľ
nehrá on gta 3? alebo to hrá v 320x240?
NIe hra GTA4 ved som to videl. Akože mne to ide len to seka a v dokumentacii od pc mam že grafika dokaže zdielať až 1342MB pamäte pri 3GB RAM, čo mam. LEn ono mi to zdiela len 128MB vyhradenej a neviem ako to zväčšiť.PatrikL napísal:nehrá on gta 3? alebo to hrá v 320x240?
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Dec, 2008, 18:30
no nechcem do toho skakat .ale gta stvrty diel je teoreticky Vice City
(1.Gta1
2.Gta2
3.Gta3
4.Gta Vice City
5.Gta San Andreas
6.Gta 4).... neviem ako si to myslel . ci si myslel gta 4 alebo stvrty diel gta, lebo to je rozdiel.... a neviem ako by gta4 mohlo ist tvojmu kamosovi na na gk ktora ma zdielanu pamet 384MB to je asi nejaka nova technologia
..... najskor nejaky biologicky cip
(1.Gta1
2.Gta2
3.Gta3
4.Gta Vice City
5.Gta San Andreas
6.Gta 4).... neviem ako si to myslel . ci si myslel gta 4 alebo stvrty diel gta, lebo to je rozdiel.... a neviem ako by gta4 mohlo ist tvojmu kamosovi na na gk ktora ma zdielanu pamet 384MB to je asi nejaka nova technologia
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- velkost priradenej pamete ovplivnit nemozes, urcuje si ju PC sam od seba podla aktualnej velkosti a viuzitia hlavnej operacnej pamete.
- ale hrat GTA IV na GMA 4500 je naozaj kuriozita
T.
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
No predstav si hovorim o GTA 4 o tom čo momentálne vyšlo. A to si buď istý že mu to ide a dokonca na medium detailoch. Ved na GTA4 satci 256 grafiky tak prečo nie ked ma 256 vyhradenú. Podľa mňa nieje veľky rozdiel v integrovanych grafikách a v normal grafikach. Ak mas dobry pixel shader, vertex shader atd., tak vsetko bezi a ja mam na tej grafike pixel shader a vertex shader 4.0, akurat ze mam vyhradenu 128 MB pamäť preto mi to seka.SimonB napísal:no nechcem do toho skakat .ale gta stvrty diel je teoreticky Vice City
(1.Gta1
2.Gta2
3.Gta3
4.Gta Vice City
5.Gta San Andreas
Preco kuriozita. Ved mi to ide len to seka lebo mam vyhradenu pamäť len 128 MB. A ne tej grafike GMA 4500M (čo je vlastne Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family, dá sa povedať tiež GL 40) mam pixel shader a vertex shader 4.0.Toman napísal:- velkost priradenej pamete ovplivnit nemozes, urcuje si ju PC sam od seba podla aktualnej velkosti a viuzitia hlavnej operacnej pamete.
T.
Dôkaz. Hned prva Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family túto mám.
http://support.intel.com/support/graphi ... 014257.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Dec, 2008, 18:30
ty ako o com tu tocis???? neni rozdiel medzi integrovanou a normal ... co sa este od teba dozviem???....
-
- Pokročilý používateľ
gma 945 je veľmi nevýkonná gk, tam je problém rozbehať všetky hry od roku 2002
x4500 je o dosť výkonnejšia gk, ale aj tak je v porovnaní s inými veľmi nevýkonná...
A prečo? GMA sú grafiky na kancelársku prácu, video a hry sú až druhoradá záležitosť...
"akurat ze mam vyhradenu 128 MB pamäť preto mi to seka." - seká ti to, lebo gma x4500 je veľmi nevýkonná "grafická karta". Ako už bolo napísané, nepomôže ani 8GB pamäte
Ale fakt, plynulo GTA IV nerozbeháš!!! 2 až 8 fps fakt nie je plynulá hra...
GL40 má navyše o dosť nižšie takty jadra ako v chipsete končiacom číslom 5...
x4500 je o dosť výkonnejšia gk, ale aj tak je v porovnaní s inými veľmi nevýkonná...
A prečo? GMA sú grafiky na kancelársku prácu, video a hry sú až druhoradá záležitosť...
"akurat ze mam vyhradenu 128 MB pamäť preto mi to seka." - seká ti to, lebo gma x4500 je veľmi nevýkonná "grafická karta". Ako už bolo napísané, nepomôže ani 8GB pamäte
Ale fakt, plynulo GTA IV nerozbeháš!!! 2 až 8 fps fakt nie je plynulá hra...
GL40 má navyše o dosť nižšie takty jadra ako v chipsete končiacom číslom 5...
- to je úžasné, ale hlavne že tá "gk" má 10 výpočtových jednotiek alebo koľko, takže tieto super dx10 vymoženosti sú absolútne nepoužiteľné11dodo11 napísal:mam pixel shader a vertex shader 4.0.
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
len tak zo srandy, na porovnanie.... taka ATI HD48x0 ma napriklad 800 vypoctovich jednotiek..... (oproti 10 z GMA4500 je to FAKT rozdiel)
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
No OK notebook nechajme tak podme k stolovemu kompu. Mam na ňom grafiku ATI X1300 series so 128 MB pamäte a môže zdielať až 512 MB pamäte. Ak by som tam dokúpil 1 GB RAM tak zvýši sa zdieľaná pamäť ?Toman napísal:len tak zo srandy, na porovnanie.... taka ATI HD48x0 ma napriklad 800 vypoctovich jednotiek..... (oproti 10 z GMA4500 je to FAKT rozdiel)
Mam tam momentálne:
Procesor Intel Core2Duo 1,65 GHz
RAM 512 MB
Grafika ATI Radeon X1300 Series až 512 zdielanej pamäte, vyhradená pamäť 128 MB. (PIxel Shader je 3.0)
Šlo by mi tam GTA 4 keby som dokúpil RAM?