Zdravim. Chcel by som sa spytat, co by ste mi poradili, ak chcem pretaktovat moj procesor pri pouziti serioveho chladica.
Procesor : Intel Core 2 Duo E6850 @ 3.00 GHz
Zakladna doska: ASUS P5N32-E SLI Plus
Pamate: 4x 1GB DDR2-800 MHz Aeneon BOX
Skrinka: Thermaltake VB1000BWS SOPRANO (12cm vetrak vpredu aj vzadu, 9cm na boku, pridavny maly ventilator na chladeni MB pri procesore)
Zatial som taktoval iba v mode auto a to na x10% na hodnotu 3300 MHz. Pri taktovani na x15% mi nabehol OS, ale po chvili padol, pri x20% mi OS ani nenabehol.
Chcel by som sa preto spytat, ci je mozne taktovat moj procesor na vyssiu hodnotu pri pouziti serioveho Intelackeho chladica a ak ano, ze na aku hodnotu a akym sistemom/postupom.
Chcem si kupit aj novy chladic, ale az v Januari a dovtedy by som rad skusil nataktovat procesor aj so seriovym chladicom.
Na zaver by som chcel dodat, ze som v overclockingu uplny laik a je potreba na mna tak trosku viac zrozumitelne
Za rady a pochopenie vopred dakujem.
E6850 overclock
Re: E6850 overclock
aaaha, takze ked sa mi to podari uchladit aj tym boxovym chladicom, tak je to ok? Hm, ale ja by som potreboval poradit aj ze ako to nataktovat
Ja totiz neviem, co kde pridat, co kde napisat a tak Ako som pisal, som z overclockingu uplne duty a nerad by som sa v tom sparal len tak.
Ak by ste niekto mohli poprosil by som nejaky jednoduchsi navod, ako na to pretaktovanie
Ja totiz neviem, co kde pridat, co kde napisat a tak Ako som pisal, som z overclockingu uplne duty a nerad by som sa v tom sparal len tak.
Ak by ste niekto mohli poprosil by som nejaky jednoduchsi navod, ako na to pretaktovanie
Spoiler: ukázať
Do 4GHz max aj to by som asi neriskoval s boxom
No, tak som to taktol automaticky o 10%, cize na 3,3 GHz, pretoze pri vyssich taktoch procesor hrialo az nad 60°C. Az si zozeniem lepsi chladic, tak to taktnem aspon na 4 GHz
Potom sa ozvem
Zdar a dikes.
Potom sa ozvem
Zdar a dikes.
No tak som googlil a vygooglil som takyto zaujimavy navod na to, ako pretaktovat procesor
http://www.cyb3rglitch.com/Overclock-CP ... Us-RAM.php" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.cyb3rglitch.com/Overclock-CP ... Us-RAM.php" onclick="window.open(this.href);return false;