celkovo tichy znackovy zdroj

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
neophyte
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Dátum registrácie: St 20. Sep, 2006, 02:00

celkovo tichy znackovy zdroj

Príspevok od používateľa neophyte »

poprosil by som v tejto teme o nazory pouzivatelov kvalitnych tichych zdrojov (>400W) a ich postrehy k hlucnosti. mam corsair VX450 s vymenenym ventilatorom noctua NF-S12. co sa tyka chladenia a hlucnosti samotneho ventilatora, som dost spokojny, ale..
zo zdroja vychadzaju rozne cvrlikajuce zvuky a zacina mi to uz pekne liezt na nervy. celkovo mam pocitac dovolim si tvrdit ze bezhlucny a pocujem uz iba zmienovane zvuky zo zdroja. rozmyslam o jeho vymene, pravdepodobne za nejaky Enermax ale chcel by som predtym pocut par nazorov (hlavne vlastnikov zdrojov zn.Enermax) k vyssie spomenutym zvukom (hluk ventilatora ako taky alebo hluk sposobeny tlacenim vzduchu ventilatorom cez zdroj ma nezaujima). pri teste by som poprosil v ramci zachovania objektivity majitelov inych zostav ako bezhlucnych minimalizovat vplyv ostatnych zdrojov hluku v PC ak sa da ;)

co u mna sposobuje cvrkot:
- napr.aj otvorena stranka v prehliadaci, kde teraz pisem tento prispevok a vpravo su pohyblivy smajlici, tak to robia oni (flash?), ked v opere vypnem zobrazovanie obrazkov a smajlici zmiznu, zmizne aj cvrkot
- zataz CPU ale hlavne GPU
- rolovanie stranok mysou
- proste asi vsetko xP

zostava: P5K, E4300@2,8 default Vcore, Gigabyte 8800GT OC, 2x1Gb Vitesta EE, 320Gb F1, DVD-RW 4165B, ninja, S1,scythe QD, 5xnoctua@500-600RPM
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: celkovo tichy znackovy zdroj

Príspevok od používateľa faugusztin »

Si si uplne isty ze ti to sposobuje zdroj ? Na tvojom mieste by som vyskusal dat do PC inu graficku. Vacsinou totiz uvedene zvukove efekty sposobuju "nekompatibilne" obvody grafickej karty, ktore proste svojou zatazou dokazu "vyprovokovat" nejaku cievku v zdroji alebo na grafickej k zvukovemu efektu.

Na Enermax ti nevie povedat uplne korektny nazor. Totiz mam tu jednu Modu82-425. Sam o sebe zdroj je tichy (pri tej minimalnej zatazi 40-60W, ktory nan mam zaveseny), ale problem je v zaujimavej chybe zdroja kvoli ktorej pojde na RMA. Zdroj mi totiz bzuci/syci ci ako sa ten zvuk da nazvat. Ono by to bolo OK, keby to robil iba pri zapnutom PC, nejde o vyrazny zvuk, takze i tiche otacanie ventilatora to prehlusi. Ale robi to aj pri vypnutom zdroji, a dokonca aj ked ho mas vypnuty vzadu s prepinacom v stave 0. Takze pojde na RMA. K Enermaxom nech sa teda vyjadri niekto dalsi.
neophyte
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

ok dik za radu, skusim inu VGA, ak teda provokuje nejaku cievku v zdroji :-) ano, ide to zo zdroja
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Brandoo »

Kazdy zdroj vydava nieake zvuky... moze byt aj neviem aka draha znacka aj tak bude nieco bzucat, piska atd. Ja osobne mam Enermax MODU82+ 425 , v idle je tichy. Ani neviem ze mam vobec zdroj.. nedava o sebe vediet ako lacnejsie... chapes.
V idle ma 520 RPM a co mal najviac bolo asi 860 RPM pri 80-85% zatazi

Tu je zoznam najkvalitnesich a najtichsich zdrojov na trhu http://www.silentpcreview.com/article699-page1.html
Používateľov profilový obrázok
Mirdis
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Mirdis »

ja som mal seasonic oem 400w a pri pohybe myskou mi piskal..taktiez piskal aj ked zacal hdd pracovat takze faugusztin moze to piskanie sposobovat zdroj...osobne vlastnim enermax modu 625w a otacky mam cca 465...nad 480 ho nedam kedze moja zostava nie je vobec zrava :) ked nieco tichsie tak pasivny zdroj :) co sa tyka hluku tak mam dost tichu zostavu..vsetky noctuy mam regulovane na 600ot..hdd je zaveseny na gumickach takze ziadne vybracie ani nic podobne..jedine co pocujem tak je zadny noctua fan na 600ot ktorej brani mriezka a tym sa vytvara hluk aj ked je na 600ot..a zdroj vydava taky dunivy zvuk ale fakt je to len minimalne...inac mam chorobu,ze vzdy mi nieco huci v pc tak teraz uz neviem co tam budem riesit :D
NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
neophyte
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

tazke je to veru tazke.. dik za link, ten som cital.. chcem len podotknut, ze ma nezaujima pripadne hucanie ventilatora v zdroji ani hluk sposobeny prietokom vzduchu cez zdroj, to sa da poriesit, ide mi o spominane cvrkotave zvuky. d ;)

este ma napada kupit nejaky cca 650W zdroj, ktory bude malo vytazeny mojou zostavou a tym padom by spominane zvuky mohli byt aspon slabsie, aj ked uplne nezmiznu.. :rolleyes:
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Ano, ale zdroj piska pri danej kombinacii zdroj + doska + grafika. Staci vymenit jednu z tychto komponent, a zdroj nepiska. Kto je teda na vine ? Zdroj alebo komponenta, ktora dokaze toto piskanie v nom dosiahnut ?
Mirdis
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Mirdis »

jj na vine nemusi byt zdroj..niektore piskanie v zdroji spolobovali prave ATI karty...takze neda sa povedat,ze zdroj je zly alebo gpu..obe su v poriadku len teraz ako take veci risiet :)
NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
neophyte
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

ano je to tak,faugustin(sorry za skomolenie mena :))mal pravdu. :cool: spravil som test, kedze zdroj cvrlika aj pri nabiehani biosu, skusil som vybrat 88GT von z PC a bootovanie uz prebiehalo bez cvrlikajucich zvukov.. teraz vsak nastava dalsi problem, cim moju Gigabyte 8800GT OC nahradit? vykonovo mi postacuje zatial :laugh:

este ma napadlo, aj ked asi blbost: nepomohlo by na P5K updatnut bios?
shampoo
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 21:05

Príspevok od používateľa shampoo »

- u mna pri mojej zostave o nom vobec neviem.Otačky pri 2D - 490ot/min Pri zataži v 3D stúpne tak do 560-580ot/min
- ked si dám ucho tesne pri mriežky výfuku zdroja jeho FAN naozaj nepočujem.To nie je machrovanie,ale holý fakt.
- hluchý nie som, skor naopak.Počujem aj zapnuté CRT v miestnosti /VF zdroj/už som sa kvoli tomu nareklamoval dost TV.
- mam v celku tiche PC počut v nom len taky šelest FANov /celkovo je ich v PC 7kusov/
Zdroj mam v podpise :bye:
tommy1104
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 28. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa tommy1104 »

Len poznamenám, že to nemá nič s tým, či je to ATI alebo nvidia, a z toho čo čítam po nete, si dovolím tvrdiť, že u nvidie sa to vyskytuje oveľa častejšie.
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

To cvrlikanie je viac menej náhoda od použitých komponentov. Možno pri nejakej ATI s podobným výkonom by to necvrlikalo. Ja mám napr. zdroj seasonic. Tiež neviem že ho v PC mám. Keď som tam mal zdroj Fortron GLN ( s podobnou účinnosťou a výkonom ako teraz seasonic) tak on zas dosť sičal. Neviem ako presnejšie by sa to dalo vyjadriť. Všetko je to vec náhody. Enermaxy by som povedal že sú trošku hlučnejšie (vetráky) ako seasonic alebo corsair ale zas som nepočul že by niektorý z nich pískal, sičal... neviem 100% posúdiť.
Pripadá mi to ako na televízoroch, že na niektorých pískalo VN trafo, alebo vrčala vychyľovačka a na iných (aj keď to bol rovnaký typ) nevrčalo/nepískalo. Je to vec konkrétneho kusu a komponentov okolo toho.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Fakt Enermaxy nepískajú? A čo značky ako Nexus a Zalman?
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Brandoo »

To nezalezi iba na zdroji ci piska alebo nie... kazdy zdroj dako a niekedy piska a vydava zvuky. Tomu sa nevyhnes... Enermax su kvalitne a tiche zdroje a za to sa plati... To vsetko bolo pisane aj ja som pisal ze Enermax su dobre zdroje tak neviem co este ti neni jasne...

Neviem preco riesis odtatne znacky... Ak chces novy zdroj tak vyberaj zo znaciek Seasonic, Corsair, Enermax... ostatne su hlucnejsie
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Pretože NEXUS vychádza v testoch ako najtichší... :-)

Návrat na "Hardware všeobecne"