Problem s HDD - chybne sektory?!
- Danix64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 12. Máj, 2008, 14:00
Problem s HDD - chybne sektory?!
Windows zistil nejake chybne sektory. Dal som chkdsk ale vyzadovalo restart. Restartoval som a pri nacitavani windowsu sa restartuje pc. Cize v chybnych sektoroch su asi systemove subory.
Pomoze mi Ultimate Boot CD 4.11 ?? Ak ano tak ktora utilita? Skusal som DLG diagnostic 5.04f (Western Digital) a po skenovani bez erroru :-|
Skusal som aj ine nastroje v Diagnostic Tools (nie vsetky) no bud nenasli disk alebo Trial ver. ...
Jedna sa o WD 250 GB (WD250AAKS)
Zatial robim zalohu cez Acronis True Image.
Tie chybne sektory by sa mali dat nejako opravit, nie?
Edit: a este dnes som defragmentoval C:\
Pomoze mi Ultimate Boot CD 4.11 ?? Ak ano tak ktora utilita? Skusal som DLG diagnostic 5.04f (Western Digital) a po skenovani bez erroru :-|
Skusal som aj ine nastroje v Diagnostic Tools (nie vsetky) no bud nenasli disk alebo Trial ver. ...
Jedna sa o WD 250 GB (WD250AAKS)
Zatial robim zalohu cez Acronis True Image.
Tie chybne sektory by sa mali dat nejako opravit, nie?
Edit: a este dnes som defragmentoval C:\
Naposledy upravil/-a Danix64 v Ne 28. Dec, 2008, 14:24, upravené celkom 2 krát.
Spoiler: ukázať
Re: Problem s HDD - chybne sektory
toto skôr vyzerá na doramčaný FS, nahoď disk do iného PC a preskenuj trebárs cez HDTune
.
- Danix64
- Používateľ
Fuha, no mam po ruke druhy pc ale je stary a nepozna sata.
A este mam po ruke live CD Ubuntu 7.04 ... nevies ci to pomoze?
A este mam po ruke live CD Ubuntu 7.04 ... nevies ci to pomoze?
- Danix64
- Používateľ
mohol by som to skusit aj takto: kedze mam v PC dva disky, tak na druhom vytovorim novu particiu z volneho miesta, nainstalujem tam windows a potom dam preskenovat tamten disk. moze byt?
A aky program je dobry na skenovanie - opravu chybnych sektorov?
A aky program je dobry na skenovanie - opravu chybnych sektorov?
stačí ti HDtune, to zober k nejakému kamarátovi, dáš si čaj v takejto zime a máš, načo inštalovať win?
.
Ked to zistilo chybne sektory a po restarte ti nechce nabehnut win, tak to vyzera tak ze ti tie chybne sektory pribudaju. Zalohuj cely disk lebo za par par dni/hodin ti s najvacsou pravdepodobnostou skape definitivne. Na opravu chybnych sektorov ti staci obycajny scandisk. Skontroluj cez SMART kolko chybnych sektorov ten disk obsahuje (tusim je to polozka reallocated sector count). Ak je tam viac nez 10 chyb tak ho rovno mozes odniest na reklamaciu.
Pentium Dual-Core 2160, Gigabyte P31-DS3L, 2 x 1 GB RAM Aeneon 800 Mhz 5-5-5-18, Asus GF 9600GT, HDD 500 GB Samsung SpinP. T166S 16 MB cache, DVD+RW Samsung SH-S203D, PSU: Fortron 400W FSP400-60GLN, Case: CM Elite 330, 19" LCD Benq G900.
kľudne to môže byť poškodený FS ako som spomínal, preto som hovoril nech to preskenuje cez sw či sa to netýka hw
.
- Danix64
- Používateľ
Dal som si windows na druhy disk, pri spustani vypisalo, ze niektory z diskov vyzaduje kontrolu konzistencie suborov. Zacalo to robit CHKDSK.
dam screeny:
... tie cisla isli aj cez 30 000 ...
Teraz skenujem cez HD Tune:
zatial Quick can bol bez chyb (Damaged block: 0,00 %)
pozrite na S.M.A.R.T.:
dam screeny:
... tie cisla isli aj cez 30 000 ...
Teraz skenujem cez HD Tune:
zatial Quick can bol bez chyb (Damaged block: 0,00 %)
pozrite na S.M.A.R.T.:
je to file system, je poškodený, teda zo screenov to tak vyzerá, HDD vyzerá byť v poho, odzálohovať dáta a naformátovať HDD nanovo
.
- Danix64
- Používateľ
OK .... urobil som si zálohu C:\ no ešte tam mám D:\ a E:\
formátovať ho mám celý? alebo len partíciu C:\
edit: zatial skenovanie vyzerá bez chýb: http://obrazok.eu/files/1zdoyiv2qa5wc4wumecp.png" onclick="window.open(this.href);return false;
edit2: skenovanie je OK ----> http://obrazok.eu/files/wnqq5t2mi3ppa1ztw290.png" onclick="window.open(this.href);return false;
takže pôjde na formátovanie
formátovať ho mám celý? alebo len partíciu C:\
edit: zatial skenovanie vyzerá bez chýb: http://obrazok.eu/files/1zdoyiv2qa5wc4wumecp.png" onclick="window.open(this.href);return false;
edit2: skenovanie je OK ----> http://obrazok.eu/files/wnqq5t2mi3ppa1ztw290.png" onclick="window.open(this.href);return false;
takže pôjde na formátovanie
- Danix64
- Používateľ
Re: Problem s HDD - chybne sektory?!
Problémy sa vracajú
pritom som pred tým celkom naformátoval celý HDD, vymazal všetky partície, vykonal bezepčné vymazanie dát cez Acronis Disk Director, vytvoril partície, znovu naformátoval. potom som nainštaloval Vistu...
Nainštaloval som si Vistu CZ 64-bit ... dva dni to bolo OK.
No dnes z ničoho nič BSOD:
Po reštarte sa objavila obrazovka s výberom možností na spustenie PC (Núdzový režim, Spustiť normálnym spôsobom,...) Keď som dal spustiť normálnym spôsobom, tak znova bol BSOD. Tak som dal núdzový režim, windows nabehol, no nestačila ubehnúť chvíľka a errory sa objavili:
Potom som skúsil dať spustiť normálnym spôsobom... errory...
robím teraz toto cez Ultimate Boot CD 4.1.1:
edit: NO ERRORS FOUND
kua, asi bude treba nový HDD ... čo na to vravíte??
pritom som pred tým celkom naformátoval celý HDD, vymazal všetky partície, vykonal bezepčné vymazanie dát cez Acronis Disk Director, vytvoril partície, znovu naformátoval. potom som nainštaloval Vistu...
Nainštaloval som si Vistu CZ 64-bit ... dva dni to bolo OK.
No dnes z ničoho nič BSOD:
Po reštarte sa objavila obrazovka s výberom možností na spustenie PC (Núdzový režim, Spustiť normálnym spôsobom,...) Keď som dal spustiť normálnym spôsobom, tak znova bol BSOD. Tak som dal núdzový režim, windows nabehol, no nestačila ubehnúť chvíľka a errory sa objavili:
Potom som skúsil dať spustiť normálnym spôsobom... errory...
robím teraz toto cez Ultimate Boot CD 4.1.1:
edit: NO ERRORS FOUND
kua, asi bude treba nový HDD ... čo na to vravíte??
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Cosi je o tom kode aj sem, nechce sa mi to cele citat. http://support.microsoft.com/default.as ... -us;330100" onclick="window.open(this.href);return false;
A este aj RAMky si skontroloval ?
A este aj RAMky si skontroloval ?
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
- Danix64
- Používateľ
RAMky sú stabilné. A v tej správe od microsoftu sa spomínajú IDE disky...
//ano viem, ibaze ten kod bol ten co aj tebe vyhadzuje, gammarayThis problem occurs on a computer in which Windows XP or a later operating system is installed on a hard disk that is configured as a subordinate and no other device is connected to the same IDE controller channel (primary or secondary).