zdravim
takze som sa rozhodol kupit si novu graficku kartu, konkretne MSI RX3870X2 1GB. je namontovana v zostave v popise. karta chodi bez problemov len do tych cias, kym nepustim a nehram nejaku hru. cize v idle bezi pc bez problemov ale asi tak po 25-35 minutovom hrani jednoducho BSOD.
myslim si ze by to mohlo byt tym 500W BSII , ze by bolo treba aspon 750W... myslim si spravne, alebo je chyba niekde inde
Vdaka
3870 X2 - restart systemu
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Re: 3870 X2 - restart systemu
čau, len tak mimochodom... Prečo si kúpil hd3870x2? Fakt by ma to zaujímalo. Možno sa gk prehrieva
Inak fakt nemusú ten 500W BSII stačiť
Inak fakt nemusú ten 500W BSII stačiť
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Skus zaznamenavat teplotu grafickej karty do log suboru (napr.pomocou Ati Tray Tools - aktualna verzia). Takto najskor zistis, ci je pricinou prehrievanie alebo nieco ine.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
nemas nic taktovane? skus urobit screen BSOD a hod to sem
SONY Vaio T13 + PLEXTOR M5Pro 128GB
taktovany mam len procesor...
tu je ten log, robil som ho pocas Crysis na 2xAA ... v tej utilite som nastavil fan grafiky na auto podla tych teplot- zamrzla len hra po 30 minutovom hrani, ale spravca uloh sa dal v pohode spustit
tu je ten log, robil som ho pocas Crysis na 2xAA ... v tej utilite som nastavil fan grafiky na auto podla tych teplot- zamrzla len hra po 30 minutovom hrani, ale spravca uloh sa dal v pohode spustit
teploty su stale okolo 55-60, myslim ze to bude asi tym zdrojom... ved len samotna karta ma odber cca 200W
takze som sa poslednych par dni hrabal na nete a forach a nasiel som par rovnakych problemov...
1. skusil som urobit test RAM-iek cez memtest86+ - vysledok nizsie
2. skusil som vymenit RAM-ky v slotoch medzi sebou, skusit len na jednej zo setu, skusil som kazdu pamät samostatne - vysledok 0
3. este skusim preinstalovat komplet system, ak by bol problem s ovladacmi (potom sa ozvem)
(sry za kvalitu, fotene cez pda)
...ak nepomoze preinstalovanie windowsu, pripadne rozne verzie ovladacov, myslite ze to moze robit ten zdroj?
EDIT:
- este je tu jedna chyba ktoru mi nahodi po case hrania. hra sekne, nahodi ciernu obrazovku s takymi zelenymi a ruzovymi kmitajucimi ciarami. toto trva asi 3 sekundy a potom restart (bez bsod)
(tento obraz sa mi nepoadrilo nikdy stihnut odfotit, tak aspon ako priblizne to vyzera)
- dalej som si stihol zapisat cislo chyby z bsod, stale je rovnake- 0x000000D1: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
1. skusil som urobit test RAM-iek cez memtest86+ - vysledok nizsie
2. skusil som vymenit RAM-ky v slotoch medzi sebou, skusit len na jednej zo setu, skusil som kazdu pamät samostatne - vysledok 0
3. este skusim preinstalovat komplet system, ak by bol problem s ovladacmi (potom sa ozvem)
(sry za kvalitu, fotene cez pda)
...ak nepomoze preinstalovanie windowsu, pripadne rozne verzie ovladacov, myslite ze to moze robit ten zdroj?
EDIT:
- este je tu jedna chyba ktoru mi nahodi po case hrania. hra sekne, nahodi ciernu obrazovku s takymi zelenymi a ruzovymi kmitajucimi ciarami. toto trva asi 3 sekundy a potom restart (bez bsod)
(tento obraz sa mi nepoadrilo nikdy stihnut odfotit, tak aspon ako priblizne to vyzera)
- dalej som si stihol zapisat cislo chyby z bsod, stale je rovnake- 0x000000D1: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
ok, system preinstalovany, ovladace su CCC 8.12 ... zatiaol vsetko v poriadku
pocitac slape ako ma
//LOCK, gammaray
//LOCK, gammaray