Casovanie :S
Re: Casovanie :S
(a to 1% som si priradil...)
i7 4790K @ 4.6GHz
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
23´LCD Full-HD , Corsair HX650W , SSD 60GB + Hdd 2TB
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
23´LCD Full-HD , Corsair HX650W , SSD 60GB + Hdd 2TB
No a je to asi moj posledny prispevok tu,dalej nemienim nikoho presviedcat,screeny vravia za mna/seba,nie nadarmo som sa nesnazil na max OC/CPU,radsej som isiel vzdy po celkovom vykone
V testoch su aj DDR aj DDR2ky
PE ES KO : Zdaleka sa vykaslem na VEDECKE testy a secko okolo,mam to takto overene,inak vacsinu svojho casu cca 99,999% travim pred NB,nie PC
V testoch su aj DDR aj DDR2ky
PE ES KO : Zdaleka sa vykaslem na VEDECKE testy a secko okolo,mam to takto overene,inak vacsinu svojho casu cca 99,999% travim pred NB,nie PC
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
lenže mi sa nebavíme o prepustnosti ale o vplyve na reálne programy a to je dosť veľký rozdiel
mal som svojho quada v doske s chipsetom G31 a priepustnosť bola 7GB/s vs 10GB/s na striker II formula pri rovnakom nastavení frekvencie a časovaní, jeden by povedal že celkový výkon musel byť o dosť nižší...
bohužiaľ/našťastie nič také sa nekonalo
skrátka všetko bežalo rovnako rýchlo/pomali aj tam aj tam...
p.s. niekde tu na fore sú aj marky
mal som svojho quada v doske s chipsetom G31 a priepustnosť bola 7GB/s vs 10GB/s na striker II formula pri rovnakom nastavení frekvencie a časovaní, jeden by povedal že celkový výkon musel byť o dosť nižší...
bohužiaľ/našťastie nič také sa nekonalo
skrátka všetko bežalo rovnako rýchlo/pomali aj tam aj tam...
p.s. niekde tu na fore sú aj marky
Spoiler: ukázať
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
tak tato tema este stale zije jako vidim....
postupne
rottenkiwi pokial myslis tie moje neodborne testy tak o vyssej frekvencii FSB som vzdy spomenul ked som otestoval narast vykonu pomocou frekvencie tak som napisal ze je to skreslene pravy vyssou f FSB tak neviem o com to bolo ja tak demonstrativne
v zaklade islo o narast vykonu 4-4-4-10 a 5-5-5-15 ktory bol 0,5%
samozrejme casovanie vyznam ma ale nie zmena standartneho CL5 na CL4 pri CL10 by uz bolo nieco vidiet
az bude cas spravim test pri rovnakej frekvencii procesorou FSB(nastavenej cez strap)
Atillka a to ma byt z tvojej strany for??
preco by ma mal zaujimat vykon athlonu???
ja som vravel ze na casovani nezalezi pri intel procakoch(desktop) okrem i7 a AMD pretoze C2D ma pamatovy radic mimo CPU!
tak naco mi je hentych par screenov? sami athlon... no a ? nikdy som netvrdil ze pri procesoroch s integrovanym pamatovym radicom v CPU
resp okopiruj mi jedem moj prispevok v tejto teme kde som to tvrdil
postupne
rottenkiwi pokial myslis tie moje neodborne testy tak o vyssej frekvencii FSB som vzdy spomenul ked som otestoval narast vykonu pomocou frekvencie tak som napisal ze je to skreslene pravy vyssou f FSB tak neviem o com to bolo ja tak demonstrativne
v zaklade islo o narast vykonu 4-4-4-10 a 5-5-5-15 ktory bol 0,5%
samozrejme casovanie vyznam ma ale nie zmena standartneho CL5 na CL4 pri CL10 by uz bolo nieco vidiet
az bude cas spravim test pri rovnakej frekvencii procesorou FSB(nastavenej cez strap)
Atillka a to ma byt z tvojej strany for??
preco by ma mal zaujimat vykon athlonu???
ja som vravel ze na casovani nezalezi pri intel procakoch(desktop) okrem i7 a AMD pretoze C2D ma pamatovy radic mimo CPU!
tak naco mi je hentych par screenov? sami athlon... no a ? nikdy som netvrdil ze pri procesoroch s integrovanym pamatovym radicom v CPU
resp okopiruj mi jedem moj prispevok v tejto teme kde som to tvrdil
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
- Kasp33r
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
prečítal som si celý thread , neiktoré reakcie su dosť mimo , a môj názor k časovaniu , nárastový výkon pri rozdielovom časovaní je minimálny takže tak ... k frekvenciám , ani rozdiel medzi 800 a 1066 nieje veľký , teraz som určite rozpútal vojnu takže sa tu bite
- Kasp33r
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
Pár benchmarkov :
http://www.tomshardware.com/reviews/har ... ,1627.html
http://www.tomshardware.com/reviews/har ... ,1627.html