DFI DK LanParty P35 T2RS

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Používateľov profilový obrázok
djkakadu
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2005, 20:00

DFI DK LanParty P35 T2RS

Príspevok od používateľa djkakadu »

Zdar, mám teraz 3 problémy s touto doskou:

1. Do biosu sa dostanem asi 1 z 20 pokusov. Keď stlačím del tak mi ztmavne obrazovka a dole sa ukáže modrý pás ako začiatok biosu.
(Vyriešené odstrihol som kábel ktorý ukazuje aké otáčky má ventilátor (ten žltý) a všetko ide ako má. Thx Gudas za radu nikdy by ma to nenapadlo.)

2. Keď už sa dostanem do biosu tak v menu PC Heatlh (teploty, regulácia ventikov) mi to zmrzne, inak môžem behať po celom biose a nič len v tomto menu.
(Vyriešilo to cvaknutie kábla.

3. Program CoreTemp mi neukazuje správnu teplotu, lepšie povedané žiadnu mám tam konštantne 51°c na obidvoch jadrach. Ani everest, Realtemp proste nikde, len DFI Smart Guardian ukazuje nejakú teplotu ktorá je zrejme v poriadku. Ostatné teploty napätia ukazuje korektne. Niekde som čítal, že to robí Sp1 na Viste tak to môže biť príčina no ale skúste poradiť.

4. Tak mam teraz taky velmi zaujimavý problém, včera ráno ked som zapol PC obrazovka sa nezapla, proste nenabehlo to. Po postupnom vyradovaní som prišiel na zaujímavé zistenie, mám 4x1GB A-Data Vistesta ramky. Po vytiahnutí ramiek zo slotov 3 a 4 PC nabehol. tak som potom skúšal a došiel som až k záveru že mi nefunguje slot 3 a 4. Neviete čo mohlo toto spôsobiť? Večer vypnem a ráno to už nechce nabehnúť?.
btw. pokial strčím do PC jeden modul a dám ho do slotu 3 alebo 4 PC sa nezapne.

Clear Cmos, iný bios túto chybu nevyriešil.

djkakadu
Naposledy upravil/-a djkakadu v So 28. Feb, 2009, 20:34, upravené celkom 3 krát.
djk@k@du ! oNLy All
Jofo
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00

Re: DFI DK LanParty P35 T2RS

Príspevok od používateľa Jofo »

Videl by som to na rozbity zdroj alebo rozbitu dosku
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!
Gudas
VIP
VIP
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Gudas »

AD 2.: ak máš pripojený nejaký ventilátor na doske a máš ho zregulovaný, tak sa to niekedy stáva - otáčky sú pod nejakou hranicou, kedy má doska s nimi problémy. Mojá Asus P5B Deluxe vtedy reagovala iba asi počas 5-ich sekúnd a na ďalších 10 bios vytuhol. To sa opakovalo.

AD 3.: Skús v realtemp Sensor Test
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -
djkakadu
Používateľ
Používateľ

2. Mám tam jeden Zalman zregulovaný odporom na nejakých 7V takže možno to bude tým idem skúsiť odpojiť.

3. Inak zabudol som dodať že niekedy mi teplotu ukazovalo ale vymenil som chladič na CPU za ThermalRight SI 128 SE a taktiež v tom momente mi dalo SP1 na Vistu tak neviem čo to spôsobilo. Screen z Realtempu:

Obrázok
djk@k@du ! oNLy All
djkakadu
Používateľ
Používateľ

1. Vyriešené odstrihol som kábel ktorý ukazuje aké otáčky má ventilátor a všetko ide ako má. Thx Gudas za radu nikdy by ma to nenapadlo.

2. Taktiež vyriešené robil to ten kábel.
djk@k@du ! oNLy All
djkakadu
Používateľ
Používateľ

Načo je v biose položka Boot Up clock? nastavujú sa tam MHz od 100hore ale neviem k čomu to môže slúžiť neviete?
djk@k@du ! oNLy All
djkakadu
Používateľ
Používateľ

Krásny prehľad ďakujem :)

Tak mám ďalší problém, prvý príspevok!
djk@k@du ! oNLy All

Návrat na "Základné dosky"