Videl som to v jednej téme ale vôbec som jej kôli tomuto slovu nerozumel.
nie jebr4n0 napísal:Ak máš dva disky, je samozrejmosťou dať swap na ten "nesystémový".
Máš trošku rozhodené pojmy, swap nevyužíva žiadny soft, je to nahrada za ram, a ano, je to poznať, keď ti beží aplikácia ktorá pristupuje k disku 1 je logické že diskové (falošné pamäťové = swap) operácie budú rýchlejšie dokončené ak je swap na disku 2Crazy_Horse napísal:nie jebr4n0 napísal:Ak máš dva disky, je samozrejmosťou dať swap na ten "nesystémový".![]()
robi to len minimum ludi co poznam. ja osobne som rozdiel prakticky nepoznal, nech je to umiestnene kdekolvek. to ma vyznam, iba ak robis zo softom co swap vo velkom vyuziva.
takze toto je tiez blbost?Snake napísal:Máš trošku rozhodené pojmy, swap nevyužíva žiadny soft, je to nahrada za ram, a ano, je to poznať, keď ti beží aplikácia ktorá pristupuje k disku 1 je logické že diskové (falošné pamäťové = swap) operácie budú rýchlejšie dokončené ak je swap na disku 2Crazy_Horse napísal:nie jebr4n0 napísal:Ak máš dva disky, je samozrejmosťou dať swap na ten "nesystémový".![]()
robi to len minimum ludi co poznam. ja osobne som rozdiel prakticky nepoznal, nech je to umiestnene kdekolvek. to ma vyznam, iba ak robis zo softom co swap vo velkom vyuziva.
je predsa uplne jedno ci swap pouziva nejaky soft, alebo OS pretoze to vyzaduje nejaky soft. budeme sa teraz hadat o slovicka?gammaray napísal: Alebo ak pracujes napr. s Photoshopom ci inymi pragramami na upravu grafiky ci videa, SWAP nevypinaj.