ATI - problém s ovládačmi
ATI - problém s ovládačmi
Cawte. Mám taký menši problém s ovládačmi. Hral som GTA 4 asi 40 min. Potom nasledoval farebný šum ( ako na TV len farebne ) a reštart PC. Ok nalogoval som sa do winu, že skúsime ešte raz. Idem spustiť GTA IV. Idem spustiť Social Club, keď som zrazu dostal čiernu obrazovku, farebný šum a potom mi vyhodilo vo wine bublinku: Grafický driver prestal odpovedať a obnovil sa. Problém s nejakým súborom atimgdag alebo niečo také. Z toho mi plynie, že niekedy sa ovládač obnoví a ide to dobre, alebo sa niekedy nevie ani obnoviť a musí sa reštartovať PC. Preinštaloval som drivre podľa postupu nižšie a nepomohlo to. Dal som tam tie isté - 8.7. Neviem prečo mi to zrazú robí. Robí to asi od kedy som pretaktoval CPU, ale čo to má s tým spoločné? Grafika je netaktovaná, tú som nemenil. Taktoval som len a len CPU.
Postup pri preinštalovaní driverov.
1.Odinštalujem staré ovládače cez win.
2 Dám si Safe Mode a pomocou utility Driver Sweeper odstránim v Safe Mode zvyšky driverov.
3.Nabootujem normálne a nainštalujem nové drivre.
4. Budem dúfať, že mi to už PC neurobí.
Ešte mi Vista v problémoch vypisuje prá obrázok. Vraj nejaký Video Hardware Error.
Keď dám zistiť dostupnosť riešenia, tak mi ukáže druhý obrázok. Píše, že upadotvať drivre. Ktoré sú podľa vás najlepšie na HD3870? Prosím o pomoc.
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 55b40680d8" onclick="window.open(this.href);return false;
Postup pri preinštalovaní driverov.
1.Odinštalujem staré ovládače cez win.
2 Dám si Safe Mode a pomocou utility Driver Sweeper odstránim v Safe Mode zvyšky driverov.
3.Nabootujem normálne a nainštalujem nové drivre.
4. Budem dúfať, že mi to už PC neurobí.
Ešte mi Vista v problémoch vypisuje prá obrázok. Vraj nejaký Video Hardware Error.
Keď dám zistiť dostupnosť riešenia, tak mi ukáže druhý obrázok. Píše, že upadotvať drivre. Ktoré sú podľa vás najlepšie na HD3870? Prosím o pomoc.
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 55b40680d8" onclick="window.open(this.href);return false;
Spoiler: ukázať
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
Re: ATI - problém s ovládačmi
už sa to tu riešilo práve s HD 3870.. vypni si v catalystoch vpu recover, kľudne si môžeš nahodiť najnovšie 8.12
aj mne to robili napr. 8.7, 8.10 catalyst, ale len vo windowse/browsovaní, 8.12 nemám problém
http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... hp?t=40448" onclick="window.open(this.href);return false;
aj mne to robili napr. 8.7, 8.10 catalyst, ale len vo windowse/browsovaní, 8.12 nemám problém
http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... hp?t=40448" onclick="window.open(this.href);return false;
A keď si mal 8.7 a 8.10 - vypol si VPU recover - už ti to potom nerobilo hej? A pri 8.12 ho mám tiež vypnúť? BTW ja tam neviem nájsť VPU Recover. Kde sa vypína? Mám Vistu 64-BIT Ultimate.
Na stránkach AMD/ATi píšu, že to môže byť spôsobené aj nekompatibilitou RAM. AJ keď silne pochybujem, lebo mám RAM od rovnakých výrobcov, s rovnakým časovaním. Jedine sa líšia kapacitou.
- zachary
- Pokročilý používateľ
nie, ja som VPU recocer nevypínal, mne to spravilo cca 1-2 x za týždeň tak som mal v paži
8.12 mi to nerobí aj so zapnutým VPU recover
VPU recover máš jednu z hlavných položiek v rozšírenom (advanced) móde catalyst, predposlednú položku pred Ati Overdrive
8.12 mi to nerobí aj so zapnutým VPU recover
VPU recover máš jednu z hlavných položiek v rozšírenom (advanced) móde catalyst, predposlednú položku pred Ati Overdrive
- zachary
- Pokročilý používateľ
nuž doteraz som si myslel že catalysty sú pre všetky OS v podstate rovnaké, tak sa spýtaj niekoho so 64-bit Vistou
podľa mňa to tam niekde musí byť, keď ti píše
"Grafický driver prestal odpovedať a obnovil sa. Problém s nejakým súborom atimgdag"
podľa mňa to tam niekde musí byť, keď ti píše
"Grafický driver prestal odpovedať a obnovil sa. Problém s nejakým súborom atimgdag"
Na nete som našiel, že Vista má v sebe niečo ako VPU Recover. Teda sa nedá vypnúť. Ale skúsim 8.12 ovládače. Ak to aj tak nepôjde, tak dám najnovší BIOS. Pretože keď som nechal len 4GB RAM, tak sa to zdalo stabilné po 3 3DMarkoch za sebou.
povedal by som, že to súvisí s tvojim OS - na 64bit Vistách to nie je veľmi stabilné, aspoň čo ja viem
s pozdravom, crux.
Doteraz mi to nerobilo. Vrátil som naspäť CPU na defaultné hodnoty a zatiaľ stable. No uvidíme. Čo to má spoločne s GPU, keď CPU som mal 3 od stable v OCCT a ORTHOS-e a pri hrách to padá.
No tak toto je už vrchol. Vypisuje mi, že nemám správne nainštalované ovládače.
Už mám toho dosť. Čo s tým robiť. Preinštaloval som už aj ovládače.
Už mám toho dosť. Čo s tým robiť. Preinštaloval som už aj ovládače.
Naposledy upravil/-a Xenon v St 07. Jan, 2009, 22:36, upravené celkom 1 krát.
- zachary
- Pokročilý používateľ
..to bude tým tvojím DELL pc
tak skús nahodiť len čisto driver pre grafiku, bez catalyst control centre, myslím že nové verzie Ati Tray Tool by mal frčať aj na Vista 64-bit
tak skús nahodiť len čisto driver pre grafiku, bez catalyst control centre, myslím že nové verzie Ati Tray Tool by mal frčať aj na Vista 64-bit
Je to Vista od otca z roboty od dellu. Ja nemám DELL PC.
A keď chcem používať Catalyst? Ja tomu nechápem. Od augusta mi to bežalo a pred týždňom sa to takto po....
A keď chcem používať Catalyst? Ja tomu nechápem. Od augusta mi to bežalo a pred týždňom sa to takto po....