HDD, piny, formátovanie

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
VerbaTom
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 21. Mar, 2007, 08:00

HDD, piny, formátovanie

Príspevok od používateľa VerbaTom »

Mal som WinXP na 40GB IDE HDD + som mal 250GB fyzicky druhý IDE HDD. Po upgrade PC zostavy som kúpiť SATA 160GB HDD na ktorom je teraz WINXP + mám ešte ten 250GB IDE HDD, kde sú resp. boli údaje... Ten 250-tkový HDD mi Win zobrazil, ale neotvoril mi ho "Hláška: disk nie je naformátovaný".
Tak som chcel tedy naformátovať 250-tkový HDD, vlastne jeho dve časti totiž bol rozdelený na dva diely 120 GB a zvyšných 118GB.

Program Partition Magic mi zobrazil toto:
Obrázok
kde som tú druhú časť nemohol naformátovať, po kliknutí na ňu sa mi nezobrazila možnosť 'formátovať', pri prvej hej.
Tak som sa rozhodol, že zruším diely/partície a naformátujem to celé ako 250GB a potom znova rozdelím... ALE stalo sa toto:
Obrázok
Ten 250-tkový HDD sa hlási ako 32GB-ový HDD. (Disk je určite dobrý, fungoval bezproblémov vždy). Mám pocit, že som niečo zle nastavil s pinmi na HDD. Skúšal som kombinácie aby ma ma pustilo do Diskov, ono sa to vraj tak nastavuje priorita HDD :? .
Obrázok_ Obrázok mám dva také modré spojováky

Teraz neviem aká je správne nastavenie pre moju situáciu? a ako to dostanem do požadovaného stavu 120+118?
PS: je bezpečné prestavovať tie piny pri zapnutom PC? nemôže dôjsť ku skratu od napr. spotených prstov? (nerobil som to tak)
:help:
stj

Re: HDD, piny, formátovanie

Príspevok od používateľa stj »

Ahoj,
ak mas oba HDD na jednom kabli, tak jumper(spojovak) uplne vytiahni, tj ::::
ak ma kazdy HDD vlastny kabel, tak presun jumper dolava, tj |:::

Vyskusaj, daj vediet, ci pomohlo.

Nikdy som neskusal prestavovat piny pri zapnutom PC, takze neviem.

Drzim palce.
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00

Re: HDD, piny, formátovanie

Príspevok od používateľa stanomx »

myslim ze ked to vytiahnes tak to bude nastavene na master

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"