swap
- Crazy_Horse
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Nov, 2007, 08:00
Re: swap
ja odporucam vyskusat, par dni si to daj na jeden, par dni na druhy. a potom pripadne poreferuj.Makro napísal:Takže na ktorý disk mám ten swap dať?
ja proste tvrdim, ze ci je lepsie si to dat na druhy disk, vypnut to, alebo nechat tak ako to bolo, zalezi od situacie.
uprava moze mat dobry, ziadny, alebo mozno aj zly ucinok.
Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate
Z tvojho príspevku vyznelo akoby si si pomýlil SWAP so scratch diskom, dve rozdielne veci. Čo sa týka hier (myslíme neoptimalizované somariny ktoré si janko hraško chce spustiť na celere 2,1 s 2GB ram) tak ano, tam to význam (niekedy) má, rovnako ako u náročného softu. O filmoch je zbytočné sa baviť keďže film samotný nejaké citelné mnozstvo RAM nezere, max zle skodene filtre/kodeky. Co sa týka systemovy vs nesystemovy, prospech pri I/O OPS ti jednoznacne povie daco to o odozve, zapni povedzme Photoshop bez nastavenia scratch disku a daj si spravit taky poriadny 31Mpix obrazok (hoc aj roztiahnes daku blbost) nasledne s vypnutym swapom skus aplikovat filter, take zosypanie nezazili ani dvojicky.Crazy_Horse napísal:takze toto je tiez blbost?je predsa uplne jedno ci swap pouziva nejaky soft, alebo OS pretoze to vyzaduje nejaky soft. budeme sa teraz hadat o slovicka?gammaray napísal: Alebo ak pracujes napr. s Photoshopom ci inymi pragramami na upravu grafiky ci videa, SWAP nevypinaj.
logicke to samozrejme je, ale prax je vec druha. fakt mi chces tvrdit, ze clovek co sa na pocitaci hra, a pozera filmy badatelne pociti ci je swap na jednom alebo druhom disku? skusal si to? lebo ja ano a na zaklade vlastnej skusenosti musim tvrdit, ze beznym clovekom ten rozdiel pozorovatelny proste nie je. bez ohladu na to co tvrdi logika.
mozno mali tie pojmy rozhodene moje disky. musim sa ich na to spytat.
( a pochopitelne, ze to mam odskusane na viacerych pocitacoch)
Potom skus swap nechat na systemovom disku a spustit na nom trebars defragmentaciu s vysokou prioritou, potom to iste len swap na inom disku.
.
- Crazy_Horse
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Nov, 2007, 08:00
tak som rad, ze sme si nakoniec porozumeli. photoshop tu uz bol spomenuty, a tam nie je o com diskutovat. ale ja prichadzam do kontaktu hlavne s normalnimy ludmi, vytahovat tu dake spracovanie obrovskych bitmap je fakt na inu diskusiu. ja som cely cas zdoraznoval, ze beznym ludom je to jedno.
na fotky vsetkym strkam paint.net
a defragmentaciu s vysokou prioritou? kto by uz len taku haluz potreboval, vsak s normalnou prioritou sa to spravy plne rovnako
to uz mozeme vymysliet, ze otvor si 10 krat firefox, v kazdom 100 tabov a uvidis ako bude ten swap lietat a ako sa budu sypat veci
na fotky vsetkym strkam paint.net

a defragmentaciu s vysokou prioritou? kto by uz len taku haluz potreboval, vsak s normalnou prioritou sa to spravy plne rovnako

to uz mozeme vymysliet, ze otvor si 10 krat firefox, v kazdom 100 tabov a uvidis ako bude ten swap lietat a ako sa budu sypat veci

Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate