Upozornenie pre majiteľov Seagate .11/ES2/DM22
Upozornenie pre majiteľov Seagate .11/ES2/DM22
dobrý deň, dnes som narazil na tento odkaz, resp. aktualitu
chcem sa spýtať, či mi to tiež bezprostredne hrozí a mám to riešiť, keďže HDD pracuje a problém zatiaľ nebol..
zároveň chcem informovať všetkých, koho by sa to mohlo týkať, aby tomu venovali pozornosť
ak by sa dalo, tak nech sa to tu aj zvýrazní na fóre
zatiaľ ďakujem za postrehy a informácie
chcem sa spýtať, či mi to tiež bezprostredne hrozí a mám to riešiť, keďže HDD pracuje a problém zatiaľ nebol..
zároveň chcem informovať všetkých, koho by sa to mohlo týkať, aby tomu venovali pozornosť
ak by sa dalo, tak nech sa to tu aj zvýrazní na fóre
zatiaľ ďakujem za postrehy a informácie
Spoiler: ukázať
Re: SEAGATE HDD pozor!!!
Ano viem o tom a zaslal som mail do Seagateu, že ako postupovať, celý file-server mám zložený z ich diskov a veru sa bojím o dáta. Aby som bol úprimný som po*raty ako male decko
.
a kedy si písal? a ešte čakáš odpoveď?
návod, čo písali v článku ako postupovať veľmi nefunguje (aspoň mne zatiaľ, čo som skúšal) pretože odkaz na stránku je nepojazdný (alebo nefunkčný alebo preťažený....) neviem
tak dúfam, že dokedy to bude OK a budem mať recept na opravu tak nám to ešte pobeží..
zatiaľ dúfame
P.S. keby niečo informuj snake - ďakujem
//cokolvek co sa tyka warezu, co i len poznamka si nabuduce odpusti, gammaray
návod, čo písali v článku ako postupovať veľmi nefunguje (aspoň mne zatiaľ, čo som skúšal) pretože odkaz na stránku je nepojazdný (alebo nefunkčný alebo preťažený....) neviem
tak dúfam, že dokedy to bude OK a budem mať recept na opravu tak nám to ešte pobeží..
zatiaľ dúfame
P.S. keby niečo informuj snake - ďakujem
//cokolvek co sa tyka warezu, co i len poznamka si nabuduce odpusti, gammaray
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
takže na tom niečo predsalen bude, prečo nikdy neodporúčame Seagate v nákupnej poradni
Na web sa mi podarilo na chvílu dostať, stiahlo 1,27MB iso ktoré je nefunkčné (odmieta aktualizovať firmware). Čakám od nich na odpoveď no...
zachary: myslím, že ty si natoľko inteligentný človek aby si nebol jak deti na DSL.sk čo sa hádajú či je Intel/AMD, Firefox/IE/Opera/Safari alebo Windows/Linux/Mac lepší, preferovaného výrobcu máme všetci, môj je Seagate, tvoj je iný, tiež ti na to nič nehovorím, môže sa to stať hociktorému výrobcovi, uznávam že Seagate nebol korektný ale svethw veci dosť rád "prikresluje". Ale môžem mať o tebe chybnú mienku no...
zachary: myslím, že ty si natoľko inteligentný človek aby si nebol jak deti na DSL.sk čo sa hádajú či je Intel/AMD, Firefox/IE/Opera/Safari alebo Windows/Linux/Mac lepší, preferovaného výrobcu máme všetci, môj je Seagate, tvoj je iný, tiež ti na to nič nehovorím, môže sa to stať hociktorému výrobcovi, uznávam že Seagate nebol korektný ale svethw veci dosť rád "prikresluje". Ale môžem mať o tebe chybnú mienku no...
.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Upozornenie pre majiteľov Seagate .11/ES2/DM22
Snake, az tak zle to nie je.
http://www.techpowerup.com/82331/Seagat ... rives.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ide o problem s diskami vyrobenymi v decembri 2008 :
Ak teda nemate disky kupovane v decembri, tak si mozte utriet pot z cela a ukludnit sa.
http://www.techpowerup.com/82331/Seagat ... rives.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ide o problem s diskami vyrobenymi v decembri 2008 :
Kód: Vybrať všetko
Seagate has isolated a potential firmware issue in certain products, including some Barracuda 7200.11 hard drives and related drive families based on this product platform, manufactured through December 2008.
myslím, že je to tak, a súhlasím so snakezachary napísal:takže na tom niečo predsalen bude, prečo nikdy neodporúčame Seagate v nákupnej poradni
vždy som existoval s WD a teraz som zobral Seagate a najbližšie idem do Samsungu, takže medzi takýmito gigantami hovoriť, že jeden je úplne na ....no neviem neviem,
to gammaray: ospravedlnenie za ten warez, aj keď poznámka bola len ironická, neuvedomil som si
to feri: tá informácia je sprostredkovaná priamo od Seagate corp.?
-
- Moderátor
Ano, na techpowerup je nad tym napisane "Here's the full statement from the company's spokesman Mike Hall:" a ked isla stranka http://seagate.custkb.com/seagate/crm/s ... cId=207931" onclick="window.open(this.href);return false; , tak tam bolo vyslovne napisane ze vyrobene pocas decembra 2008.
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
ale no snake, však sa nedurdi toľko .. nikde som nepovedal že Seagate je na však tam je aj trošku irónie a sarkazmu ..
ja zas mám dobré skúsenosti so Samsungom, WD .. Seagate som tiež mal ..
nevravím ktorý je lepší, len konštatujem že Seagate sa neobjavuje v nami odporúčaných zostavách
takisto nehodnotím spoľahlivosť, tichosť, vibrácie atď ..
peace ..
ja zas mám dobré skúsenosti so Samsungom, WD .. Seagate som tiež mal ..
nevravím ktorý je lepší, len konštatujem že Seagate sa neobjavuje v nami odporúčaných zostavách
takisto nehodnotím spoľahlivosť, tichosť, vibrácie atď ..
peace ..
zachary: nikto sa nedurdí, každý máme svoje obľúbené značky a niekto sme vychytili problémové kusy, bohužial.
Web zase ide
Web zase ide
.
-
- Moderátor
A presne ako som hovoril :
Kód: Vybrať všetko
Seagate has isolated this issue to a firmware bug affecting drives from these families manufactured in December 2008.
Majitelia ST3500320AS Cuda diskov neaktualizovať firmware!!!
SD1A firmware ich znefunkční - viac tu: http://forums.seagate.com/stx/board/mes ... ing&page=1" onclick="window.open(this.href);return false;
.
Snake napísal:Majitelia ST3500320AS Cuda diskov neaktualizovať firmware!!!
SD1A firmware ich znefunkční - viac tu: http://forums.seagate.com/stx/board/mes ... ing&page=1" onclick="window.open(this.href);return false;
akože mám presne tento disk a je to trochu na hlavu postavené, že čo Ti má pomôcť Ťa pošle do maximálnych ...
strucne vyjadrenie:
WTF? Sa necudujem, ze im odchadzaju disky, ked hodi taku somarinu pri 2rocnej barracude.
WTF? Sa necudujem, ze im odchadzaju disky, ked hodi taku somarinu pri 2rocnej barracude.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2005, 20:00
neviem ci som jediny, kto nevidi tu somarinu .. aj ked ano, budem rad ak mi to vysvetlis ...lacikaboss napísal:...taku somarinu pri 2rocnej barracude.
Life is short - enjoy it!
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)