Corsair HX520 a jeho prehrievanie, za tie prachy?
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Corsair HX520 a jeho prehrievanie, za tie prachy?
Takze vlastnim HX520, nieco okolo 2 mesiacov a mam problem od minuleho tyzdna, nerobil som ziadne zmeny na ostatnom harde a toto je problem:
pri hre Race Driver Grid sa objavuje po pol hodke hrania black screen, popripadne zamrzne hra, alebo ma vyhodi do winu s tym, ze program prestal reagovat. Identifikoval som problem v tom, ze zdroj je strasne horuci, ledva na nom udrzim ruku. V normalnej prevadzke ale ziadny problem, a ani v inej hre (UT3).
Fan sa kruti, ale v speedfane mi neukazuje jeho rychlost.
Teploty systemu pri pade:
CORE1&2: 46
MOBO:35
GPU: 55
V com to moze byt?
Moja zostava:
CPU E8400
2x2GB vitesta
2xHDD, 1xDVDRW
1xHD4850
nic nie je taktovane
pri hre Race Driver Grid sa objavuje po pol hodke hrania black screen, popripadne zamrzne hra, alebo ma vyhodi do winu s tym, ze program prestal reagovat. Identifikoval som problem v tom, ze zdroj je strasne horuci, ledva na nom udrzim ruku. V normalnej prevadzke ale ziadny problem, a ani v inej hre (UT3).
Fan sa kruti, ale v speedfane mi neukazuje jeho rychlost.
Teploty systemu pri pade:
CORE1&2: 46
MOBO:35
GPU: 55
V com to moze byt?
Moja zostava:
CPU E8400
2x2GB vitesta
2xHDD, 1xDVDRW
1xHD4850
nic nie je taktovane
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Re: Corsair HX520 a jeho prehrievanie, za tie prachy?
Otačky skontroluj v HWmonitor ja mam Enermax a otacky tam sledujem. Jemu by namali vadit vysoké teploty alebo on je tak postaveny aj suciastky aby zvladali vysoku teplotu. Mas vetranu skrinku? netaha teply vzduch zo skrinky?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bavime sa o otackach ventilatora v zdroji ? To ani neuvidis, FAN kable zo zdroja je specifikum Enermaxu.
- icefire
- Pokročilý používateľ
faugusztin ma pravdu, nie su v hwmonitore, teraz som to pozeral. no zaujmave je, ze to robi iba v tejto hre, aj ked dam bocnicu dolu, skrinka je vetrana (in, outtake) a zdroj je umiestneny nad CPU hore. Neviem, ci to bude prehrievanim, tie teploty su podla mna normalne.
Uvidim co s tym bude ked pride nova skrinka od Lian-Li s poziciou na zdroj dolu, ale to bude az o dva tyzdne, mate zatial nejaky napad ako ochladit ten zdroj ?
Uvidim co s tym bude ked pride nova skrinka od Lian-Li s poziciou na zdroj dolu, ale to bude az o dva tyzdne, mate zatial nejaky napad ako ochladit ten zdroj ?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
pokiaľ nemá zdroj nejaký káblik(väčšinou 3pin a dajú sa iba sledovať otáčky) do doský nič neuvidíš
inak horúci by teda byť nemal
ak je horúci tak je bud vadný alebo preťažený
inak horúci by teda byť nemal
ak je horúci tak je bud vadný alebo preťažený
- icefire
- Pokročilý používateľ
prave som ho chytil v idle, to je mierne vlazny. Myslim, ze na zvysok mojej uvedenej zostavy bez OC staci bohato, takze este musim vylucit prehrievanie a dufam, ze to na RMA nebude :/
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- pretazeny byt nemoze (nema ho co pretazovat)... mam podobne PC s E8400 + HD4850 a prikon zdroja mam tusim 230 watou (potreba komponentou teda 180Wat...)
- a z mojho Fortrona BSII 400 vychadza letny vzduch....
- ten zdroj sa sprava velmi zvlastne...
- a z mojho Fortrona BSII 400 vychadza letny vzduch....
- ten zdroj sa sprava velmi zvlastne...
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- dexterav
- Sponzor fóra gold
mne je jasné že ho nemá čo preťažovať, ale tak potom je vadný
možno iba nefunguje regulácia fanu, proste stále točí na minime a zdroj sa začne prehrievať
každopádne pady + vysoká teplota nesvedčia o ničom dobrom
možno iba nefunguje regulácia fanu, proste stále točí na minime a zdroj sa začne prehrievať
každopádne pady + vysoká teplota nesvedčia o ničom dobrom
- icefire
- Pokročilý používateľ
no takze jedine prehrievanie, skusim docasne pripevnit 120mm fan rovno tak, aby nasaval a pustim GRID, uvidime ako sa to zachova
inac tiez mam ten pocit, ze ten fan ide na minimalnych otackach, je mozne nieco taketo spravit softwarovo ?
inac tiez mam ten pocit, ze ten fan ide na minimalnych otackach, je mozne nieco taketo spravit softwarovo ?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
tiefany v zdrojoch sa regulujú podľa teploty a nedajú sa normálne zapojiť do doskz a ak aj nemáš ako merať otáčky...
iba vzmeniť fan za normálny s pripojením do doskz a nastaviť ho povedzme na 800min čo nz malo bohato stačiž na chladenie...
radšej ale potom RMA býmena fanu je strata záruky
môj infinitz má aj po 24h stále 1000 a je studený, svedčilo by tak okolo 650 ale nejak to nexcem riešiť momentálne
iba vzmeniť fan za normálny s pripojením do doskz a nastaviť ho povedzme na 800min čo nz malo bohato stačiž na chladenie...
radšej ale potom RMA býmena fanu je strata záruky
môj infinitz má aj po 24h stále 1000 a je studený, svedčilo by tak okolo 650 ale nejak to nexcem riešiť momentálne
ja len absolutne nechápem, ako si sa k tomu dopracoval ... to, že Corsair-y sú horúce, je absolútne normálne, všetky čo som mal, boli horúce, keďže ventilátor ide na minime a aj preto sú tak tiché...
takú hlášku ti može vypisovať z tisíc dovodov... ovládače, originalita win, originalita hry , nekompatibilita/prehrievanie nejakej komponenty v pc, softw. chyba, atd... skúšal si aj s iným zdrojom, či je to ok?
lebo mi ten názov príde veľmi nespravodlivý (asi som dnes nejaký citlivý ), to si teraz každý pomyslí, čo je to ten Corsair nanič ... aj keď može byť príčina aj v tom, nevylučujem... bolo by dobré skúsiť iný zdroj... ale v mojom prípade stále pomohlo reinstall win
takú hlášku ti može vypisovať z tisíc dovodov... ovládače, originalita win, originalita hry , nekompatibilita/prehrievanie nejakej komponenty v pc, softw. chyba, atd... skúšal si aj s iným zdrojom, či je to ok?
lebo mi ten názov príde veľmi nespravodlivý (asi som dnes nejaký citlivý ), to si teraz každý pomyslí, čo je to ten Corsair nanič ... aj keď može byť príčina aj v tom, nevylučujem... bolo by dobré skúsiť iný zdroj... ale v mojom prípade stále pomohlo reinstall win
DFI X58 | i7 920 @ 4.4GHz | GTX 260
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
- dexterav
- Sponzor fóra gold
veci sa kazia
je to tým že všetkz zdroje čo som videl ked boli horúce išli onedlho do zdrojového neba...
ale je fakt že corsair som ešte nikde nedával a ani dokonca nevidel v pc
iba enermaxi, fortrony, a nejajké tie noname a tuším pár TT
je to tým že všetkz zdroje čo som videl ked boli horúce išli onedlho do zdrojového neba...
ale je fakt že corsair som ešte nikde nedával a ani dokonca nevidel v pc
iba enermaxi, fortrony, a nejajké tie noname a tuším pár TT
Zdroj a Dalsie obrazky z testovania zdrojov a iných Corsair produktov: Corsair Factory Tour (Team.AU Exclusive)
chybu ale nevylučujem... tieto hlášky som ale mal už tisíckrát, pomohlo reinstal win
DFI X58 | i7 920 @ 4.4GHz | GTX 260
- icefire
- Pokročilý používateľ
no viete, ale ja som pri tom PC a viem ako sa spravalo doteraz... ked poviem, ze ten zdroj je really hot, tak on aj je, vsak som to zacal skor citit to teplo, ako sa to vobec vyplo. a to teplo bolo fakt velke, predtym take nebolo. mozno, ze to robi pri GRIDe ako jedinom preto, ze tam mam vsetko nastavene na max a ta hra dokaze moj PC vytazit, co sa o UT3 neda povedat, tak tam GPU spolu s CPU na maxe oddychuje na rozdiel od GRIDu. ine hry momentalne nemam a ani ma nebavia, takze uvidim. skusim ten fanik este a dam vediet, len neviem, ako na tom budem casovo.
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
no ja ti neviem najlepsie by bolo skusit iny zdroj
v zaklade by bolo dobre opisat co je to pre teba Really Hot
zmerat alebo skusit porovnat
Udrzis na nom ruku? alebo podobne
imho mam podobnu zostavu 8400+9800GTX+ obe ako inak pretaktovane tak jak to len stabilita kompu dovoli
HX520 mam cca 1,5roka a od zaciatku je v burne horuco (aj ked ja mam trosku ine naroky co sa tyka teploty komponentov a horuce je pre mna aj to co pre ineho vlazne)
jasne chyba tam moze byt a preto najlepsie skusit cudzi zdroj
alebo trebars zdroj vytiahnut z bedne von a polozit ho pred napr stolny ventilator, zapojit kable do kompu a otvorit dokoran okno(dobre sa oblec ) zapnut a hrat a pozorovat teplotu a co sa bude diat
viem ze to je narocne ale je to taka home-made sebestatcna metoda bez toho aby si niekoho obtazoval a v momentalnom pocasi sa da skvele vyuzit(na zajtra hlasili snehove prehanky)
vela zdaru
PS: a co tak pstit OCCT na vytazenie procesoru a k tomu Atitool Scan artifacts na vytazenie grafickej? pripadne everest ma dobry vytazovaci program ten ti zatazi aj HDD aj GPU aj CPU(mne osobne zacne po jeho spusteni lagovat komp )
a najlepsie sputit vsetky 3 naraz
v zaklade by bolo dobre opisat co je to pre teba Really Hot
zmerat alebo skusit porovnat
Udrzis na nom ruku? alebo podobne
imho mam podobnu zostavu 8400+9800GTX+ obe ako inak pretaktovane tak jak to len stabilita kompu dovoli
HX520 mam cca 1,5roka a od zaciatku je v burne horuco (aj ked ja mam trosku ine naroky co sa tyka teploty komponentov a horuce je pre mna aj to co pre ineho vlazne)
jasne chyba tam moze byt a preto najlepsie skusit cudzi zdroj
alebo trebars zdroj vytiahnut z bedne von a polozit ho pred napr stolny ventilator, zapojit kable do kompu a otvorit dokoran okno(dobre sa oblec ) zapnut a hrat a pozorovat teplotu a co sa bude diat
viem ze to je narocne ale je to taka home-made sebestatcna metoda bez toho aby si niekoho obtazoval a v momentalnom pocasi sa da skvele vyuzit(na zajtra hlasili snehove prehanky)
vela zdaru
PS: a co tak pstit OCCT na vytazenie procesoru a k tomu Atitool Scan artifacts na vytazenie grafickej? pripadne everest ma dobry vytazovaci program ten ti zatazi aj HDD aj GPU aj CPU(mne osobne zacne po jeho spusteni lagovat komp )
a najlepsie sputit vsetky 3 naraz
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP