NTLDR nenalezen

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Pavol78
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 14. Jan, 2009, 12:36

NTLDR nenalezen

Príspevok od používateľa Pavol78 »

Potreboval by som poradit ohladne nasledovnej hlasky: "NTLDR nenalezen - restartujte počítač stiskem kláves Ctrl+Alt+Del". Stalo sa mi to vtedy, ked som vymenil povodny HDD (WD 250 GB SATA2) za starsi HDD (Maxtor 150 GB SATA 1) a pokusal som sa nainstalovat Win Xp. Tuto hlasku mi hodilo hned na zaciatku a dalej sa neviem dostat. Potom som skusil zapojit Maxtor ako SLAVE, naformatoval som ho a ked som ho zapojil ako Master a pokusil sa instalovat Win XP, tak znova ta ista hlaska. Ak viete, poradte? Ako na Maxtor nainstalovat Win XP, ked je bez OS?
Používateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Re: NTLDR nenalezen

Príspevok od používateľa newmi »

no bud:

1. cez boot cd UPLNE NANOVO /cize zrusis staru particiu a vytvoris novu) nahod WIN
2. pozri si toto http://dmw.gringo.cz/?p=257
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Pavol78
Nový používateľ
Nový používateľ

newmi napísal:no bud:

1. cez boot cd UPLNE NANOVO /cize zrusis staru particiu a vytvoris novu) nahod WIN
2. pozri si toto http://dmw.gringo.cz/?p=257
Bod 1 by som rad vyskusal, ale zial mi nenabehne system a system neviem kvoli chybe NTLDR vobec nainstalovat (mam ciernu obrazovku s hlaskou: NTDLR nenalezen, pokracujte CTRL+ALT+DEL)...takze neviem ako dalej....je uz HDD odpisany???
A dnes som bol kupit kvoli tejto chybe iny HDD (WD6400AALS), zapojil som ho, vlozil instalacne full CD Win XP prof. - vyhodilo mi, ze je poskodeny daky systemovy subor (zrejme to bol zly subor v instalacke). Tak som tam hodil druhe instalacne CD (okliestenu verziu XP robenu pomocou nlite) a dostal som sa az po vytvaranie particii, kde som si predvolenu particiu zacal formatovat (aj ju sformatovalo), aby sa mohol system nainstalovat a po formatovani mi hodilo hlasku, ze na vybranej particii je poskodeny sektor (tusim) ?? Tak som spytne zrusil particie a vytvoril nanovo a ked som chcel ist formatovat, tak znova hlaska o tusim poskodenom sektore. Tak som zapojil tento cisto novy HDD ako slave a naformatoval a po naformatovani vratil ako master ze idem skusit nainstalovat system. A znova sa mi zjavila ta ista hlaska ako na starom Maxtorovi: NTDLR nenalezen, pokracujte CTRL+ALT+DEL.
Otazka je, ci je obsluha vadna, alebo HDD, alebo PC vadny alebo blba instalacka WinXP ?? Som bezradny, bo uz som par PC poinstaloval a odteraz ziaden problem. Nechapem ...
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

Win je original? Je nastavena mechanika ako primarna v bootovani (lebo z hlasky usudzujem ze nie)

.
Pavol78
Nový používateľ
Nový používateľ

Snake napísal:Win je original? Je nastavena mechanika ako primarna v bootovani (lebo z hlasky usudzujem ze nie)
Dik za radu ohladne mechaniky, naozaj nebola ako primarne nastavena. Cize za toto vdaka, no ale aj tak moj problem aj tak nadalej pretrvava, lebo sice sa mi podarilo nainstalovat starsi HDD Maxtor 120 GB SATA 1, no novy HDD WD6400AALS mi vypisuje (pri vybranom oddieli, kde chcem instalovat system a po naformatovani) nasledovne hlasenie na modrej obrazovke:

"Oddil nelze naformatovat. Disk je pravdepodobne poskozen.
Presvecte sa, zda je disk zapnut spravne...
Pro system Windows XP budete muset vybrat jiny oddil. Pokracujte stisknutim klavesy ENTER."

Cize po potvrdeni Enter ma to hodi na vyber oddielov (ja som mal C + D, tak po vrateni som nahodil len C) a znova po naformatovani hore uvedene hlasenie na modrej obrazovke. Co s tymto, naozaj je blby HDD (mimochodom, je cisto novy, vcera som ho kupoval) a mam ho ist reklamovat alebo ... ????
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa newmi »

no to mas nejake divne.

Sprav toto. vyhod maxtora, maj tam len ten novy WD. Ako first boot device si daj CD-rom (resp. DVD-rom), hod tam instalacne CD. Pri instalacii ZMAZ particiu a vytvor uplne novu a instaluj. Ked ti to nepojde, tak je bud zle instal CD (mam taky pocit ze tu bude problem lebo nemas original WIN alebo je CD poskriabane) alebo je nafigu HDD, takze ked ti nepojde nainstalovat zo 100% dobreho instal CD, chod disk reklamovat.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438

Návrat na "Operačné Systémy"