CPU athlon 64 LE 1640 MB biostar t-force 590 sli deluxe VGA asus 7900GS RAM 2x2gb a data gamers editon
problem po pretaktovani cpu!
problem po pretaktovani cpu!
Zdravim takze jedna sa o takuto vec.Taktoval som procesor Athlon 64 LE 1640 povodna voltaz 1.26 a frekvencia 2.6 pomaly som postupoval prisiel som po taketo hodnoty voltaz 1.4 frekvencia 3.4ghz teplota 19stupnov pri full loade vsetko islo ako ale stalo sa mi ze sa mi sem tam pc len tak resetne...robievlo mi to tak 3 krat za den....ked som frekvenciu znizil na 3.2ghz a voltaz som nechal tak uz to nespravilo 4 dni...kde moze byt problem? nakoniec moja zostava
CPU athlon 64 LE 1640 MB biostar t-force 590 sli deluxe VGA asus 7900GS RAM 2x2gb a data gamers editon PSU fortron saga 450W a CPU cooler: evercool bufallo
CPU athlon 64 LE 1640 MB biostar t-force 590 sli deluxe VGA asus 7900GS RAM 2x2gb a data gamers editon
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: problem po pretaktovani cpu!
Nesmies verit blbostiam citanym z cidiel... 19 stupnov, jasne. V byte v ktorm je 23-24 stupnov, ze ? Problem je v tom, ze si asi dosiahol maximum tvojej zostavy, a dane OC je proste nestabilne.
scasti som tvoj prispekov nepochopil ale tu 2 cast uz ano.. a je to mozne tiez som nad tym rozmyslal ale len tak ma napadlo ci tam nemozu byt napr problem ramky apod.... btw http://www.vlacik.sk/images/hahaha.JPG" onclick="window.open(this.href);return false; tu mas tu teplotu nofaugusztin napísal:Nesmies verit blbostiam citanym z cidiel... 19 stupnov, jasne. V byte v ktorm je 23-24 stupnov, ze ? Problem je v tom, ze si asi dosiahol maximum tvojej zostavy, a dane OC je proste nestabilne.
-
- Moderátor
Proste niektore cidla vracaju blbe hodnoty, napriklad moja X2 4850e v HTPC tvrdi, ze jadra maju 18 a 20 stupnov, pricom chladic je teply a teda je jasne, ze je pravda skor to co hovori doska, a teda 50C. U teba bude asi teplota CPU 54C (posledny riadok), no a s nestabilitou pri danej frekvencii nespravis nic, jedine mozes znizit frekvenciu a ak ti to tam nepada, tak danu frekvenciu pouzivat.
no neviem tuto teplotu mi ukazuje aj v biose ;] a ked sa dotknem pasivu tak je studeny SKORO vlazny..cize myslim ze ta teplota zodpoveda tomu :X ja by som ta chcel len upozornit ze je to low end procak a 45W verzia :X a chladic je tam taky ako som pisal hore vyssiefaugusztin napísal:Proste niektore cidla vracaju blbe hodnoty, napriklad moja X2 4850e v HTPC tvrdi, ze jadra maju 18 a 20 stupnov, pricom chladic je teply a teda je jasne, ze je pravda skor to co hovori doska, a teda 50C. U teba bude asi teplota CPU 54C (posledny riadok), no a s nestabilitou pri danej frekvencii nespravis nic, jedine mozes znizit frekvenciu a ak ti to tam nepada, tak danu frekvenciu pouzivat.
-
- Moderátor
Este raz. Ziadny procesor nebude mat nizsiu teplotu aku mas v izbe. To je prakticke minimum, ake dokazes dosiahnut, nakolko chladic ofukujes vzduchom s teplotou okolia. K tomu este pridaj, ze si mu pridal voltaz a zvysil frekvenciu = nic nizsie ako 40C nie je realne.
- Thammy8
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 04. Apr, 2008, 14:00
Ehm ja mam E6600 + AC 7Pro a v idle mam 20 Stupnou na CPU a v izbe mam 23-25 stupnou takže.. a mal som AMD X2 3600+ ktory mal v zataži(crysis)max 22 stupnou overene 3 programamy. a v idle 10
-
- Moderátor
Iste. A mne tvrdi doska, ze vraj mam teploty CPU AMD X2 4850e :
Core0 Temp: +11 C
Core1 Temp: +12 C
Mam mu verit ? Sice mam v izbe 23-24 stupnov, sice je pasivna Ninja 2 na nom tepla, ale ved to CPU ma urcite 11-12 stupnov, ze ? Este raz, ziadna hodnota pod 30C v idle pri vzduchu nie je realna...
Core0 Temp: +11 C
Core1 Temp: +12 C
Mam mu verit ? Sice mam v izbe 23-24 stupnov, sice je pasivna Ninja 2 na nom tepla, ale ved to CPU ma urcite 11-12 stupnov, ze ? Este raz, ziadna hodnota pod 30C v idle pri vzduchu nie je realna...
Neviem ako mozete verit tomu, ze teplota cpu je mensia ako teplota okolia, pri chladeni vzduchom je to nerealne!!!
cHeatoN prejdi si kazde OC programom na stabilitu, napr. OCCT
cHeatoN prejdi si kazde OC programom na stabilitu, napr. OCCT
No ved jasne ja sa len pytam bo sa do toho moc nerozumiem tak dik za ponaucenia ale 1 vec sa mi zda cudna..ked je to tak ako to hovoris ty co je aj logicke preco je pasiv na cpu proste studeny a nie ze by bol vlazny :X
Chladič môže byť studený preto, že zle dolieha na CPU.
-
- Moderátor
Ked mas na nom ventilator (co asi mas), tak je casto iba jedina moznost citit prenos teplotu z CPU - dotknut sa heatpipe. Jedna vec je, ze CPU ma urcitu teplotu, a druha to, ze pri stalom prietoku vzduchu sa ti rebra nedokazu az tak ohriat. V mojom pripade to je citit kvoli tomu, ze mne bezi Ninja pasivne, a teda nema cez seba fukany silny prud vzduchu.
no fyzika nepusti, teplota vzduchom nemoze byt mensia ako teplota prostredia ale OC si dosiahol pekne