ako schladit bednu?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 15. Sep, 2008, 19:07
ako schladit bednu?
Mam starsiu bednu najskor nejaku NONAME.
MAm par otazok a prosim aj o radu..
Chcel by som tam dat par chladicov/vetrakov jeden by som dal navrch bedne a druhy dozadu a pri takomto rieseni chcem vediet ci by ten horny hned nevyvetral von vzduch co ten vzadu natiahol do bedne.? Nebude to neefektivne?
Pršeto by som dal este jeden nabok ale na lavu stranu ho dat nemozem lebo bednu mam ulozenu v stole a tam nieje viac ako 3cm miesta...
Je nejaka moznost dat ho na tu stranu ako je mat. doska?
A radu chcem aj v tom ake elkosti budu naj? dve mensie na natiahnutie vzduchu do bedne a treti vacsi na odvetranie?
Alebo ak mate ine rady sem s nimi ja som len zaciatocnik v tomto a chcel by som to nejako poriesit
a hlavne ake chladice su naj tak v rozumnej cene..
nieco ako toto? http://stavcomp.ekatalog.biz/zbozi/prid ... p=z:121800" onclick="window.open(this.href);return false;
dakujem
MAm par otazok a prosim aj o radu..
Chcel by som tam dat par chladicov/vetrakov jeden by som dal navrch bedne a druhy dozadu a pri takomto rieseni chcem vediet ci by ten horny hned nevyvetral von vzduch co ten vzadu natiahol do bedne.? Nebude to neefektivne?
Pršeto by som dal este jeden nabok ale na lavu stranu ho dat nemozem lebo bednu mam ulozenu v stole a tam nieje viac ako 3cm miesta...
Je nejaka moznost dat ho na tu stranu ako je mat. doska?
A radu chcem aj v tom ake elkosti budu naj? dve mensie na natiahnutie vzduchu do bedne a treti vacsi na odvetranie?
Alebo ak mate ine rady sem s nimi ja som len zaciatocnik v tomto a chcel by som to nejako poriesit
a hlavne ake chladice su naj tak v rozumnej cene..
nieco ako toto? http://stavcomp.ekatalog.biz/zbozi/prid ... p=z:121800" onclick="window.open(this.href);return false;
dakujem
- k0rben
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
Re: ako shladit bednu?
zdroj ma aky vetrak? 120mm?
neda sa dat intake dopredu namiesto dozadu?
pofot bednu alebo najdi link (ak je to napr eurocase) skus zistit vyrobcu napriklad na skrinke zvonka naspodu
neda sa dat intake dopredu namiesto dozadu?
pofot bednu alebo najdi link (ak je to napr eurocase) skus zistit vyrobcu napriklad na skrinke zvonka naspodu
Naposledy upravil/-a k0rben v So 31. Jan, 2009, 19:50, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
skusim dodat foto (zajtra alebo dnes este) ale z predu neviem tam sa mi nezda zeby mohla nejako tahat vzduch ale uvidim ...
-
- Používateľ
Ak zistil som ze moja bedna je tato http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24317" onclick="window.open(this.href);return false; len je v nej momentalne trochu bordel ... Vlaste foto este nemam Odporucte co sa s nou da urobit aj co sa tyka tuningu (tak light) a LacnO
- k0rben
- Používateľ
Fajn mam presne taku istu bednu akurat iny uchyt naboku bocnice(chystam sa na mensi mod...len dufam ze ma s mojim napadom nikto nepredbehne, lebo sa do toho idem pustit mozno az zaciatok leta...neviem momentalne)
este jedna vec : pozri toto a skus to odsledovat, mozno ti pomoze majster stoobi
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=60" onclick="window.open(this.href);return false;
modding presne tej EC bedne
//EDIT:
teraz je otazne ci sa to oplati schladit, alebo o co v podstate ide, alebo ako...napis aj zostavu
pretoze ja v tej zostave v podpise mam v poriadku teploty: CPU nejde nad 40-45,hdd max 39, GPU asi tak 50-60 stupnov, mam tam len zdroj (120mm vetrak) a intelbox zregulovany z 2500otacok na 1400 priblizne a ziadny pridavny fan.
//EDIT2: to Broolly : tu su detailnejsie tie fotky jeho bedne
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=2" onclick="window.open(this.href);return false;
este jedna vec : pozri toto a skus to odsledovat, mozno ti pomoze majster stoobi
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=60" onclick="window.open(this.href);return false;
modding presne tej EC bedne
//EDIT:
teraz je otazne ci sa to oplati schladit, alebo o co v podstate ide, alebo ako...napis aj zostavu
pretoze ja v tej zostave v podpise mam v poriadku teploty: CPU nejde nad 40-45,hdd max 39, GPU asi tak 50-60 stupnov, mam tam len zdroj (120mm vetrak) a intelbox zregulovany z 2500otacok na 1400 priblizne a ziadny pridavny fan.
//EDIT2: to Broolly : tu su detailnejsie tie fotky jeho bedne
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=2" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Používateľ
2x HDD
CPU AMD Athlon X2 4400+
GPU ATI X1950PRO
2x1GB RAM Goordarm
1x2GB RAM Kingston
zdroj forton (tak nejak) 400w
doska Biostar TF560+
a to vsetko natlacene v kasni ako sa len dalo lebo to bolo v servise a tam to tak nejako nahadzali ale uz si to upracem
eto vsio
a ano chcel by som aby to trochu aj vyzeralo v lete alebo na jar (podla financii) by som chcel aj zvonku upravit ale zacal by som uz teraz
CPU AMD Athlon X2 4400+
GPU ATI X1950PRO
2x1GB RAM Goordarm
1x2GB RAM Kingston
zdroj forton (tak nejak) 400w
doska Biostar TF560+
a to vsetko natlacene v kasni ako sa len dalo lebo to bolo v servise a tam to tak nejako nahadzali ale uz si to upracem
eto vsio
a ano chcel by som aby to trochu aj vyzeralo v lete alebo na jar (podla financii) by som chcel aj zvonku upravit ale zacal by som uz teraz
- k0rben
- Používateľ
Ok ale radsej si to najskor dobre naplanuj a rozmysli si kolko by ta to stalo, co budes potrebovat, ci sa do toho chces naozaj pustit.
ja som vo faze zhanania materialu
ja som vo faze zhanania materialu
-
- Používateľ
Kde a kedy asi bude vysledok tej upravy bedne co si dal link?
A ako mi odporucate spravit to s tymi ventilatormi?
A ako mi odporucate spravit to s tymi ventilatormi?
tak dozadu das maximalne 80 pri najlepsom 92 vyreza dopredu 120 a normalny chladic na CPU )
-
- Používateľ
pEKNE:d
jA OSOBNE BY SOM CHCEL LEN HORWE DIERU NA vetrak + mozno neskor plexisklo na bocnicu...
Mam otazku ci po vyrezani diery hore+obruseni budem potrebovat striekat? Cim je najlepsie vyrezat otvor hore?
A na tej bedni nevidim vpredu otvor ale miesto na vetrak tam je nebude potom zbytocny?
jA OSOBNE BY SOM CHCEL LEN HORWE DIERU NA vetrak + mozno neskor plexisklo na bocnicu...
Mam otazku ci po vyrezani diery hore+obruseni budem potrebovat striekat? Cim je najlepsie vyrezat otvor hore?
A na tej bedni nevidim vpredu otvor ale miesto na vetrak tam je nebude potom zbytocny?
Dremel a nemusis nic striekat len si to olep paskou ) Nedam na n dopustit ) hore neviem ci to moc pomoze nakolko chladic ma za to u dierou ) a cely prud vzduchu sa tihne do zadnej casti ak mas v predu fan a smeruje ku ventilatora zdoju ale urcite nezaskodi ) skor by som rezal do zadu a dopredu hore skor ak je dlha skrinka toto je prcek )
-
- Používateľ
sorry za OT ale kde by som zohnal zapinacie tlacidlo a reset tlacidlo? nove myslim...