Spajanie particii pomocou Particion Magic
Spajanie particii pomocou Particion Magic
Chcel by som spojit dve particie na disku, na jednej je windows a program files (ako inak) a na dalsej som tiez instaloval nejake programy do zlozky program files a moja otazka znie ci to spoji bez problemov a straty dat alebo sa moze stat ze o nieco pridem respektive budem musiet preinstalovat system.
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net
Re: Spajanie particii pomocou Particion Magic
No particie na disklu su na to, aby si mal oddelene veci, ktore chces mat na Ccku atd...VodnikIN napísal:Chcel by som spojit dve particie na disku, na jednej je windows a program files (ako inak) a na dalsej som tiez instaloval nejake programy do zlozky program files a moja otazka znie ci to spoji bez problemov a straty dat alebo sa moze stat ze o nieco pridem respektive budem musiet preinstalovat system.
No a ja si myslim, ze ked ti vsetko funguje, tak radsej nic nerob, bo nahodou daco pohubis a potom budes lutovat, ze si to nenechal tak...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!
No len ja to nechcem nechat tak
Ide o to ze u sestry win98 stale pinda ze ma malo miesta na Ccku. Ten disk je totiz dost hlupo rozdeleny na C: 1GB, D:3GB a E: nejake 2GB (neviem presne) a tak chcem spojit C: s E:, ved na co to mat rozdelene... A na svojom PC si chcem spojit dve particie kde mam iba filmy.
Ide o to ze u sestry win98 stale pinda ze ma malo miesta na Ccku. Ten disk je totiz dost hlupo rozdeleny na C: 1GB, D:3GB a E: nejake 2GB (neviem presne) a tak chcem spojit C: s E:, ved na co to mat rozdelene... A na svojom PC si chcem spojit dve particie kde mam iba filmy.
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
aj ja odporucam naskor zazalohovat...bo uz som s nim zazil par horucich chvil...ked sa mi particia javila (po zmene velkosti a este niecom) pod winom ako nenaformatovana...ale data som z nej nakoniec nejak uz dostal (nie vsetky, asi tak 99% nebolo poskodenych)...
CPU: Intel CeleronD 2,53GHz@2.89GHz PresHOT | MB: Abit BD7 III-i845 | RAM: 2x 512MB PC4000 Gold kit OCZ VX @304 MHz 2-2-2-5| VGA: ABIT GF MX 440(64MB) core:270/mem:405 | 2x AC Fan3 TC | HDD: Samsung SpinPoint P 200GB | DVD-RW NEC 3500 AG & DVD-ROM PIONEER 106 (slot-in)| SOUND: Creative SB Live! & 5.1 Creative-repro |PSU: 300W | DISPLAY: ACeR AL 1912 (19") | HP DJ 3420 & DJ 3745
No jo - zalohovanie je matkou spolahlivosti
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Tak toto asi nespojis, lebo C: je fyzicky na zaciatku disku a E: je na onci. A pokial viem, tak sa daju spajat len particie, ktore na seba nadvazuju. Takze to sprav ako ti radia ostatni. Odzalohuj vsetky data a rozdel disk nanovo.VodnikIN napísal:No len ja to nechcem nechat tak
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
Dik ludia, tak sa na to asi... Nechce sa mi moc nanovo instalovat system :roll: No a este ma dost stve ta poznamka ze mozem spojit iba tie particie co su vedla seba mno a teda ani na mojom disku nespojim tie filmove
Este mam dotaz, som skusal nahodit linux na disk kde som nechal neparticiovanych asi 20GB zo 160GB no a ubuntu sa nejak zblblo a nejde a v PM mi ukazuje ten disk ako BAD no a moja otazka znie ze ked ho necham opravit v Norton Disk Doktor ci mozem prist o data na celom disku (nemam ich totiz kam zalohovat). Windows to zatial cita vpoho.
Este mam dotaz, som skusal nahodit linux na disk kde som nechal neparticiovanych asi 20GB zo 160GB no a ubuntu sa nejak zblblo a nejde a v PM mi ukazuje ten disk ako BAD no a moja otazka znie ze ked ho necham opravit v Norton Disk Doktor ci mozem prist o data na celom disku (nemam ich totiz kam zalohovat). Windows to zatial cita vpoho.
- jozefr
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Apr, 2004, 14:00
uz som spajal dost particii cez PM aj starsie verzie ako8 a nemal som nikdy problem. Ziadne stratene data ziadne zle naformatovane disky :8O:
Pokial chces spojit E: s C: tak to bude nejaku slusnu chvilu trvat a neviem ci ti to priamo vobec povoli vzhladom na to ze na platnicke disku asi bude medzi nimi D:
Je tam tool MERGE a PM funguje tak ze tam mozes robit co len chces zmeny sa prejavia az potom co das APPLY. Takze nevidim problem. Vzhladom na to ze ide od disk C: tak by aj po APPLY bolo nutne restartovat... a este aj predtou upravou by sa to dalo zrusit
skus sa pozriet ci to povoluje MERGE E: to C:
Pokial chces spojit E: s C: tak to bude nejaku slusnu chvilu trvat a neviem ci ti to priamo vobec povoli vzhladom na to ze na platnicke disku asi bude medzi nimi D:
Je tam tool MERGE a PM funguje tak ze tam mozes robit co len chces zmeny sa prejavia az potom co das APPLY. Takze nevidim problem. Vzhladom na to ze ide od disk C: tak by aj po APPLY bolo nutne restartovat... a este aj predtou upravou by sa to dalo zrusit
skus sa pozriet ci to povoluje MERGE E: to C:
PC:
(Case: Enermax Fulmo Advanced, MSI 990FXA GAMING bios v1.4, AMD FX-8320E [@4,4GHz 1.42V], NOCTUA NH-D14, Kingston 1866MHz HyperX Fury Blue 2x8GB, Corsair TX650W, MSI R9 380 GAMING 4G, SSD Kingston HyperX 3K 120GB, 2x Seagate Pipeline HD 2TB, 1.5TB Samsung, LG BD-R/RE Blu-ray BH10LS30.
Digifoto:
CANON EOS 650D 17-85mm IS USM, EF 70-300mm IS USM, stativ: Velbon Sherpa 435, Pretec 32GB SDHC UHS-1 433x
(Case: Enermax Fulmo Advanced, MSI 990FXA GAMING bios v1.4, AMD FX-8320E [@4,4GHz 1.42V], NOCTUA NH-D14, Kingston 1866MHz HyperX Fury Blue 2x8GB, Corsair TX650W, MSI R9 380 GAMING 4G, SSD Kingston HyperX 3K 120GB, 2x Seagate Pipeline HD 2TB, 1.5TB Samsung, LG BD-R/RE Blu-ray BH10LS30.
Digifoto:
CANON EOS 650D 17-85mm IS USM, EF 70-300mm IS USM, stativ: Velbon Sherpa 435, Pretec 32GB SDHC UHS-1 433x
To jozefr: Dik, presne nieco take som potreboval pocut Kazdopadne data pre istotu zalohujem a pustim sa do toho.
2 male poznamky:
1. tie programy co mas na E-cku v zlozke program files nemusia po spojeni diskov fungovat spravne, nakolko pri instalacii sa do registrov zapise cesta soborov napr. E:\Program files\programXY\XY.exe, avsak po spojeni uz bude cesta C: Pritom po spusteni bude program hladat ostatne subory (napr. dll) podla cesty v registri E:\Program files\programXY\, avsak kedze uz taky adresar nie je, moze program ohlasit chybu. Preto by som vsetky programy v zlozke program files na E-cku odinstaloval a po spojeni diskov znova nainstaloval.
2. ked ti nepojde spojit C a E, mozes spojit D a E a nasledne zvacsit C a zmensit nove D.
BTW: Partition Magic nie nadarmo ma v nazve magic A o data sa bat nemusis. Jedine keby pocas spajania diskov vypli prud Ale aj potom sa daju data zvacsa zachranit pomocou PM.
1. tie programy co mas na E-cku v zlozke program files nemusia po spojeni diskov fungovat spravne, nakolko pri instalacii sa do registrov zapise cesta soborov napr. E:\Program files\programXY\XY.exe, avsak po spojeni uz bude cesta C: Pritom po spusteni bude program hladat ostatne subory (napr. dll) podla cesty v registri E:\Program files\programXY\, avsak kedze uz taky adresar nie je, moze program ohlasit chybu. Preto by som vsetky programy v zlozke program files na E-cku odinstaloval a po spojeni diskov znova nainstaloval.
2. ked ti nepojde spojit C a E, mozes spojit D a E a nasledne zvacsit C a zmensit nove D.
BTW: Partition Magic nie nadarmo ma v nazve magic A o data sa bat nemusis. Jedine keby pocas spajania diskov vypli prud Ale aj potom sa daju data zvacsa zachranit pomocou PM.
To Comby: Som si teraz spomenul ze ked som si menil oznacenie particie napr z K: na L: tak PM prepisal aj vsetky odkazy co sa vztahovaly na K: a presmeroval ich na L: cize myslim ze to pojde \:D/
hm
to vobec nieje pravda, v pohode sa to spojit daMaxMan napísal:Tak toto asi nespojis, lebo C: je fyzicky na zaciatku disku a E: je na onci. A pokial viem, tak sa daju spajat len particie, ktore na seba nadvazuju. Takze to sprav ako ti radia ostatni. Odzalohuj vsetky data a rozdel disk nanovo.VodnikIN napísal:No len ja to nechcem nechat tak
hm
niesom si taky isty.VodnikIN napísal:To Comby: Som si teraz spomenul ze ked som si menil oznacenie particie napr z K: na L: tak PM prepisal aj vsetky odkazy co sa vztahovaly na K: a presmeroval ich na L: cize myslim ze to pojde \:D/
Pretoze pokial mas windows na C a v registroch je zapisany odkaz ze je daky program v E a spojis C s E tak koncis... program nepojde.
To co pises dokaze Z CASTI iba Partition magic, ktory sa ovlada priamoc cez windows, ale prepise iba zanedbatelnu cast odkazov, hlavne plochu, no do registrov takmer nelezie.
Re: hm
No ved z windowsu to budem aj robit ale pre istotu to odinstalujem a potom zase nainstalujem, ale ked pojde pripojit iba to E: tak to nebcham tak a nebudem to spajat cele.andynko napísal:niesom si taky isty.VodnikIN napísal:To Comby: Som si teraz spomenul ze ked som si menil oznacenie particie napr z K: na L: tak PM prepisal aj vsetky odkazy co sa vztahovaly na K: a presmeroval ich na L: cize myslim ze to pojde \:D/
Pretoze pokial mas windows na C a v registroch je zapisany odkaz ze je daky program v E a spojis C s E tak koncis... program nepojde.
To co pises dokaze Z CASTI iba Partition magic, ktory sa ovlada priamoc cez windows, ale prepise iba zanedbatelnu cast odkazov, hlavne plochu, no do registrov takmer nelezie.