Win XP pouziva vacsinou system NTFS (nie FAT 32). Pod DOS-om NTFS nevidis. Mozes spustit instalaciu Win priamo z bootovacieho CD, Win si preskenuje disk a keD najde ze mas uz jeden WIN v particii C ponukne ti moznosti:
OPRAVIt povodny WIN
NAINsTALOVAt Dalsi WIN
ZFORMaTOVAt (a potom nainstalovat)
Ak nechces takto postupovat mozes pouzit aj softver Partition Magic - ten vidi aj LINUX
format C:
este tu je jedna moznost. treba ale trochu stahovat z netu. skus stiahnut live distro SLAX (distribucia spustitelna z cd-linux), stiahnes ju z www.slax.cz po nahodeni do systemu zadaj prikaz cfdisk.(ono sa ti prikazi zobrazia na monitore) a rozdel si disk ako len chces....pozor tymto postupom sa neda vytvorit NTFS particia, ale len FAT32... vela zdaru.
...Wigwam is like linux, no gate, no windows and apache inside...
I like Tux.
I like Tux.
No ja som teraz nasiel taky program - sa vola NTFS4DOS a dade o nom pisali a myslim, ze by ti pomohol...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!
Tak to nie je celkom pravda. Staci ho len nainstalovat. Pri instalacii sa Part.Magic pyta ci ma vytvorit boot diskety. Potvrdime ANO. Vytvori 2 diskety (bootovacie). Cez ne sa potom normal vsetko naformatuje ako keby si bol pod DOS-om ale je to ovela efektnejsie, pracujes myskou aj graficky sa vtom da dobre orientovat.Marek napísal:No moznost sformatovat tam urcite bude, ono sa ta to spyta ked vyberes system suborov aky chces.
Ohladom toho Partition Magicu: ak by si to robil cez to tak jednine na druhom kompe s tvojim diskom lebo ked ho spustis s tvojho Windowsu tak ho samozrejme nemoze sformatnut za behu Win.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
Jednoducho pustis instalaciu XP z CD (bootovacie) a tam prejdes... bla bla... dostanes sa na moznost opravit XP (R) alebo neopravit (ESC) a potom scanuje disky, najde disky C:, D: ..... a das normal na C: potom sa ta opyta:
- format NTFS (quick)
- format FAT32 (quick)
- format NTFS
- format FAT32
- chces nechat system suborov tak (uplne spodna)
Jednoducho si vyberes moznost ktoru chces
V Partition Magic sformatujes hociaky disk okrem disku oznaceneho ako "system" a "boot"
- format NTFS (quick)
- format FAT32 (quick)
- format NTFS
- format FAT32
- chces nechat system suborov tak (uplne spodna)
Jednoducho si vyberes moznost ktoru chces
V Partition Magic sformatujes hociaky disk okrem disku oznaceneho ako "system" a "boot"
Spoiler: ukázať
crc error
mam takyto problem... asi pred tyzdnom mi kazda instalacia hry zacala hadzat asi v 50% crc error... tak som skusal defrag c: a po 24% to skoncilo ze done. ale po analyzovani pisalo ze odporuca defrag znovu... skusal som vsetko... boot cez win98 disketu a ntfs4dos.. winxp instalacia si pri spustani nakopirovala instalacne subory na disk... odmietla menit particie, formatovat... neivem co mam robit... poradte mi.. prave skusam formatovat cez linux slax... ale neviem co z toho, mam disk ntfs...