Absolutne zabezpecenie OS pred internetom
Absolutne zabezpecenie OS pred internetom
Cus lidi.
Takze mam PC v PC mam windows XP SP 2 vo windowse mam vmware workstation a v tom mi frci windows XP SP 3.
A hostitelsky OS chcem mat absulatne bez pristupu na net (jedine aby bolo mozne aktualizovat antivirus)
Mam nastavit siet vo vmware na NAT alebo ho mam nastavit nejako na Bridged (teraz mam NAT .... Bridged nejde ) ale aby som v hostitelskom PC nemusel mat zapnutu siet (len ked budem potrebovat aktualizacie).
Vopred diki
//Edit: Absolutne zabezpecenie OS pred internetom su noznice.... T.
Takze mam PC v PC mam windows XP SP 2 vo windowse mam vmware workstation a v tom mi frci windows XP SP 3.
A hostitelsky OS chcem mat absulatne bez pristupu na net (jedine aby bolo mozne aktualizovat antivirus)
Mam nastavit siet vo vmware na NAT alebo ho mam nastavit nejako na Bridged (teraz mam NAT .... Bridged nejde ) ale aby som v hostitelskom PC nemusel mat zapnutu siet (len ked budem potrebovat aktualizacie).
Vopred diki
//Edit: Absolutne zabezpecenie OS pred internetom su noznice.... T.
Re: Absolutne zabezpecenie OS pred internetom
Ak to spravne chapem, net/siet chces mat na host os vypnuty a na guest os zapnuty?
a podla teba sa pakety ako dostanu do hostitelskeho PC? a potom nasledne do guest OS ked nebude zapnuty adapter/siet? Ten musi byt zapnuty, ved nejak to komunikovat musi
a podla teba sa pakety ako dostanu do hostitelskeho PC? a potom nasledne do guest OS ked nebude zapnuty adapter/siet? Ten musi byt zapnuty, ved nejak to komunikovat musi
.
Tak tak .... neda sa to nejako nastavit v vmware ?
Ze by som sa pripajal hned na fyzicku kartu ( nie len cez zdielanu siet) a v host OS by bol net vypnuty ?
Ze by som sa pripajal hned na fyzicku kartu ( nie len cez zdielanu siet) a v host OS by bol net vypnuty ?
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
napada ma jedno:
- kupis si USB sietovku
- tu pripojis do virtualneho PC
- a zrusis virtualne prepojenie medzi skutocniom a hostovanim PC
- kupis si USB sietovku
- tu pripojis do virtualneho PC
- a zrusis virtualne prepojenie medzi skutocniom a hostovanim PC
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
To bude stat peniaze takze nie
Takze v tom vmware to nejde nastavit ?
Takze v tom vmware to nejde nastavit ?
Inak ked na host OS nechodim vobec na net pretoze chodim len cez vmware nemozem dostat ziadny virus ?
- Toman
- VIP
- samozrejme ze mozes nakazit..... staci mat len zapnuty OS (neaktualizovany)
- teras je velmi popularny "Conficker" ten sa vie nainstalovat sam o sebe..... (vyuziva dieru v OS)
- teras je velmi popularny "Conficker" ten sa vie nainstalovat sam o sebe..... (vyuziva dieru v OS)
Takze treba aktualizovat OS ?
Treba dat aj nejaky lepsi firewall ... alebo da sa nejako kontrolovat OS ci nebeha sam po nete.
Treba dat aj nejaky lepsi firewall ... alebo da sa nejako kontrolovat OS ci nebeha sam po nete.
- Toman
- VIP
samozrejme ze je nutne mat aktualizovany OS, najlepsie ho skovat za router
A ten program je nejaky co bude blokovat pripadne zobrazovat prichadzajuce a odchadzajuce pakety ?
Cau,
myslim ze virtualbox taku funkciu ma a to tak, ze tu sietovku priamo napojis na virtualne pc. Ale pokial nebezi, net mas na hostovi...
A s tou bezpecnostou to je tak, ze ked sa ti nakazi virtual, maznes ho a das nanovo, inak sa ti moze zavirit ako kazdy iny...
M
myslim ze virtualbox taku funkciu ma a to tak, ze tu sietovku priamo napojis na virtualne pc. Ale pokial nebezi, net mas na hostovi...
A s tou bezpecnostou to je tak, ze ked sa ti nakazi virtual, maznes ho a das nanovo, inak sa ti moze zavirit ako kazdy iny...
M