Gigabyte P35-DS3 a RAID
Gigabyte P35-DS3 a RAID
zdravim,
chcel som si vytvorit RAID a v polozke integrated peripherals v moznosti SATA AHCI MODE nemam moznost RAID, je tam iba AHCI a disabled. Bol by som si isty, ze tam bola, neviete kde moze byt problem? Alebo ako riesit RAID na tejto doske? Dakujem
chcel som si vytvorit RAID a v polozke integrated peripherals v moznosti SATA AHCI MODE nemam moznost RAID, je tam iba AHCI a disabled. Bol by som si isty, ze tam bola, neviete kde moze byt problem? Alebo ako riesit RAID na tejto doske? Dakujem
SONY Vaio T13 + PLEXTOR M5Pro 128GB
Re: Gigabyte P35-DS3 a RAID
disky mam zapojene vo fialovych koncovkach. A na strane 46 je popisane, co je IDE - ze znemoznuje RAID, potom AHCI - ze povoluje moderne novinky a RAID/IDE - ze povoluje RAID.
Lenze mne RAID/IDE nejde nastavit v tej prvej polozke.
Nemam R dosku, ale na stranke gigabyte je napisane, ze doska podporuje raid
EDIT: na stranu 81 som sa este nedostal, idem to pozret. Ja som isiel postupne a zastavil som sa hned na strane 76.
Lenze mne RAID/IDE nejde nastavit v tej prvej polozke.
Nemam R dosku, ale na stranke gigabyte je napisane, ze doska podporuje raid
EDIT: na stranu 81 som sa este nedostal, idem to pozret. Ja som isiel postupne a zastavil som sa hned na strane 76.
uz sa mi to podarilo nastavit, diky ze si ma naviedol na spravne stranky v manualy.
Teraz ked vsak instalujem vistu, tak mi neukazuje ziadny disk. Treba predinstalovat nejake ovladace, vista ich nema uz v sebe integrovane? Ak hej, tak ake
Teraz ked vsak instalujem vistu, tak mi neukazuje ziadny disk. Treba predinstalovat nejake ovladace, vista ich nema uz v sebe integrovane? Ak hej, tak ake
Na tej doske som mal vytvorený RAID, ale nebol som sním spokojný kvôli zlým prístupom na disk. Boli tam 2xWD 640 AAKS (2x640Gb). PC robený na strih videa. Prístup na disk meraný v HDtach bol okolo 17mS. Problém je práve v tých fialových konektoroch. Tie sú zapojené na spoločnú zbernicu tuším s disketovou jednotkou (už si nepamätám). Zbernice sú preťažené.
Napr. keď sa súčasne napaľovalo na oboch napaľovačkách tak ten RAID spôsoboval že nestíhalo naplniť bufer jednej z nich a CD skončilo s chybou vypaľovania.
Takže ten RAID je len ako taký "doplnok" viac menej nepoužiteľný - treba lepšiu dosku.
Napr. keď sa súčasne napaľovalo na oboch napaľovačkách tak ten RAID spôsoboval že nestíhalo naplniť bufer jednej z nich a CD skončilo s chybou vypaľovania.
Takže ten RAID je len ako taký "doplnok" viac menej nepoužiteľný - treba lepšiu dosku.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ani ICHxR RAID nie je uplny zazrak, sice problem s rychlostou nema, na druhej strane mu chyba podstatna funkcia - moznost menit uz raz vytvorene pole. Ak chcete pridat do pola dalsi disk, tak jedina moznost je data odzalohovat, pole zrusit a vytvorit nove.
Realne sa teda na RAID viac oplati extra PCI/PCI-E karta.
Realne sa teda na RAID viac oplati extra PCI/PCI-E karta.
aky ovladac mam pouzit mi napis a napis link prosim
-
- Moderátor
Wow, tak toto je uz aj na mna moc.
Zadas P35-DS3. Enter.
Prva linka. http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... GA-P35-DS3" onclick="window.open(this.href);return false;
Na pravej stranke kliknes na linku Driver. http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... uctID=2544" onclick="window.open(this.href);return false;
Na stranke si pozries sekciu SATA RAID a stiahnes si subor, ktory potrebujes.
Zadas P35-DS3. Enter.
Prva linka. http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... GA-P35-DS3" onclick="window.open(this.href);return false;
Na pravej stranke kliknes na linku Driver. http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... uctID=2544" onclick="window.open(this.href);return false;
Na stranke si pozries sekciu SATA RAID a stiahnes si subor, ktory potrebujes.
A určite ho nájdeš aj na CD od dosky.
ospravedlnujem sa, ten posledny prispevok som nepisal ja, ale kamarat z mojho nicku. Ja som bol bez pc.
Tie driveri som skusal, ani jeden mi z nejakeho dovodu nejde, snazil som sa to nacitat z USB kluca. Driver na CD od dosky mi tiez nejde. Netusim kde moze byt problem
a este raz sa osravedlnujem.
EDIT: podla toho co pisal robour sa na ten RAID pravdepodobne vykaslem, dost napalujem a ked je tam zdielana zbernica, tak to neni bohvieco. Dakujem za pomoc. (Nabuduce si doslednejsie pozrem aj cely navod )
Tie driveri som skusal, ani jeden mi z nejakeho dovodu nejde, snazil som sa to nacitat z USB kluca. Driver na CD od dosky mi tiez nejde. Netusim kde moze byt problem
a este raz sa osravedlnujem.
EDIT: podla toho co pisal robour sa na ten RAID pravdepodobne vykaslem, dost napalujem a ked je tam zdielana zbernica, tak to neni bohvieco. Dakujem za pomoc. (Nabuduce si doslednejsie pozrem aj cely navod )
-
- Moderátor
Nemas nahodou inu reviziou dosky ? Skus prepnut reviziu a nasledne kliknut na linku Drivers.
Myslis, ze aj v tom moze byt problem? Mam rev.2.1. Mozem to este skusit...
EDIT: takze ani to nepomohlo
EDIT: takze ani to nepomohlo
presne podla manualu. Jednoducho si dam driver na USB klucik, vytvorim RAID, dam instalovat Vistu, neukaze ziaden disk, tak dam nacitat ovladac z USB, avsak ten Viste nevyhovuje a vypise, ze sa nenasiel ziadny vhodny ovladac - respektive nieco v tom zmysle.
Dalej sa uz nepohnem
Dalej sa uz nepohnem