Moze sposobit virus poruchu chladica ??

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
twinkie13

Moze sposobit virus poruchu chladica ??

Príspevok od používateľa twinkie13 »

Zdravim Vas,
Chcem sa opytat s takymto som sa este nestretol. Ale potrebujem vediet ci je mozne aby mi virus sposobil nefunkcnost chladenia ventilatora na chladici CPU. pri zapnuti a vypnuti sa na chvilku zapne ale potom prestane pracovat. Vcera som odstranil jeden virus a potom mi to zacalo blbnut. Poradte ci mam ist dat ventilator reklamovat alebo skusit inu alternativu kde je problem. Dakujem za radu.

//opravene pravopisne chyby, gammaray
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00

Re: Moze sposobyt virus poruchu chladica ??

Príspevok od používateľa Brandoo »

Vitaj na fore!
Nemas to v spravnej casti fora... ale kedze si tu novy tak ti odpustame, admin to premiestni.

Pochybujem ze moze znefuncit chladenie... niektore virusy vedia pretaktovat CPU alebo GPU a tak ich znicia, ale vypnut chladenie to som este nepocul.

Uz si skusil prepojit CPU FAN na CASE FAN? alebo niejak inak ho napajat? Je mozne ze ti trochu doska strajkuje. A prever aj vsetky napajania ci su OK

//presunute z Nakupnej Poradne do Hardware Vseobecne, nabuduce to daj do spravnej sekcie a nie hned do prvej ktoru vidis, gammaray
Používateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Re: Moze sposobyt virus poruchu chladica ??

Príspevok od používateľa robour »

1-Nemôže.
2-Moderné dosky vedia regulovať otáčky ventilátora. Ak je procesor studený, ventilátor sa netočí. Nie je to aj tvoj prípad?
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
twinkie13

Re: Moze sposobit virus poruchu chladica ??

Príspevok od používateľa twinkie13 »

No popravde ten pripad nemam ale ked mi prestane ist pri tepolote okolo 30 stupnov ako je obvikle na mojom CPU tak sa vobec nekruti. a ked teplota vystupi na 50 stupnov vtedy musim prstom dopomoct roztocit ventilator potom sa kruti asi tak 15 min a potom znova prestane. V minulosti mi isiel vzdy bez prestavok. Mam zakladnu dosku tipu: Intel Gigabyte GA-945GZM-S2
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: Moze sposobit virus poruchu chladica ??

Príspevok od používateľa faugusztin »

Skor mas ten chladic zniceny vekom. Kedze mas dosku s cipsetom Intel 945, tak to asi novinka nebude.

Návrat na "Hardware všeobecne"