Ahojte už som zúfalý. Potrebujem opraviť boot.ini, ale neviem ako sa k nemu dostať.
Včera som sa bavkal s programom na zmenu bootovania a zmenil som boot s 2 particie na 1 partíciu.
Mam XP na D:
Problém je v tom, že CD XP mi neponúkne opraviť systém. Ponúkne mi len inštaláciu s formátom.
Ďalší problém je ten, že zapojenie diskov je RAID0, takže bežné dosovské aplikácie sa nechytajú.
Mám z druhého XP boot.ini, kde som si upravil bootovanie. Len teraz otázka znie:
Ako nakopírovať s USB ten súbor na disk? Skúšal som aj Ultimate Boot CD aj Hirens Boot, ale ani jeden nedokázal pracovať s RAID polom.
Nejaké konštruktívne nápady?
Ďakujem.
edit: skúšal som aj Ubuntu Live CD, ale ani ten nevidí raid.
Tak som nainštaloval n C: Vistu a chcel som nastaviť cez Vista Boot Pro ponuku aj XP.
Avšak po reštarte a spustení XP mi napíše hlášku:
NTLDR chýba.
Reštartujte stlačením klávesu.
Niečo som o tom čítal. Takže jedine fixmbr alebo fixboot, ale to by som potom musel aj na viste. Keďže mi repair konzoly nejako nejdú, tak asi to je pasé...
Vyriešené. Cez Vista Boot Loader som nastavil druhý OS a následne s CD XP skopíroval na C: súbory "ntldr" "NTDETECT.COM" "BOOT.INI", teraz to funguje ako má. Na začiatku mám na výber OS ako pred tým.
Ďakujem za ochotu Attilka.