-na ochranu stačí na výstupy dat do série elektrol. kondiky
-asi to trochu pomení frekvenčnu charakteristiku,ale žiadna tragédia
stavba zosilovaca...
Re: stavba zosilovaca...
TomKocuR napísal:už len to že ho niektorí odporúčajú vypovedá o mnohom, ten integráč je sračka a s pripojenými TIP142/147 obzvlášť, hlavne ak to človek chce na hranie celého počuteľného pásma. Ja ten integráč ani nenapájam plným napätím +-35V ktoré je pre tie TIP odporúčané a už sa mi raz stalo že odišiel jeden z tranzistorov (bez zjavného dôvodu). Navyše zapojenie nemá žiadnu ochranu proti js napätiu na výstupe, čo sa môže s týmto zosilovačom stať pripojenému reproduktoru osudným (pri prerazení tranzistora púšťa tento zosilovač na výstup jednosmerné napätie, ktoré hravo pošle do kytičiek akýkoľvek reproduktor)
ten link zo zosikom som posielal kvoli tvojej otazke na to ci niesu darlingtony spinacie T... nie kvoli konkretnej scheme ... ostatok nekomentujem ..
Kondenzátor bude fungovať sčasti ako HP filter, čiže ak ten zosilovač chceš použiť do subwoofera tak to nie je to najšťastnejšie riešenie, plnohodnotná ochrana je relé s príslušným obvodom, vyjde to na okolo 130Sk (z toho stovku stojí vhodné relé ktoré musí byť schopné rozopínať relatívne veľké JS prúdy)shampoo napísal:-na ochranu stačí na výstupy dat do série elektrol. kondiky
-asi to trochu pomení frekvenčnu charakteristiku,ale žiadna tragédia
Inak to že sa TIP používajú na zosilovače viem, keďže sám mám doma uvedený zosilovač, to však nič nemení na veci, že práve TIP142 a TIP147 sú spínacie tranzistory, teda nie sú určené pre audioúčely
Spoiler: ukázať
ok.. cili tu sa moja posobnost konci .. zakladatelovi prajem uspesne zoskladanie "zosiku"
tož, uvidime ako to vsetko dopadne...
ja to vidim na vecny pribeh...
ja to vidim na vecny pribeh...
hosi mam na ponuku zosik poskladany s kd336 a kd337 2x25W 4ohm..
kolko by mohol stat? 20€? ale menej..
dal 20€ + dohoda a ja som nenasiel na googli pribliznu cenu..
je tam korekcia, proste vsetko.. mal ho na poskladanych teslach a zvuk povedal, ze je dobry, kedze to nie je ziaden IO zosik ale tranzistorak...
kolko by mohol stat? 20€? ale menej..
dal 20€ + dohoda a ja som nenasiel na googli pribliznu cenu..
je tam korekcia, proste vsetko.. mal ho na poskladanych teslach a zvuk povedal, ze je dobry, kedze to nie je ziaden IO zosik ale tranzistorak...
A na akých reprákoch to vlastne budeš počúvať? Ak sú to len nejaké "chrchlátka" tak je to v podstate jedno.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
orignal tesla ARS 9204
http://www.repromania.net/tesla/tesla-r ... s-9204.php" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.repromania.net/tesla/tesla-r ... s-9204.php" onclick="window.open(this.href);return false;