zdravim, uspesne som flashol svoju hd 4850 sonic cez atiflash (cez dos)
V tomto navode ( http://www.extrahardware.cz/files/image ... osmod1.png" onclick="window.open(this.href);return false; ) na upravu biosu bolo nastavene pre 3D napätie 1.2V, no ja tam ma max moznost vybrat 1.158V co je prilis malo a ked jednoducho tu hodnotu prepisem na 1.2V ale hociaku inu tak mi karta nejde vobec taktovat...neviete co s tym? ci sa to vobec da nejak obist
HD 4850-flash biosu
HD 4850-flash biosu
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Re: HD 4850-flash biosu
No radsej tam daj povodny BIOS, alebo si ho zalohuj na USB kluc pretoze ta to moze neskor mrziet ze si sa s tym babral. Najbespecnejsie je davat BIOS ktory poskytuje vyrobca / ak poskytuje. A este neodporucam davat BIOS zo stranky techpowerup.com. Ja som tiez tak experomentoval ako ty a nakoniec som prisiel o grafiku, ale mal som stastie ze som to opravil.
ja som si svoj povodny zalohoval 3x a ziadny iny som nedaval na akrtu iba ten povodny s upravenym napätim
-
- Pokročilý používateľ
A ten tweak som robil aj ja. Tie hodnoty tam co mas su asi odporucane a vyssie uz nedali asi ze su uz nebespecne. Ja som tiez daval na 1.200V a zmenili sa hodnoty.
btw, vies ze sa da napatie menit cez ATI tray tools ? Precitaj si tuto moju temu, je tam o tom pisane http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... =4&t=45463
btw, vies ze sa da napatie menit cez ATI tray tools ? Precitaj si tuto moju temu, je tam o tom pisane http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... =4&t=45463
no ked v tom programe klikne na help vedla BIOS voltage table tak tam psie nieco v tom zmysle ze tam su napätia ktore mozes nastavit pomocou BIOSu a nedaju sa nijak zmenit lebo su dane suciastkami na PCB a samotnym PCB, tak nehapem jakto ze na extrahardware tam nastavili 1.2V a islo im to
Skusil by som aj ati tray tool, len na viste 64bit mi to nejde
Cez aky program zistim napetie skutocne na jadre? alebo kde ho odmeram na gpu?
Skusil by som aj ati tray tool, len na viste 64bit mi to nejde
Cez aky program zistim napetie skutocne na jadre? alebo kde ho odmeram na gpu?
-
- Pokročilý používateľ
No ja som pozeral v HWmonitor Pro . Ale neviem kde este sa da, v Everest asi tazko
Alebo v RivaTuner
Alebo v RivaTuner
HWMonitor PRo mi napätie gpu neukazuje Ty mas hd gainward 4850? Skoda no, mam blby kus jadra ked na 1.158V neni stabilna ani na 715Mhz pre jadro pri crysise( taky 3d mark predje aj na 730mhz )... btw ta karta pojde co nevidiet na RMA kvoli prehrievaniu nejakje suciastky ( problem sa prejavuje od zacaitku pouzivania). Ked tam nahodim povodny bios maju nejaku sancu zistit ze som nieco menil?
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
ta tvoja karta je pravdepodobne nereferencna... cize tam cez bios asi vela neporiesis ohladom napatia
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
uz som tam hodil povodny bios len skoda ze mam taky blby kus , co som cital tak tu moju hd 4850 davali od 735Mhz vysie...