Magnet v repro a CRT

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Používateľov profilový obrázok
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Re: Magnet v repro a CRT

Príspevok od používateľa Andre »

port77 napísal:..mam center pod lcd a nerobi to s tym LCD absolutne nic...
mas magneticky odtienene repro :rolleyes: ,to nerobi nic ani s crt
Používateľov profilový obrázok
Crazy_Horse
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 09. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Crazy_Horse »

Ruzo napísal:Plne suhlasím. Pri dlhodobom pôsobení magnetu na obrazovku sa trvalo "zmagnetizuje" a ostavajú farebne fľaky.
Na odstránenie slúži funkcia DEGAUSS v menu monitorov, ktorá sa spúšťa pri každom zapnuti monitora ešte kým sa najasí ale pri velkom zmagnetovaní to nestačí.
Starí opravári televízorov používali ručný "demagnetizátor". Návod na vyrobenie môžem dodat. Náklady na výrobu len 1 až 2€.
prosim si ten navod, zaujima ma to.
Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate
ac3
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 03. Máj, 2009, 16:37

Príspevok od používateľa ac3 »

Ruzo napísal:Plne suhlasím. Pri dlhodobom pôsobení magnetu na obrazovku sa trvalo "zmagnetizuje" a ostavajú farebne fľaky.
Na odstránenie slúži funkcia DEGAUSS v menu monitorov, ktorá sa spúšťa pri každom zapnuti monitora ešte kým sa najasí ale pri velkom zmagnetovaní to nestačí.
Starí opravári televízorov používali ručný "demagnetizátor". Návod na vyrobenie môžem dodat. Náklady na výrobu len 1 až 2€.
Tak s tým návodom by si pomohol aj mne. Mám CRT Philipsk-u so zabudovanými repro a 9 rokov mi slúžila a teraz sa mi po okoch zafarbuje obrazovka a niekedy aj zhasne na 5 sekúnd. Sa tie farby objavia o bokoch a sa zväčšujú až vypadne obraz a po 5-tich sekundách nabehne a všetko O.K. Niekedy sa to zopakuje viackrát a niekedy beží bez problému. Teraz neviem či sa kazí niečo v elektronike čo odmagnetizovávalo tie repro alebo boli odmagnetizované repro a sa začína prejavovať magnet. Ktovie. Nevie niekto ako odmagnetizovať (odtieniť) repro?
ac3
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 03. Máj, 2009, 16:37

Príspevok od používateľa ac3 »

Ak by to náhodou ešte v dnešnej dobe niekoho zaujímalo tak poinformujem že som asi 10x vypol TV nie diaľkovým ale klasickým vypínačom na čo neregovala zlepšením a skúšal som aj vytiahnuť kábel z el. zástrčky ani to nepomáhalo ale v piatok som odchádzal na chalupu a zapol som TV a vytiahol som ju z lektrickej zásuvky a ked som sa vrátil v nedeľu večer tak som pichol kábel do zástrčky a TV nabehla a obrazovka je jak nová z obchodu včera kúpená. Úplný zázrak. Super.

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"