Fan na Accelero

Všetko o chladení procesorov, grafických kariet, pasí­vne chladenie, ventilátory...
Používateľov profilový obrázok
tommy1104
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 28. Apr, 2008, 14:00

Fan na Accelero

Príspevok od používateľa tommy1104 »

Nemal by vibrovať(dá sa kúpiť podložka za 50Sk, ale načo), mal by dokázať s prehľadom uchladiť aj grafiku, ako je HD4850, mal by byť tichý, rozbiehať sa už od 5V, nemal by mu vrčať motorček a mal by mať čo najmenej počuteľné ložiská. (momentálne mám 9600GT ale nebudem sa fanom zasa držať grafiky :laugh: )

Ale ešte ma láka aj Magma na 5V. :D
Nemáte nejaké testy na ten fan? Alebo niekto, kto ho tu má? Zaujímal by ma jeho prietok, hlučnosť, resp, tichosť (motorčeka, ložísk a tak), vibrácie (alebo skôr nevibrácie) a potom skúsenosť, ako ho bez regulátora zregulovať na grafiku.

Naj kandidáti teda sú:
http://www.tichepc.sk/produkt/Gelid-Silent-12-3558.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tichepc.sk/produkt/Enermax-M ... -3148.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tichepc.sk/produkt/Gelid-Win ... -3565.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Iné návrhy si tiež rád vypočujem.

A najmä by som mal otázky na ľudí, ktorí majú jeden z tých Gelidov (napíšte ktorý). Zaujímal by ma jeho prietok, hlučnosť, resp. tichosť (motorčeka, ložísk a tak), vibrácie (alebo skôr nevibrácie) a potom skúsenosť, ako ho bez regulátora zregulovať na grafiku(v prípade Gelid Silent).
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00

Re: Fan na Accelero

Príspevok od používateľa Brandoo »

Ja by som si vybral Enermax ma dobry prietok, nizku hlucnost a dobru cenu. Kazdy ventilator vibruje... a zregulovat ho mozes tymto http://www.tichepc.sk/produkt/ZALMAN-Fa ... 2-849.html
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Takže radšej kúpiť tú silikónovú podložku za 50Sk podeň?

Gelid UV môžeme v podstate vylúčiť, tým regulátorom ho aj tak nevypnem, tichý zas až tak nebude, a vyjde ma najviac. Magma+PCI regulátor vyjde síce trochu viac, ale je určite lepšia. No a manuálnu reguláciu zatiaľ neriešim, len dobré fany primerane zregulovať cez dosku a pod.

Takže Magma ako prietokový king oproti Gelid Silent. Zregulujem toho Gelida a aj Magmu cez BIOS? Ak áno, akým štýlom? Bude mať napevno otáčky, alebo sa budú prispôsobovať teplote CPU ako CPU_FAN?

Magmu v podstate poznám, takže poprosím vlastníkov Silent Gelidov o referencie. Ďakujem. :)
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

No na doske mas urcite len jeden 4-pin konektor pre ventil. - pre CPU_FAN a ten je regulovatelny cez BIOS : Q-FAN.

Ak nechces manualne tak mozes natrvalo aby tocil na 5V. http://www.tichepc.sk/produkt/Kabel-4-p ... V-741.html + toto http://www.tichepc.sk/produkt/NB-Antivi ... r-882.html
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Dosky predsa dnes vedia regulovať aj 3 pin, nie?

Gelid na 5V, nie je to trochu málo? Rozbehne sa vôbec?
(napr. Noctua P sa mi na 5V nechcela rozbehnúť)
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

No vetsina ventilatorov ak nie vsetky pracuju od 7V-12V ale konkretne neviem ti povadat. Doska vie regulovat len PWM ventilatory. Pre 3-pin musis mat potenciometer alebo ten kablik co som ti navrhol. A Neviem co spekulujes ked najlepsie je zobrat ten Zalman fan mate
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Lenže ten bude len vnútri case.

No počkať, pokiaľ viem, tak Qfan funguje aj na case fany, ale nereguluje podľa teploty CPU ako CPU PWM fan, ale na stabilne otáčky. Alebo sa mýlim?

Inak myslím, že Magma ak sa rozbehne na 5V, tak by ju ani nebolo potrebné dodatočne regulovať, nižšie už nepôjde a vyššie je to pri takom fane zbytočné.
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Este raz ti to poviem a posledny krat! Regulovatelne FANy z windowsu alebo cez BIOS su len tie ktore maju 4-pin napajanie. Ostatne klasicke 3-pin musis mat potenciometer alebo redukciu na volty.

Ber Magmu alebo s PWM http://www.tntrade.sk/enermax-uccl12-cl ... 20869.html
Durana
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Durana »

tommy104 ma pravdu, Qfan reguluje aj case fany (asi tym ze im nedava plnych 12V)
Mne tak v case bezi fan ktory by normalne siel na 1700ot/min na 1100ot/min. Viem ze to nie je idealna regulacia a neda sa s tymi otackami nijak hybat, ale urcite lepsie ako nic.
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

emPORiO napísal:No vetsina ventilatorov ak nie vsetky pracuju od 7V-12V ale konkretne neviem ti povadat.
uz som napajal hociake sunty na labolatrny zdroj a kazdy jeden sa rozbehol na 5V (tolko ukazoval analogovy a aj digitalny voltmeter)
nemali sice potrebny vietor ale rozbehli sa. Aj stare zaprasene z neznackovych zdrojov. Aj 12tkovi silentmax som mal..
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Emporio, nemáš náhodou Gigabyte dosku? Tie s tým majú problémy.

Ok, takže apropo Cluster, tie budú 2 na CPU automaticky regulované podľa teploty.

Teraz ide len o Magma vs Gelid Silent.

A nejaký dobrý a nie drahý regulátor do PCI? Ten vnútri case mi asi moc nepomôže, no ja neviem. Alebo sa to dá nejak vyviesť?
Tie veľké dopredu ako Kaze Master sú drahé a tie trochu lacnejšie vyzerajú strašne.

//a prečo sa potom Noctua P na 5V nerozbehne? Hm?
shampoo
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 21:05

Príspevok od používateľa shampoo »

Durana napísal:tommy104 ma pravdu, Qfan reguluje aj case fany (asi tym ze im nedava plnych 12V)
Mne tak v case bezi fan ktory by normalne siel na 1700ot/min na 1100ot/min. Viem ze to nie je idealna regulacia a neda sa s tymi otackami nijak hybat, ale urcite lepsie ako nic.
- je to presne tak a da sa to "došulíchat" do požadovaného rozpetia otáčok
odporom alebo diodou/každá zrazý -0,7V/
Ja blbec som si to všimol až ked som tie FANs na bedni zrazil odpormi. :wallbash:
Dokonca si možeš v Q-FAN upravit nábehovu krivku zavislosti otáčok a teploty podla seba.
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Takže v podstate je nejaký regulátor zbytočný, nie? :)
(a pre toto chcem ASUS dosku)

Nemáš náhodou Magmu? Že na aké najmenšie otáčky by som ju dostal cez dosku (na FAN1, čiže predný). Dosku budem brať asi tiež P5Q Pro, ako máš ty.
shampoo
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 21:05

Príspevok od používateľa shampoo »

- nie mám len Xilence čierne stáli 89Sk/kus
Predné 2ks 479 ot/min
Zadný 1ks /červený / 630 ot/min 91SK/kus
Rozbehnú sa bez problémov nakolko MB ich toči po zapnutí skoro na max a až
za par sekund klesnú na tie nastavené.
Počut len taký šelest ložísk takže su aj tiché /ktovie dokedy /ale zatial je to OK :dance:
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Ktoré Xilence konkrétne?

Čiže teraz tam nemáš žiadne odpory a takto si ich zreguloval doskou? To tam máš čo nastavené? :)

Návrat na "Chladiče a všetky druhy chladenia"