Vista unmute mikrofonu

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Thofan
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 05. Mar, 2009, 00:19

Vista unmute mikrofonu

Príspevok od používateľa Thofan »

Zdravim, vie mi niekto pls poradit ako na VISTE zariadim, aby som pocul to, co hovorim do mikrofonu, z reprakov? Cital som uz vela for a nikde som nenasiel pomoc. Totizto vo viste nemam moznost mikrofon "unmute". Ani po stiahnuti najnovsich ovladacov tam tu moznost stale nikde nemam. Skusal som uz vsetko. Na XP mi to trvalo 2 min. No tu som bezradny. Mam HP pavillion dv7 1199-ec. Popripade, ak by ste vedeli o nejakom virtualnom mixe alebo karaoke programe, ktory je schopny to zariadit, bol by som vdacny. Za ustretovost a skoru odpoved vopred diki.
Používateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00

Re: Vista unmute mikrofonu

Príspevok od používateľa dexman »

vôbec nevidíš mikrofón vo zvukoch alebo ti nejde zmeniť hlasitosť micu?

ak to prvé, tak choď do ovládacích panelov->zvuk->záznam->pravé tl. myši->zafajkni zobraziť vypnuté/odpojené zariadenia->mikrofón vlastnosti->úrovne->tlačidlo mute aj hlasitosť.
Thofan
Nový používateľ
Nový používateľ

Ahoj, vo zvukoch vidim aj mikrofon aj sa mi da menit jeho hlasitost. No po kliknuti na to tlacitko "mute" a naslednom potrvdeni sa nic nezmeni a Mikrofon stale nepocujem ani z reprakov, ani zo sluchatiek a to na roznych urovniach hlasitosti. Prikladam screen, pocas ktoreho som do micu hovoril, aby bolo jasne, ze funguje. Moze to byt nieco ine pls?

Edit: Po stlaceni zobrazeneho tlacitka sa mikrofon zapne/vypne. Teda ho windows registuje/neregistruje, ale stale ho nepocujem z reprakov.
dexman
Používateľ
Používateľ

aha, teda jack to asi nebude. problém bude buď v ovládačoch pre vistu alebo v zlom nastavení. v xp ti funguje bez problémov? skús hodiť screen nastavení alebo vlastností toho micu, lebo zle sa radí keď nič o tom micu nevieme.
Thofan
Nový používateľ
Nový používateľ

Pokusim sa teda poskytnut vsetky info. Mic: http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... dp=as47293" onclick="window.open(this.href);return false;
Najprv by som to chcel rozchodit aspon s tymto, inak sa jedna o nieco podobne tomuto http://www.hej.sk/audio-video/obchod/22 ... sbc-md150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Na XP mi bez problemov funguje iba ten z headsetu, druhy nie. No to nevadi, chcem spojazdnit aspon ten z headsetu. Hral som sa s nastaveniami mikrofonu aj sluchatiek/reprakov, no nic nepomohlo. Tiez si myslim, ze to bude nieco s ovladacmi na vistu, aj ked mam najnovsie. Skusil som zinstalit starsie, no to mi uz zvuk nesiel vobec. Je mozne, ze na viste na takuto moznost jednoducho zabudli? Dexman, ty si to u seba skusal a pocul si sa z reprakov?
Prikladam screen vlastnosti mikrofonu, system pise, ze zariadenie pracuje spravne. Zvuk/Zaznam/Konfiguracia (externeho mikrofonu samozrejme) ma automaticky hodi na speech recognition options. Zacinam byt zufaly...
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

To bude tym, ze takuto moznost nemas. Je to feature, nie bug. Ak chces pocut to co hovoris, tak si to zapni v aplikacii kde ju pouzivas. Neponuka takuto moznost ? Smola.
dexman
Používateľ
Používateľ

momentálne pri sebe nemám mic, ale cez víkend budem mať tak ti môžem vyskúšať. dobrý postreh bol, že v akej aplikácií to chceš použiť a nefunguje to? podľa tvojho screenu windows registruje, že do micu sa hovorí, tak by mal byť v poriadku mic aj ovládače zvukovky.
Thofan
Nový používateľ
Nový používateľ

Na XP to funguje bez aplikacie, jednoducho odstranim fajku mute microphone a pocujem sa. Z toho vyplyva, ze by som to iste chcel dosiahnut aj na viste. Nehovorim, ze to je bug. Ano, myslim, ze mic, repraky aj ovladace su v poriadku, len by som chcel vediet ako na to. Alebo teda, ako som pisal v uvodnom prispevku, uvitam kazdy navrh na aplikaciu, ktora to dokaze. Skusil som Guitar fx box, ktory bez problemov funguje na XP, no prekvapivo na viste nie. Aby som to upresnil, z reproduktorov zvuk isiel, ale velmi skresleny a nepouzitelny na rozdiel od XP, kde isiel cisto pri tych istych nastaveniach spominaneho programu. Dexman, vdaka za ochotu, pevne dufam, ze na to cez vikend prides.
dexman
Používateľ
Používateľ

a potrebuješ nejaký seriózny software na nahrávanie alebo ti ide len o to, aby si počul mic z reprákov? keď to druhé tak skús audacity.
dexman
Používateľ
Používateľ

včera som sa dostal k tomu micu a v audacity to ide. v úpravy->nastavení si treba navoliť vstupy a výstupy, potom stlačiť pri ikonke mikrofónu šípku a zvoliť 'monitorovať vstup'.
Thofan
Nový používateľ
Nový používateľ

Diki za radu, v audacity to ide, ale je tam delay asi pol sekundy (menil som aj input/output, tych moznosti tam zase tak vela nie je :-) ). Da sa to aj pri nahravani a to v nastaveniach allow software playthrough, no stale delay. Ty si tam to oneskorenie nemal? Okrem toho na XP to ide relativne cisto, no na viste skreslene. Skusal som obidva mikrofony, oba s rovnakym vysledkom. Ale aj toto je krok ktomu, aby to islo. Este dodam, ze pri jednoduchom unmute v XP tam ten delay nie je. Poznas este nejaky iny soft, v ktorom by to bolo mozne pls?
dexman
Používateľ
Používateľ

delay som mal aj ja, keď som zapol monitoring priamo v ovládačoch zvukovej karty tak tam už nebol. v tvojom prípade sa asi bavíme o integrovanej zvukovke, takže to odpadá. programov je určite dosť, skús google - vista recording sofware, niečo určite nájdeš.
Thofan
Nový používateľ
Nový používateľ

Asi to teda bude tou integrovanou zvukovkou. Kazdopadne, diki za ochotu.

Návrat na "Zvuk a PC"