Spomaleny start Visty Home Premium
Spomaleny start Visty Home Premium
Dobry mam notebook Toshiba Satellite A300D-17D, mam tam povodnu Vistu Home Premium. Problem je ked ho zapnem tak uvodna obrazovka "WELCOME" trva cca 4 min. Normalne to asii nie je, neviete co s tym? Nepomohlo preinstalovat z recovery dvdcka... Nemate niekto skusenosti s tym istym problemom?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Spomaleny start Visty Home Premium
Robilo to aj mne. Zatial som sa to rozhodol vyriesit jednoducho a razne - pouzivam Windows 7 beta. Ale zjavne je tam problem s nejakym softwarom od Toshiby, skus cez msconfig povypinat vsetky blbosti, ktore sa ti spustaju pri starte, postupne ich zapinat a zistit co je dovodom pomaleho startu.
Skus Auslogics BoostSpeed,akurat teraz sa s nim zoznamujem,ako som si precital tvoj prvy post,hned som hladal,neuveritelne co dokaze 

NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
a co v tom programiku konkretne? bo to je odnož tune upu heh 

je to podobne TuneUp u ,ale neviem,mna osobne ten TU nejak nedojal,tento mi to skor dal ten efekt co som si zelal,ale iny kraj-iny mrav,mas na vyber,otestuj ho-uvidis,a ak nebudes spokojny=uninstall 

NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
Mám notebook Toshiba U 400 a mal som ten istý problém. Vyriešil som to tak, že som skúšal vypínať rôzne "srandy" od Toshiby. Spustil som msconfig a v services som vypol SmartFaceVWatchSrv a ešte Notebook Performance Tunning. Až po vypnutí týchto dvoch vecí sa štart zrýchlil! Teraz sa Vista spustí za 55 sekúnd. Predtým to bolo 2,5 až 3 minúty a niekedy, keď som comp vypínal, tak aj to mu trvalo nesmierne dlho. Tak isto aj v startupe som povypínal nejaké veci. Zatiaľ všetko funguje a žiadnu zmenu k zlému som nepostrehol.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
AKo celkovo je hroza co tam predinstaluvaju softwaru do tych notebookov