Gigabyte GA-EP45-UD3P
Re: Gigabyte GA-EP45-UD3P
vaham medzi UD3P a DS3P, viete mi povedat pre a proti?
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
UD3P je novsia, ma lepsi OC, lepsie chladenie, UD3P vyzera lepsie, UD3P ma lepsi layout, UD3P UD3-seria(ak vies co to znamena), DS3P ma zbytocny PCIe slot navyse. Ostatne zhruba vsetko rovnake. Ale osobne ti radim ber Bistar Tpower I45 Perfekt Doska! Aj ja som chcel najprv UD3P a bol som si isty ze ju vezmem na 100Percent a takto to dopadlo.
Spoiler: ukázať
Radíš Biostar lebo si tie dve porovnal alebo iba preto lebo ju máš ty?
radsej zoberem tu UD3P, Biostar ee
- eFatal2ty
- Používateľ
Biostar sa mi zda byt celkovo lepsia, lacnejsia, ma lepsi layout, viac na nej vytiahnete v OC, krajsia, pridavne napajanie GPU co trosku zdviha vykon ak mate 2jadrovu kartu(mam to odskusane) , perfektne chkladenie a hlavne Teplotu CPU mozte sledovat priamo na doske.
ma len 1 sietovku, napajaci konektor na otrasnom mieste, UD3P ho ma ovela vyssie, OC podla Obrovho testu 590MHz, celkovo mi vychadza tato lepsia, ale su to len moje pocity, sere ma plechovanie NB s SB
- eFatal2ty
- Používateľ
OC okolo 700MHz, a jedine co je tam debilne dane je to pridavne napajanie pre GPU(to tam je ale fakt ze sprosto). Dalej nechapem co tam maju znamenat tie prepinacie CF koliky. Ziadna ina doska take nema. No ale ine je fakt ze dobre.
Osobne by som šiel do Gigabyte UD3R/P. Už len pohľad na stránky výrobcov čo to naznačí, ako sa oni o tie produkty starajú (CPU support list Biostarky je snáď len žart, posledná aktualizácia BIOS-u ešte z leta minulého roka...). Ale jasné, keď si človek odráta niektoré trocha blbšie kiksy u layoutu a slabšiu výbavu, zostane mu dobrá doska
- eFatal2ty
- Používateľ
CPU support list vravis? Je tam vacsina tych lepsich CPU. Biostar je taky dokonaly ze mu staci 1 poriadny bios a nemusi mat 20 dalsich s kopou oprav(sice by sa uz zisiel novy).
Tých lepších? Narátal som len 12 45nm čipov (podľa mňa je výborný CPU E5200 (nie je v zozname) a tiež Q9400 (nie je v zozname))...ale akokoľvek - je to jedno. Biostar je totiž dokonalý
...mňa osobne ale skôr odráža fakt, keď nejaká doska má málo aktualizácií BIOS-ov a ešte horšie keď nemá žiadne (alebo dlhú dobu žiadne nové). Znamenať to môže totiž dve veci - 1) Doska je dokonalá (nerealizovateľné) 2) na chyby sa ešte neprišlo/ chyby sa neriešia.
Ten posledný u Biostraky má tento log - "Update BIOS source code. (with Biostar logo)", teda pridané logo výrobcu
Osobne nemám nič proti Biostar doskám, ale odporúčal by som túto konkrétnu asi jedine niekomu, kto chce spraviť rekord v FSB. Nič viac...
...mňa osobne ale skôr odráža fakt, keď nejaká doska má málo aktualizácií BIOS-ov a ešte horšie keď nemá žiadne (alebo dlhú dobu žiadne nové). Znamenať to môže totiž dve veci - 1) Doska je dokonalá (nerealizovateľné) 2) na chyby sa ešte neprišlo/ chyby sa neriešia.
Ten posledný u Biostraky má tento log - "Update BIOS source code. (with Biostar logo)", teda pridané logo výrobcu
Osobne nemám nič proti Biostar doskám, ale odporúčal by som túto konkrétnu asi jedine niekomu, kto chce spraviť rekord v FSB. Nič viac...
- eFatal2ty
- Používateľ
Tak ako chcete. Mne ide perfektne som spokojny. Sice sa na nej tazsie taktuje treba sa s tym dlho hrat ale vysledok stoji za to.
tak na dvoj jadro je dobra v stvorjadre drzi rekord v pretaktovani UD3P Q9650 @ 5095Mhz s tym nic nenarobis a support je u Gigabyte niekde inde ako u Biostaru
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Fakt najlepsia doska(GA-EP45-UD3P) este s GA-EP45-UD3R
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."