hello... mam Audigy 4 ... z neviem akej priciny mi zrazu v hrach aj prehravani videa nefunguje nastavenie 5+1... proste to zreguluje na stereo aj ked mam v ovladacom panely nastavenu konfiguraciu 5+1 aj v softe od zvukovky... no proste vsetko mam ako pred tym ked to fungovalo... skusal som reinstal ovladacov aj AC3 filtra proste vsetkeho co ma napadlo ale stale nic.. uz som v koncoch... PLS ak vas nieco napada, tak napiste..... na zvukovku mam napojene Logitech 5500 ako je vidiet v popise... repraky su OK, lebo ked pustam DVD cez SPDIF tak to fajn hra a dekoduje v repro... ale ked xcem mat 5+1 prepojene na priamo cez 3*1,5 jack, tak zadne a center su ticho. Alebo ak poznate nejaku fintu co by dokazala prehravat zvuk z hier cez SPDIF ako DolbyDigital alebo DTS tak aj to napiste.....
vyzera to tak, ako by sa odpalil vystup cen/sub a rear....neviete ako by sa to dalo otestovat? nejaka utilitka co vysiela signal iba do jedneho kanalu..... THX
zvukovka funguje iba 2 nie 5.1
- lukasko
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00
zvukovka funguje iba 2 nie 5.1
CPU: AMD Ryzen 1700 // SCYTHE SCNJ-4000 Ninja 4 MB: GA-AB350-Gaming RAM: Kingston 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 HyperX@none Grafika: MSI GTX 970 GAMING 4G 1279/1140@none HDD: SSD 960 EVO NVMe M.2 250GB Samsung 850 EVO 120GB ,Samsung HD154UI 1,5TB Zvuk: Logitech Z-5500 Skrinka:[/color] NZXT S340 + Corsair CX400 Ostatne: Card reader 32in1, Logitech VX Revolution, G940, Sony Dualshock3
for sale: CPU: AMD FX 4100 3600@4300 // AC Freezer 64PRO MB: GA-970A-UD3 RAM: 2*4GB Corsair XMS3 1600MHz CL9@none Zvuk:Audigy4 > Digital I/O Modul Skrinka:Eurocase ML 5412 DVD: Optiarc AD-7203S (LabelFlash), TEAC DV-W516GC
for sale: CPU: AMD FX 4100 3600@4300 // AC Freezer 64PRO MB: GA-970A-UD3 RAM: 2*4GB Corsair XMS3 1600MHz CL9@none Zvuk:Audigy4 > Digital I/O Modul Skrinka:Eurocase ML 5412 DVD: Optiarc AD-7203S (LabelFlash), TEAC DV-W516GC
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
Re: zvukovka funguje iba 2 nie 5.1
mám ten istý problém pri 64-bit Win XP .. vyzerá to tak, že Creative doteraz nevydal nezabugované 64-bitové ovládače pre Audigy 2/4, ktoré by korektne fungovali ..
jedným z týchto bugov je, že 5.1 konfigurácia sa správa ako 2.1 pozri google/fórum creative, je tam toho strašne veľa a len málo ľuďom sa to podarilo rozbehať
jedným z týchto bugov je, že 5.1 konfigurácia sa správa ako 2.1 pozri google/fórum creative, je tam toho strašne veľa a len málo ľuďom sa to podarilo rozbehať
nic konkretne ma nenapada .... len chcem podotknut ze digital a analog su nezavysle vstupy cize to ze cez digital hraju neznamena ze analog JE ok "ale aj tak je nepravdepodobne zeby tam bol problem"
keď to hralo a zrazu prestalo a nepomáha ani reinstall kodekov, tak to bude asi ten zlý analógový výstup zo zvukovky ako si spomínal. skús si prehrať tento súbor
http://download.microsoft.com/download/ ... hannel.exe" onclick="window.open(this.href);return false;
v prípade, že chceš stále použiť anal. výstup bez toho, aby si menil zvukovku, tak by si mohol použiť v nastaveniach ffdshow v sekcii mixer 'Dolby Prologic IIx' ako výstup reproduktorov. problém je, že tá funkcia má zmysel pre stereo hudbu, na natívny surround v hrách a vo filmoch sa to rozhodne nebude chytať. ak máš funčný dig. výstup zo zvukovky tak si vo ffdshow v sekcii 'Output' zafajkni 'AC3(s/pdif encode mode)' + 'Encode only 5.1 streams' a bitrate podľa uváženia. to už bude natívne, aj keď ac-3 je stratová kompresia, ale lepšie ako nič.
pri tom real-time encodingu z digitálneho výstupu je problém, že všetku robotu bude musieť urobiť procesor, takže pri jednojadrovom procesore by som to asi neskúšal.
http://download.microsoft.com/download/ ... hannel.exe" onclick="window.open(this.href);return false;
v prípade, že chceš stále použiť anal. výstup bez toho, aby si menil zvukovku, tak by si mohol použiť v nastaveniach ffdshow v sekcii mixer 'Dolby Prologic IIx' ako výstup reproduktorov. problém je, že tá funkcia má zmysel pre stereo hudbu, na natívny surround v hrách a vo filmoch sa to rozhodne nebude chytať. ak máš funčný dig. výstup zo zvukovky tak si vo ffdshow v sekcii 'Output' zafajkni 'AC3(s/pdif encode mode)' + 'Encode only 5.1 streams' a bitrate podľa uváženia. to už bude natívne, aj keď ac-3 je stratová kompresia, ale lepšie ako nič.
pri tom real-time encodingu z digitálneho výstupu je problém, že všetku robotu bude musieť urobiť procesor, takže pri jednojadrovom procesore by som to asi neskúšal.
- zachary
- Pokročilý používateľ
k tým 64-bit ovládačom nemáte nič? pod 32-bit Win ide všetko v poriadku, v 64-bit to neviem rozbehať ani za nič .. a nie som sám bohužiaľ ..
Creative
Creative
skúšal si hacknuté drivere? možno by to pomohlo, aj keď moc tomu neverím
http://danielkawakami.blogspot.com/2008 ... 001eq.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://danielkawakami.blogspot.com/2008 ... 001eq.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- zachary
- Pokročilý používateľ
jj skúšal som aj oficiálne, aj tieto neoficiálne, na creative fóre som našiel aj novší pack..
nepomohlo .. vrátil som sa k 32-bit Win
nepomohlo .. vrátil som sa k 32-bit Win
- Ulakursall
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 22. Feb, 2008, 14:00
ja som mal tuto kartu uz som ju predal bo mam x-fi davno, a mal som ju na viste 64bitovej a islo mi 5.1 aj vo vilmoch hrach, setko pohode, drivery som jasne ze nemal z vd od karty ale najnovsie od creativu
- zachary
- Pokročilý používateľ
však jasné že som ťahal oficiálne z Creative, neskôr aj neoficiálne, ale jednoducho na XP 64-bit sa mi to nepodarilo rozbehať - takisto ako mnohým iným
Vistu som neskúšal
Vistu som neskúšal
- Ulakursall
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 22. Feb, 2008, 14:00
ja som zas xp 64 nemal