Onlive
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Onlive
Co na to poviete,nie je to az prilis sci-fi?
http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=32089&r=top
http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=32089&r=top
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Onlive
Je to prilis scifi, prakticky nemozne. Museli by vypracovat brutalnu virtualizacnu platformu, vyriesit lagy, vyriesit spracovanie vstupov a vystupov na dialku pri nizkej latencii atd atd... Ved len si spocitaj, ze pri HD obsahu pisu o potrebe 5MBit linky -> 200 userov im vytazi celu 1GBit sietovku. A len si predstav, aku budu potrebovat konektivitu, ake bude pretazenie internetu.
Nerealne, mozno tak o 30 rokov ked budu backbone a linky asi na 100 nasobku sucasnej prenosovej kapacity.
Nerealne, mozno tak o 30 rokov ked budu backbone a linky asi na 100 nasobku sucasnej prenosovej kapacity.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Zeby to bol len o*eb na investora?
Inak,ja som uz davnejsie uvazoval o podobnom virtualnom pc,kde by si primal iba obraz zo super servra,ktory by vsetko pocital..
Tu je to este komplikovanejsie v tom ze to musi pocitat dokonca hru 
Inak,ja som uz davnejsie uvazoval o podobnom virtualnom pc,kde by si primal iba obraz zo super servra,ktory by vsetko pocital..

- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Cha, cha, cha...
tak to je akurat tak mozne vo filmoch, i ked by moj spoluziak povedal, ze: "tomu ver ze to bude za chvilu realita"
. Chcem tu chvilu vidiet, respektive jaka bude dlha... 

"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Ono by to aj potrebovalo rychlejsiu pripojku,ak zoberem ze hodina nekomprimovaneho videa v rozliseni 1280*720 by mala 150GB,tak mi to realne vychadza na necelych 43 MB/s a to je myslim ze tiez hlupost 

s pozdravom, crux.
preco nie, u nas mame telku cez net pomaly cele mesto a fici to vyborne, stara sa o to regionalny provider, ja si myslim ze toto by tiez mohlo fungovat ak sa najdu peniaze
To by najprv slovensko muselo troška pokročiť čo sa týka konektivity netu, a hlavne sa vykašlať na super akcie T-komunistov 

.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Iste. Superpocitac v kazdom okrese, nie ? Zobud sa...avixe napísal:preco nie, u nas mame telku cez net pomaly cele mesto a fici to vyborne, stara sa o to regionalny provider, ja si myslim ze toto by tiez mohlo fungovat ak sa najdu peniaze
- Kasp33r
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
chlapci maju problem zaviest optiku do velkych miest , samozrejme myslím slovensko , takže aj keby , takže u nás to neni reálne , btw neviem si predstaviť ako to vôbec chú spraviť , treba na to neskutočný výkon ....
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
tu je nieco podobne
http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=33493&r=top" onclick="window.open(this.href);return false;
http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=33493&r=top" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kasp33r
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
Hodnotná informácia r.br.b.class napísal:tu je nieco podobne

Je fajn, keď rozprávajú že mne postačí slabý komp, alebo len TV ku hraniu. (nebudem sa teraz zaoberať dátovým tokom) Skúsme sa ale zamyslieť nad výpočtovým výkonom procesorových jednotiek, grafických procesorov, pamäťovou kapacitou a objemom HDD-ov na tom super serveri. Nepredpokladám, že bude na výber len jedna hra, že sa desiatky (stovky)tisíc prihlásených začnú hrať v jednom zlomku sekundy, tiež predpokladám, že nebudú robiť save a load v tej istej chvíli, tak mi z toho vychádza, že bude musieť byť vytváraná virt realita pre každého jedného účastníka. Keby aj vygenerovali celú hraciu krajinu (ako napríklad v Oblivion, Gothic) kde boli krajiny kontinuálne a potom pre každého prihláseného použili len virt kameru, tak by to nefungovalo, pretože každý jeden bude individuálne stretávať NPC, reagovať na ne (a NPC na neho). Aj v MMORPG pri spoločných akciách je pre danú skupinu generovaná extra krajina, aby sa predišlo nežiadúcim interakciám. V takomto systéme by musel server generovať krajinu a NPC pre každého jedného zvlášť. Pri dnešných hrách to hardware-ovo slušne vybavené kompy zvládnu tak-tak. Teraz si predstavme 100 tisíc hráčov napichnutých na jeden server. Ak sú moje predpoklady o individuálnom výpočte správne, potom bude musieť server simulovať výkon 100 tisíc VGA a CPU. Informácie v RAM by CPU (a prípadne aj VGA) mohli teoreticky využívať simultánne( počítajme 1Gb informácií na hru, pri ponuke 10 hier je to 10 GB RAM priestoru a to si ešte viem predstaviť). Kde ale získať takýto gigantický výpočtový výkon. Počul som čosi o Cray počítačoch, ale tie sú tak drahé, že si ich môžu dovoliť len najbohatšie štáty a na vedecké výpočty na nich sú vytvorené poradovníky. Kde je pravda?
Nápad pekný. Ten kto kúpil akcie firmy na začiatku za pár centov ich predá za xy dolárov, a o chvíľu na to firma skrachuje, lebo sa príde na to, že to prakticky možné nie je...zrejme je to nadčasové...
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
za necely mesiac 17.6.2010 to maju spustit..som zvedavy