Caute,
mam problem so startom PC. (E2180 asus p5kpl-AM )
povodna doska gigabate p35 ds3 vcera prestala sluzit, tak som dnes kupil tu asus ... (potvrdena vadna doska v servise)
po zapojeni sa iba rozsvieti power led... vetraky po stlaceni power resp reset sa nepohnu..
any idea? :\
edit: prehodil som napajacie kable na staru dosku (bez cpu bez vsetkeho)
zapol som a vetrak na zdroji sa rozbehol .... lenze ta doska je vadna....preco to nejde na tej asus ? :|
dik moc za rady
po zapnuti PC nestartuje
Re: po zapnuti PC nestartuje
3hodiny sa tu stym param...
to co je toto za podraz od asusu ?!
vid obrazok...
pomylil som sa a zapajam tie drobne kable do tej ciernej "sady" nie do tej modrej vlavo .... nie nad popisku(pled pwrbtn..)
a zrazu PC nastartuje...ale vpredu ledka na PC uz zrazu nesvieti..
tak ktora sada je ta spravna ? modra ci cierna? ci to spravil asus tak ze ak nefunguje modra mam skusit ciernu ?
ale nie vazne...urcite to ma daku logiku ale preco je to znacenie take zmatocne ?!
to co je toto za podraz od asusu ?!
vid obrazok...
pomylil som sa a zapajam tie drobne kable do tej ciernej "sady" nie do tej modrej vlavo .... nie nad popisku(pled pwrbtn..)
a zrazu PC nastartuje...ale vpredu ledka na PC uz zrazu nesvieti..
tak ktora sada je ta spravna ? modra ci cierna? ci to spravil asus tak ze ak nefunguje modra mam skusit ciernu ?
ale nie vazne...urcite to ma daku logiku ale preco je to znacenie take zmatocne ?!
Naposledy upravil/-a marek1212 v So 04. Apr, 2009, 15:40, upravené celkom 2 krát.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Dali ti ku tej ASUS aj manual? ak nie stiahni si zo stranky ASUS. Mas tam presne popisane kde co zapojit (nemas tam vsetko zapojene).
- Ak mas vsetko prislusenstvo tak si dostal aj taky nadstavec na tie piny (pre ulahcenie zapajania tych kablikov)
- skontroluj vsetky kable napajania (MB, CPU, HDD + SATA kabel, pripadne pridavne napajanie grafiky a CPU chladic zapoj tam do 4-pin na doske)
- Pri instalacii dosky si davaj pozor aby si ju neposkodil. To znamena zbavit sa statickej elektriny a nedotahovat srouby na doske co to da
Skus nieco poskusat a napis + viac info poskytni
- Ak mas vsetko prislusenstvo tak si dostal aj taky nadstavec na tie piny (pre ulahcenie zapajania tych kablikov)
- skontroluj vsetky kable napajania (MB, CPU, HDD + SATA kabel, pripadne pridavne napajanie grafiky a CPU chladic zapoj tam do 4-pin na doske)
- Pri instalacii dosky si davaj pozor aby si ju neposkodil. To znamena zbavit sa statickej elektriny a nedotahovat srouby na doske co to da
Skus nieco poskusat a napis + viac info poskytni
sorry...asi som sa nevyjadril dost jasne...
uz to funguje..
cely problem bol v tom ze tie kabliky od case (HDD LED, power LED, power button)
treba zapajat NIE do tej modrej sady (co je dost intuitivne podla popisu pod tou modrou sadou....)
ale treba do tej sady napravo od modrej...tam kde na obrazku uz je zopar kablikov zapojenych...samozrejme ze na obrazku este nie su zapojene vsetky ale to nevadi..len pre ilutstraciu
ano manual mam,...tam je ta cast kam treba kabliky vsuvat oznacena kruzkom lenze to clovek prehliadne ze su tam dva a oznaceny kruzkom je ten napravoo....
mna zaujima PRECO SU POPISKY (HDD LED , POWER LED, POWER BTN....etc...) pod modrou sadou ?
netusim k comu sluzi a ani nemam chut to zistovat..ale je to MATUCE OZNACENIE
uz to funguje..
cely problem bol v tom ze tie kabliky od case (HDD LED, power LED, power button)
treba zapajat NIE do tej modrej sady (co je dost intuitivne podla popisu pod tou modrou sadou....)
ale treba do tej sady napravo od modrej...tam kde na obrazku uz je zopar kablikov zapojenych...samozrejme ze na obrazku este nie su zapojene vsetky ale to nevadi..len pre ilutstraciu
ano manual mam,...tam je ta cast kam treba kabliky vsuvat oznacena kruzkom lenze to clovek prehliadne ze su tam dva a oznaceny kruzkom je ten napravoo....
mna zaujima PRECO SU POPISKY (HDD LED , POWER LED, POWER BTN....etc...) pod modrou sadou ?
netusim k comu sluzi a ani nemam chut to zistovat..ale je to MATUCE OZNACENIE
-
- Pokročilý používateľ
No ve to mas tam jasne napisane ze tie modro oznacene su pre USB asi aj citacka pam. kariet sa tam zapaja a ta cierno oznacena je pre POWER, RESET, HDD... len sa im to tam nezmestilo tak to dali na bok. Keby si pouzil ten nadstavec tak by to sedelo len na tom urcenom mieste.
ako myslis jasne oznacene ? pripominam ze ten cerveny kruh so sipkou je mojej vyroby
ved ten popisok je tesne pod modrym blokom,presne takto to je v gigabate doskach a znamenalo by to ozacenie pre modry blok...
ja tam teda nevidim ziadnu asociaciu popisiek s ciernym blokom...
vysvetli prosim..
ved ten popisok je tesne pod modrym blokom,presne takto to je v gigabate doskach a znamenalo by to ozacenie pre modry blok...
ja tam teda nevidim ziadnu asociaciu popisiek s ciernym blokom...
vysvetli prosim..
-
- Pokročilý používateľ
Co na tom nechapes? na vsetkych doskach (aspon u ASUS viem ze su vzdy 2x sady pinov pre USB a jedno pre predny panel). V prislusenstve mas nadstavec na ktorom mas napisane kde co zapojit a to pasuje len tam kde to ma byt a neda sa pomylit.
Este nieco?
Este nieco?
Ešte som nevidel dosku, kde by si mal presne pod každým jednym konektorom popis... Kladie sa dôraz na osadnie konektorov aby to vyhovovalo všeobecne a až potom je na rade popis. Ak si to nevedel zapojiť, stačilo otvoriť manuál.
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
beriem vas pohlad na vec, ked uz clovek ma stym skusenosti ze takto situacia moze nastat tak si da pozor...
zasadny problem vidim v tom oznaceni, preco je vedla ? bezneho uzivatela to len a len pomyli..
ja nepotrebujem aby kazdy konektor mal pod sebou popisku, absolutne...naco ? vsak je to v manualy...
ale ked tam ta popiska uz JE ,tak nech je aspon spravne.Kludne tam mohli dat nejaku znacku ze to patri ku konektoru vedla alebo ho tam nemali dat vobec a zbytocne nemylit ludi. Takto je ten popisok jednoznacne spajany s modrym blokom.
Vy si tiez citate manual ked kupite dvd player s tromi tlacitkami ? Vsak to tlacitko play znamena vlastne stop...len sa im to tam nezmestilo tak to dali vedla.... vsak pohoda nie ? mas manual precitaj si
zasadny problem vidim v tom oznaceni, preco je vedla ? bezneho uzivatela to len a len pomyli..
ja nepotrebujem aby kazdy konektor mal pod sebou popisku, absolutne...naco ? vsak je to v manualy...
ale ked tam ta popiska uz JE ,tak nech je aspon spravne.Kludne tam mohli dat nejaku znacku ze to patri ku konektoru vedla alebo ho tam nemali dat vobec a zbytocne nemylit ludi. Takto je ten popisok jednoznacne spajany s modrym blokom.
Vy si tiez citate manual ked kupite dvd player s tromi tlacitkami ? Vsak to tlacitko play znamena vlastne stop...len sa im to tam nezmestilo tak to dali vedla.... vsak pohoda nie ? mas manual precitaj si
Uviedol si dosť zlé prirovnanie, je pravda, že popisok je nepresne, ale je.. Manál pri DVD neotváram, ale pri takom komponente ako je MB, som si ho napríklad ja celý prečítal a zistil som vecí o ktorých om ani netušil.
A inak o pár cm naľavo máš ten istý modrý blok pod ktorým je USB, ani tie farby niesú na parádu.
Ale hlavné je, že sa to už vyriešilo a všetko funguje ako má. Keby si videl popisky na mojej doske, tak by si pravdepodobne len málo veci zapojil správne.
A inak o pár cm naľavo máš ten istý modrý blok pod ktorým je USB, ani tie farby niesú na parádu.
Ale hlavné je, že sa to už vyriešilo a všetko funguje ako má. Keby si videl popisky na mojej doske, tak by si pravdepodobne len málo veci zapojil správne.
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať