napichnuty pc?
napichnuty pc?
ahojte,
mam taky problem. Pravdepodobne sa mi niekto dostal do mojho pc. Zrazu sa mi zmenilo heslo na icq, to ma az tak netrapi, to asi dokaze kazdy buk...
Ale zmenilo sa mi aj heslo na RS ucet. Hesla som mal rozdielne a dost zlozite, velke, male pismena, cisla. V pc ich nemam napisane, nemam wifi siet, pripajam sa na internet cez kabel. Mozno to nic neznamena a zbytocne sa bojim, ale cez pc sa prihlasuje aj na internet banking. Mam urobit nejake opatrenia? Co by mohlo pomoct?
mam taky problem. Pravdepodobne sa mi niekto dostal do mojho pc. Zrazu sa mi zmenilo heslo na icq, to ma az tak netrapi, to asi dokaze kazdy buk...
Ale zmenilo sa mi aj heslo na RS ucet. Hesla som mal rozdielne a dost zlozite, velke, male pismena, cisla. V pc ich nemam napisane, nemam wifi siet, pripajam sa na internet cez kabel. Mozno to nic neznamena a zbytocne sa bojim, ale cez pc sa prihlasuje aj na internet banking. Mam urobit nejake opatrenia? Co by mohlo pomoct?
SONY Vaio T13 + PLEXTOR M5Pro 128GB
Re: napichnuty pc?
heh, keď pominiem fakt že heslo na RS si môže zistiť každý len z koláčiku tak by som určite nahodil firewall vo veľmi striktnom móde, tzn že sa na net nedostane nič (ešte raz, nič!) nechať to pustené deň/dva, ak je to keylogger tak tam sa určuje periodita posielania súborov (polhodinka, hodinka atp). Takže ak tam je keylogger tak ti isto niečo skočí. Potom samozrejme scan všetkými dostupnými produktami na ktoré si spomenieš atď.
Keď to bude keylogger, tak potom zas budeš riešiť iný problém, komu rozbiť hubu prípadne môžeš podať trestné oznámenie na dotyčného.
Keď to bude keylogger, tak potom zas budeš riešiť iný problém, komu rozbiť hubu prípadne môžeš podať trestné oznámenie na dotyčného.
.
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
mal si na RS účte zapnutý security lock ? ak nie, nie je problém zistiť a zmeniť tvoje heslo ..
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
tak buď niekto vie aj tvoje heslo na mail (kam ti posielajú security releease code), alebo ti ho musel bloknúť/zminiť heslo priamo RS
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Ako povedal snake, precistit riadne PC. Nic ine ti nepozmoze. Ale uz mas aj tak v cudu ICQ a RS no a ak sa prihlasuje na Internet Banking tak to je uz co povedat.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
jedno stastie, ze ib ma este Grid kartu..
^^ opatrnost nadovsetko
niekedy sa mi nad tym az rozum pozastavi, coho su ludia schopny..
predpokladam ze nebola hodena ako pozadie pracovnej plochy, ako si sa k nej teda dostal ? pojmy sukromie a dovera zakaznika ti nieco hovoria ? : )Snake napísal:vieš koľkokrát nám prišiel na servis PC kde bola oskenovaná grid karta?
a tebe pojem "odzálohujte mi tieto a tieto súbory z týchto a týchto priečinkov" niečo hovori?
.
no vporiadku ale to sa da aj bez toho aby si dany subor otvoril.
kontrola spravnosti kopirovania - crc kody
kontrola spravnosti kopirovania - crc kody
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
marek, a podla teba clovek, ktory si oskenuje grid kartu nazve subor ako ? Na 99% si mozes byt isty, ze je to subor na ploche s nazvom GRID karta.jpg.
Overiť obsah systému sa dá jednoducho. Pošleš sem log z UPM a RootRepeal.