zmena mena pouzivatela pod windows xp home (UserAccountName)

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
gilrp

zmena mena pouzivatela pod windows xp home (UserAccountName)

Príspevok od používateľa gilrp »

cavte, potrebujem radu. dajme tomu, ze mam uz vytvorene v pc aktualne a aktivne (ako administrator) uzivatelske konto pod nazvom "PouzivatelStary" a chcem v celom systeme kompletne tento nazov zmenit na "NewUser". mam nainstalovany windows xp home edition. samozrejme som si zmenil meno cez control panel > user accounts, to zmenilo meno, ktore sa zobrazuje pri logovani a v start ponuke. tak isto som si zmenil nazov pc v my computer > properties > [tab] computer name > advanced co mi zmenilo nazov pc v sieti. dalej som cez registri zmenil aj hlasku, ktora sa zobrazuje v my computer > properties pod registered to:. to je vsetko ok.

problem mam ale s tym, ze neviem prist na sposob ako zmenim nazov zlozky, ktora je v documents & settings (dalej len ako D&S). aj po hore uvedenych zmenach mam v D&S stale zlozku "PouzivatelStary". viem, ze jednoduchym prepisanim z "PouzivatelStary" na "NewUser" by sa to vyriesilo, ale mozne to nie je nakolko zlozka je systemova (sytem to tak ci tak nepovoli) a tak isto kompletne vsetok software, ktory mam nainstalovany ma v tejto zlozke "PouzivatelStary" svoje subory, konfiguracne subory a pod., ktore su nutne a nemozem o ne prist. pod windows xp pro je to jednoduche spravt cez napriklad [lusrmgr.msc], kde sa jednoducho renamne user a system sa o ostatne po restarte postara (zmeni nazov zlozky v D&S, spravi potrebne upravy v registroch). no vo windows xp home edition neviem a preto prosim niekoho znaleho ci sa z niecim podobnym nestretol a nevie poradit.

sposob nieco ako vytvorit nove konto, prekopirovat data a podobne nie, potrebujem iba jednoducho aby vsetko ostalo zachovane ako je a zlozka v D&S sa premenovala z "PouzivatelStary" na "NewUser". nasiel som nieco o start > run > "control userpasswords2" co je nieco ako konzola pouzivatelov pod windows xp home, ale nemozem riskovat nasledky a moc som o tom nenasiel v tejto spojitosti no premenovat pouzivatelske konto sa tam da.

za rady o ktorych este neviem - dakujem.

Návrat na "Operačné Systémy"