Zlepsenie kvality zvuku
- upir102
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2008, 14:00
Zlepsenie kvality zvuku
Cafte dalo by sa dako softverovo zlepsit kvalita?napr life setu
ked ano aky je na to program..................a taka otazka ked pesnicku prekonvertujem, birate z 128kb/s na 320 zvysi sa kvalita?
ked ano aky je na to program..................a taka otazka ked pesnicku prekonvertujem, birate z 128kb/s na 320 zvysi sa kvalita?
Re: Zlepsenie kvality zvuku
konverziou z 128 na 320 nedosiahneš nič, iba zväčšenie súboru. tie stratené bity sa už naspať nedajú pričarovať.
Poviem ti to tak, ako kedysi mne kamos - zoberes psa, odrezes z neho chvost a ten si nechas. Ako potom z toho chvosta chces vyrobit psa? Hm?
K veci - MP3 je stratova kompresia, co raz odrezes je prec...
K veci - MP3 je stratova kompresia, co raz odrezes je prec...
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!
ale furt je veľa ľudí čo z neznámych príčin konvertujú z 96kbit na 320...
Spoiler: ukázať
- upir102
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2008, 14:00
aha no dikes za vysvetlenie
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
tak to už je ine kafeTomKocuR napísal:ale furt je veľa ľudí čo z neznámych príčin konvertujú z 96kbit na 320...
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
pricina je znama. Bohuzial sialenstvo je neliecitelneTomKocuR napísal:ale furt je veľa ľudí čo z neznámych príčin konvertujú z 96kbit na 320...
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
jj,proste warez
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- shiro
- Pokročilý používateľ
toto nema z warezom nic, ale ludia co si myslia, ze ked z 96kb mp3jky spavia 320kb, tak ze niekto tam chybajuce data dopise
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
to mi je jasne,no myslel som,ze pod tou pricinou myslis warez(upload)
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
Tak ja pouzivam na hudbu Winamp. Prepnem na 24Bit a Ekvalizer nastavim na Rock taky cistucky zvuk potom ze az. A ak mas podporu zvukovky aby kazdy zvuk prehravala v 44KHZ/48KHz a 320KBPS tak to je este lepsie samozrejme v 24Bit
Si zabil teraz s tým ekvalizérom... Ty nemaš ani tucha čo je čistý zvuk očividne.eFatal2ty napísal:Prepnem na 24Bit a Ekvalizer nastavim na Rock taky cistucky zvuk potom ze az.
Pre mňa je predstavou čistého zvuku rozhodne prehrávač bez ekvalizéra, a nie winamp, ale foobar, ak si potrpíš na čísla tak si kľudne môžeš nastaviť 32bit/96kHz resampler v ultra mode (1,5GHz AthlonXP nestíha), nič moc ti to ale podľa mňa neprinesie...
a nie 320kbit empetrosky, ale flac
- shiro
- Pokročilý používateľ
pravda, pravda...prehnat stratovu mp3jku ekvalizerom a upsamplerom na 24bit a este sa vytesovat...no lol...
chalan asi mysli, ze ked pocuje viac vysok cez ekvalizer, ze je to ciste...lol...to je jak tuning trabanta. Mozes na neho navesat hocijake cacky, karoseria a motor ostanu navzdy srackove.
chalan asi mysli, ze ked pocuje viac vysok cez ekvalizer, ze je to ciste...lol...to je jak tuning trabanta. Mozes na neho navesat hocijake cacky, karoseria a motor ostanu navzdy srackove.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
a páni ako vy viete ako je daný hudobný súbor ekvalizovný pred masteringom? alebo ako on má robenú výhybku na sústave že chce viac počuť tie a tie tóny? Pravda, nijak, EQ neni len tak pre srandu, čistý zvuk dnes už neexistuje, existuje len keď ho počúvame na koncerte (a aj tam je dokonca ekvalizovaný, pozrite si ako sú napriklad robené gitarové ekvalizácie), tracky na vinyloch majú napríklad znížené nízke frekvencie, takže sa dodatočne musia ekvalizovať (je to kvôli kapacite).
Takže to že autor skladby nemôže vtesnať celé svoje dielo tak ako ho chcel dodať na médium, musí sa zrezať, takže potom finálna (zrezaná) skladba má podľa vás čistý zvuk? Podla mňa nie. Taktiež veľa závisí aj od ampu, že ako je robený, v dnešnej dobe keď všetko je zo sračkových polovodičov sa neni veru čomu čudovať, normálny zvuk z toho nevyjde, duplom z tých zvukoviek čo sa dnes predávajú.Čo sa týka toho upsamplingu, blbosť, s tým súhlasím. Rovnako ako súhlasím s tým, že MP3 je hnus.
Takže to že autor skladby nemôže vtesnať celé svoje dielo tak ako ho chcel dodať na médium, musí sa zrezať, takže potom finálna (zrezaná) skladba má podľa vás čistý zvuk? Podla mňa nie. Taktiež veľa závisí aj od ampu, že ako je robený, v dnešnej dobe keď všetko je zo sračkových polovodičov sa neni veru čomu čudovať, normálny zvuk z toho nevyjde, duplom z tých zvukoviek čo sa dnes predávajú.Čo sa týka toho upsamplingu, blbosť, s tým súhlasím. Rovnako ako súhlasím s tým, že MP3 je hnus.
.
zaléží veľa od nahrávacieho štúdia a zvukového inžiniera. v prípade, že sú obe 'položky' normálne, tak výsledný zvuk bude na úrovní. nejde o čistý zvuk, ide o to, že babrať sa s EQ za účelom 'zlepšenia' zvuku je maximálna hovädina a mäsiareň (mám na mysli situáciu, keď si ľudia menia EQ podľa žánru pesničiek alebo aby im viac sedel zvuk reprákov/slúchadiel). EQ pre playback má zmysel používať len na korekciu akustiky miestnosti, aj to musí byť systém na úrovni ako audyssey a pod, do ktorých sa vrazili tažké milióny a sú z veľkej časti automatizované aj s dodaným mikrofónom. nie že dežko si pomyslí, že stredy sa mu zdajú potlačené tak si vo winampe capne +5dB
samozrejme, veľa závisí od komponentov ako si písal. zosilovače čo neskresľujú pri väščích hlasitostiach sú mrtne drahé, to isté platí pre repráky čo hrajú neutrálne, bez zafarbenia. tj všetky drevené reproboxy sú z kola von. na druhej strane DAC na úrovni sa dá kúpiť za rozumné peniaze, tam netreba bezhlavo vrážať peniaze.
samozrejme, veľa závisí od komponentov ako si písal. zosilovače čo neskresľujú pri väščích hlasitostiach sú mrtne drahé, to isté platí pre repráky čo hrajú neutrálne, bez zafarbenia. tj všetky drevené reproboxy sú z kola von. na druhej strane DAC na úrovni sa dá kúpiť za rozumné peniaze, tam netreba bezhlavo vrážať peniaze.