Otvoreny case alebo zatvoreny?
- Mirdis
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Otvoreny case alebo zatvoreny?
Chcel by som sa vas opytat ci je lespsie mat otvoreny case alebo zatvoreny?Nebude sa velmi prasit na komponenty?dik za nazory
No ja by som case nenechaval otvorenu minimalne z 2 dovodov. 1. prave ten prach ktory si spomenul a za 2. hluk, zatvorena bedna tlmi hluk a tym padom je celkovo tichsie.
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
na 97% je lepsie ju mat zavretu, pri standardnej verzii mas potom lepsi prietok vzduchu, menej sa ti prasi, menej hluku
na 3% (pri zvlastnych konstrukciach) ako pri mojej fanless je lepsie mat skrinu otvorenu, alebo ak mas nejako "nestandardne" vyriesene prudenie vzduchu a pod.
T.
na 3% (pri zvlastnych konstrukciach) ako pri mojej fanless je lepsie mat skrinu otvorenu, alebo ak mas nejako "nestandardne" vyriesene prudenie vzduchu a pod.
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
ja vam budem oponovat - podla mna nikdy nespravite vetrakmi taky dobry prietok ako otvorenou bocnicou
ak je fakt dobre vetrana je rozdiel asi nepatrny, v stary kompe som mal len vetrak v zdroji a k tomu jeden v case, otvorenie bocnice mi schladilo procak o jednu patinu
ak je fakt dobre vetrana je rozdiel asi nepatrny, v stary kompe som mal len vetrak v zdroji a k tomu jeden v case, otvorenie bocnice mi schladilo procak o jednu patinu
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
vyslovene zalezi kus od kusa, ak mas vzadu pridavne ventilatory je lepsie asi nechat zavrate.
Otvorenim skrinky mozno ziskas na ochladeni CPU ale zase sa tym obecne zhorsi chladenie diskou a pridavnich kariet a podobne.. treba to len vyskusat....
Otvorenim skrinky mozno ziskas na ochladeni CPU ale zase sa tym obecne zhorsi chladenie diskou a pridavnich kariet a podobne.. treba to len vyskusat....
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
no tak ja to mam takto z vlasnej skusenosti. Ja mam case stale otvorenu z toho dovodu, ze horuci vzduch z Gk mi akurat vyfukuje von z PC kdezdo by som ho mal v case, dalej CPU je lepsie chladeny, ked je case zavreta a spraveny windtunel. Mozno sa to nezda, ale ked je case otvorena, tak aj tak je tam turbolencia a CPU aj tak nasava ciastocne svoj zohriaty vzduch. Ja mam na mojej skrinke vsetky pozicie na vetraky obsadene, a ked zavrem skrinku, tak sa mi teplota CPU aj GK zvisi o 5° a pri zatazi aj o 10°
Takze asi tak...
Ja ju mam otvorenu...
Takze asi tak...
Ja ju mam otvorenu...
Spoiler: ukázať
ja mam starsi typ skrinky (klikni do popisu ...) a mam ju cely cas otvorenu, pretoze na boku nemam diery a vzadu len jeden fan, takze preto ... ale ten prach mi vadi
Teraz idem robit mod, kupim plexi a na bok dam dva vetraky, do predu jeden, zadok prerobim na dva, a este navrch jeden kvoli lepsej cirkulacii, a potom si skrinku veselo zavrem a nebude tam ani "n" prachu ... :o
Teraz idem robit mod, kupim plexi a na bok dam dva vetraky, do predu jeden, zadok prerobim na dva, a este navrch jeden kvoli lepsej cirkulacii, a potom si skrinku veselo zavrem a nebude tam ani "n" prachu ... :o
No ja si myslim, ze niet nad dobre riesenu zatvorenu skrinku a par vetrakov...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!
- PeqpeK
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 23. Mar, 2005, 20:00
zabudli ste na jednu velku nevyhodu otvorenych case (z vlastnej skusenosti)
mam v case UV neon a nejake tie vetraky podsvetlene a mucham sa nejako zapacil ten neon...ked zhasnem svetlo tak v momente su vsetky nacapene na neone, a sem tam zapocujem vrrrr a mucha je vo ventilatore len obcas ma stve ze mam vedla kompu mrtve muchy alebo kridla a tak...
OT: musim si to frisken zavret lebo vcera mi tam behla taka velka masarka a okukala cely komp zblizka :disgust: len bocnica je jaksik derava lebo chystam mod...
mam v case UV neon a nejake tie vetraky podsvetlene a mucham sa nejako zapacil ten neon...ked zhasnem svetlo tak v momente su vsetky nacapene na neone, a sem tam zapocujem vrrrr a mucha je vo ventilatore len obcas ma stve ze mam vedla kompu mrtve muchy alebo kridla a tak...
OT: musim si to frisken zavret lebo vcera mi tam behla taka velka masarka a okukala cely komp zblizka :disgust: len bocnica je jaksik derava lebo chystam mod...
P5N-E SLI, E6400@3GHz 1,3V, 2x2GB DDR2, GTS250 1GB, BlueStormII 500, case, ventilatory, spina a ine drobnosti