Problem asi s HDD WD640AAKS
Problem asi s HDD WD640AAKS
Zdravim mam nasledovny problem.
kupil som novy PC je tam disk WD 640AAKS. dam instalovat legalnu vistu a ked pride k vyberu disku kam to mam nainstalovat tak mi nezobrazi ziaden disk ako keby tam nebol. zapojene by malo byt vsetko dobre, lebo mi to v obchode skladali.
Vista mi este pise ze by chcela nainstalovat nejake ovladace disku ale aj tak ziadne nenajde.
Neviete kde moze byt problem?
Dakujem
kupil som novy PC je tam disk WD 640AAKS. dam instalovat legalnu vistu a ked pride k vyberu disku kam to mam nainstalovat tak mi nezobrazi ziaden disk ako keby tam nebol. zapojene by malo byt vsetko dobre, lebo mi to v obchode skladali.
Vista mi este pise ze by chcela nainstalovat nejake ovladace disku ale aj tak ziadne nenajde.
Neviete kde moze byt problem?
Dakujem
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Problem asi s HDD WD640AAKS
Prepni si v BIOS-e rezim disku na druhu moznost z AHCI/IDE.
Tiez by som skontroloval lebo aj v obchode mohli urobit chybu zapojenie ...
PC (Fun, Work, Learning): ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, AMD Ryzen 5 7600, Kingston FURY 16GB KIT DDR5 6000MHz CL40 Beast Black, Gigabyte RTX3060Ti Eagle, WD Black SN770 NVMe 1 TB, ADATA XPG CORE REACTOR II 850 W, Fractal Design Pop XL Silent Black Solid, DeepCool AK620 Zero Dark
Laptop (Work): Apple Macbook Pro 14, M1 Pro, RAM 32GB, SSD 512GB
///Audio///
Laptop (Work): Apple Macbook Pro 14, M1 Pro, RAM 32GB, SSD 512GB
///Audio///
Spoiler: ukázať
vyriesilo sa to ten HDD nebol naformatovany a ked som to sprail tak uz mi ho naslo
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
To by malo aj tak hu ukazat pred instalaciou Visty. Aj ked by bolo na nom nieco alebo keby nebola vytvorena particia...
Na mojom novom HDD som len vytvoril particiu a uz islo vsetko
Na mojom novom HDD som len vytvoril particiu a uz islo vsetko
no ale nebolo to tam. tak som dal instalovat xp a ten to naformatoval a uz potom ho nasla aj vista
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
To uz si si mohol dat radsej testovaci Win 7 ako hlistu.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
NEchcem otvárať nový topic,
chcem sa opýtať ohladne HDD,mám an doske 6 SATA konektorov je jedno do ktorého dám primárny a secundarny HDD?...
Myslím to tak že je možne zapojiť HDD určený na Data do Sata 4 a HDD kde je OS pichnuť do Sata 6 ?
ďakujem
...
ďakujuem za radu :o)
chcem sa opýtať ohladne HDD,mám an doske 6 SATA konektorov je jedno do ktorého dám primárny a secundarny HDD?...
Myslím to tak že je možne zapojiť HDD určený na Data do Sata 4 a HDD kde je OS pichnuť do Sata 6 ?
ďakujem
...
ďakujuem za radu :o)
Naposledy upravil/-a KnooX v Št 23. Apr, 2009, 10:36, upravené celkom 1 krát.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ano je to jedno. U novsich dosiek (rozumej minimalne posledne 2 roky) sa v BIOS-e okrem poradia bootvania typu HDD,CD,disketa vybera aj poradie diskov. Takze si nastavis ten spravny ako prvy na bootovanie.
tebe sú možno dáta ukradnuté, ale jemu niegammaray napísal:To uz si si mohol dat radsej testovaci Win 7 ako hlistu.
.