dlhodobé používanie nestabilne nataktovaného CPU
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
dlhodobé používanie nestabilne nataktovaného CPU
Co sa stane s dlhodobym pouzivanim nestabilne nataktovaneho CPU, ktory sa neprehrieva (je v optime len je nestabilny)? ...chcem len jednoduchu odpoved!
EDIT Bikermotyl : zmena názvu do zrozumiteľna
EDIT Bikermotyl : zmena názvu do zrozumiteľna
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Jednoducha otazka
Pada, obcas sa kvoli tomu zapisu blbosti do suborov, co moze vies k neopravitelnym chybam aplikacii/OS kvoli poskodeniu roznych datovych ci konfiguracnych suborov.
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
nuž, čo si si myslel, CPU nie je jediná vec v pc, čo niečo robí
naozaj, radšej neprevádzkuj nestabilné cpu, dokakáš si systém, prípadne iné dôležité údaje na HDD - a reštarty mu takisto neprispejú k lepšiemu kremíkovému životu
to, že teplota ok, nič neznamená, radšej sa s tým pohraj, a 100-200-300 MHz hore-dole ti môže byť ukradnutých
naozaj, radšej neprevádzkuj nestabilné cpu, dokakáš si systém, prípadne iné dôležité údaje na HDD - a reštarty mu takisto neprispejú k lepšiemu kremíkovému životu
to, že teplota ok, nič neznamená, radšej sa s tým pohraj, a 100-200-300 MHz hore-dole ti môže byť ukradnutých
Ja sice eodpoviem ale tiez sa chcem jednoducho spytat naco je dobre provozovat take nieco?
- eFatal2ty
- Používateľ
Re: dlhodobé používanie nestabilne nataktovaného CPU
Na to ze pri hrach to ide stabilne len OCCT po 1/2hod hlasi chybu a ostatne zatazove testy prebehnu tiez.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ono je otázka či je OCCT smerodatná aplikácia
takisto ako 3Dmark nieje hra...
takže pokiaľ to máš stabilné pri používaní asi by som to neriešil ale pokiaľ to padá bežne tak to je problém
takisto ako 3Dmark nieje hra...
takže pokiaľ to máš stabilné pri používaní asi by som to neriešil ale pokiaľ to padá bežne tak to je problém
- eFatal2ty
- Používateľ
Nepada to vobec len ten OCCT hlasi chybu po pol hodine na 1.jadre. Inak som hral aj Crysis 2-3hod GTAIV tak isto a vkuse som hral a nic. A este co sa mysli tym dlhodobo mesiac/pol roka/rok?
No a to ta bude az tak mrziet ked to stiahnes o '100MHz" a bude to stab. vo vsetkom? mne tiez siel procak na 3820 aj som hru zapol aj vselico porobil a slo to ..ale ked som mu dal fulku z prime95 nebola 1min.. a sel do kitek... tak si myslim radsej necham na 3720 a mam istotu ze ma nesklame nech narazi na cokolvek
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ak je to CPU ozaj nestabilné stačí jeden pád pri zapise na HDD v nevhodnú dobu a reinstal máš zaistený
nadruhú stranu 24H occt je pekná vec ked to padne 10s po vstupe do hry , a platí to aj naopak
p.s. tamto robila moja stará E6600, prime fajn ale všetko osttné išlo do hája pri frekvenciách viac ako 3,6GHz
nadruhú stranu 24H occt je pekná vec ked to padne 10s po vstupe do hry , a platí to aj naopak
p.s. tamto robila moja stará E6600, prime fajn ale všetko osttné išlo do hája pri frekvenciách viac ako 3,6GHz
- eFatal2ty
- Používateľ
Tak som to teda dal stabilne na 3.36GHz ale pojdem vyssie urcite. Stabilne vo vsetkom tentoraz. Takze co ste tu pisali hned som si to rozmyslel.
Mam phenom2 x4 920@3720mhz a taky mi asi po 30min v occt spadne komp, ale vubec to neresim.Zkousel sem ruzny hry a nikde sem nemel nejmensi problem.Treba gta4 sem vydrzel hrat 5hodin v kuse a ani jeden restart nebo spadnuti do win.A to je dneska asi nejnarocnejsi hra na cpu.Provozuju to asi mesic a ani 1 mi pocitac nespadnul a nerestartoval se a zadna chyba aplikace.Proste je to stabilni.
Takze nejakej occt mi je u prdele
Takze nejakej occt mi je u prdele
Naposledy upravil/-a HEAD v Pi 24. Apr, 2009, 09:27, upravené celkom 1 krát.
- eFatal2ty
- Používateľ
Skus si zapnut Prime95 na 24Hodin a potom hovor.
Ja nemam duvod nic menit.Na pc hraju jen hry-zadne renderovani nebo neco podobnyho.A ve hrach je pc 100% stabilni.Proste PC mi ani 1 za ten mesic nepadlo/chyba aplikace atd.
Proste neni duvod cokoliv menit.
A to radim i ostatnim lidem-aby taky zkusili pc v beznem provozu a pak se teprve rozhodli.
Proste neni duvod cokoliv menit.
A to radim i ostatnim lidem-aby taky zkusili pc v beznem provozu a pak se teprve rozhodli.
- eFatal2ty
- Používateľ
Vies co PC ti tak moze vydrzat aj pol roka a zrazu ked to budes najmenej cakat tak PUK a CPU mas v riti alebo minimalne Data na disku. A hry nezatazuju CPU na 100% takze aj to moze byt dovod ze ti ide tak dobre. Podalsie niektore hry nepouzivaju vsetky 4jadra(pokial mas 4jadro). Takze vzdy pracuju len 2 popripade 1. No ale rob ako chces...